Ferrari : 'Yıllardır Kazanamayan' Williams…

yazar:

kategori:

Ferrari takımı, Formula 1’e dönüş yapacak olan Michael Schumacher’in test yapmasına izin vermeyen Williams takımını eleştirdi.

Ferrari, Valencia’da Felipe Massa’nın yerine yarışacak olan Schumacher için 2009 aracı ile bir günlük test talebinde bulunmuştu.

Ferrari bugün yaptığı açıklamada Williams’ın yıllardan beri bir şey kazanamadığını ve adil mücadele ruhuna sahip olmadığını söyledi.

Takım aynı zamanda Toro Rosso ile Macaristan’da ilk kez piste çıkan Jaime Alguersuari’ye test için kendilerinin izin verdiklerini söyledi.

Ferrari sitesindeki haberde “F60 ile teste kimin karşı çıktığını tahmin edin bakalım? Yıllardır bir şey kazanmayan ve henüz adil oyun ruhuna sahip olamamış bir takım.”

“Scuderia Ferrari Alguersuari’ye test yapmasına onay vermişti ancak bu örnekte de bazılarının kurallara aşırı bağlı olduğu görülüyor.” sözlerine yer verildi.

Williams’la birlikte Red Bull Patronu Dietrich Mateschitz de bu teste karşı çıktığını belirtmişti.


Yorumlar

  1. gurcan hezer avatarı

    Bu açıklamanın Ferrariden gelmesi aslında trajedik bir durumun tavsiri olmuş , neticesinde bu ifade 21 SENE F1 TARİHİNDE şampiyonluk yaşayamamış olan bir takımdan(Ferarri) gelmesi , diğer takımlarca padokta espiri malzemesi olmalı , başta williamasa tabi..;)

  2. garaj takımı ne ? o vakit sen ne seyircisi yorumcusu oluyorsun? williams dediğin bir sürü şampiyonluk yaşamış, bir sürü şampiyon pilotu yarıştırmış..formula 1 in en köklü bağımsız takımlarından…ve, böyle olmasa ne olacak..hiç yarış kazanamamış olsa nolacak..işe yaramaz ise o zaman yarışmasın ferrari mclaren reno 6 araçla dönüp dursunlar..
    Ferrari saçma sapan ahlak dışı bir bildiri yayınlamış

  3. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Doğru söylemişler Ferrari ekibini kutlarım.Sonuçta garaj takımı.

  4. Ahmet Keleş
    Evet

  5. "…adil oyun ruhuna sahip olamamış bir takım."

    Çok ağır laf. Ama söyleyene bakınca kuş kadar hafifliyor.

  6. adillikten bahsedecek son takim olmasi gereken ferrarinin bu cikisi cok komik ve cirkin olmus. veto hakki olan, bernieden ekstra para alan williams mi ferrari mi?

  7. hayır Williams Grid'in en başarılı 3. takımı an itibariyle tarihe bakarsak, son birkaç senede şampiyonluk kazanmadılar diye bu küstahça hakaret içeren söylemler niye? Vega_nitro'nun söylediği gibi, kaç sene Ferrari tek bir şampiyonluk bile kazanamadı, her takımın kötü günleri olur, üstelik Williams yol otomobili üretmeden tamamıyla F1 projesinde olan köklü bir takım, o kadar olumsuzluğa rağmende devam ediyorlar… Gerçekten bu açıklama beni hayal kırıklığına uğrattı

  8. umutntm sünger avatarı
    umutntm sünger

    Ferrari nin bu açıklaması gerçekten çok berbat. Neyini haklı görüyorsunuz ki ?
    F1 de başarısı olmayan takımların bir şey söyleyemeye hakkı yok mu ?
    O zaman force india büyük bir takımın aleyhine karar aldığında aynı muameleyi görecek bu da normal karşılancak ferrari için oo ne laf yapıştırmış mı diyecez ?
    Williams ın red oyu illegal bir karar mı ?
    Tifosi ler kızacak ama biraz mantıklı düşünürsek ferrarinin söyleminin ne kadar ağır olduğunu fark edeceksiniz.

  9. Ahmet  Keleş avatarı

    Ferrariyi, Schumi'yi bahane göstererek üstelik Massa'nın sakatlığından yararlandığı gibi bir algı ortaya koyan durumda test yapıp aracı geliştirecek kadar seviyesiz bir takım mı sanıyorlar?

  10. Takımların birbirleriyle atışması çok yanlış bir şey.

    Keşke Ferrari arkasına baksaydı da 1999'da şampiyonluk almadan önce şampiyon olmak için kaç yıl beklediğini görseydi…

  11. mahalle kavgası mı bu? bizim siyasetçiler gibi sataşmış Ferrari, hiç yakıştıramadım…

  12. teste de gerek yok bunların konuşulmasına da. fazla abartılıyor. Schumacher alışıcaksa antrenmanda alışır zaten. onun döneminde kaç defa değişti herşey hepsine de alıştı zorlanmamalı

  13. eger williams izin verseydi FİA topun agzına koyardı sırf FİA ya yalakalık Umarım bigün aynı duruma düşersin de o zaman anlarsın ( ama bu dedigim kesinlikle insan hayatı üzerine deil yanlış anlaşılmasın )

  14. Bence onlar haklılar..
    Sonuçta Ferrari izin vemriş olabilir Alguersueri için test iznini ancak sonuç olarak takıma izin çıkmadı.. Durum da böyle olunca Toro Rosso tabiki Ferrari'nin ismini kullanarak izin aldıktan sonra FIA dan da "o schumacher" olduğu için izin verileceğini bildiği için izin vermiyorlar tabiki..
    Kim olsa aynısını yapar bence.. Düşünsenize bi takımnız var ve size izin çıkmıyor test için ancak daha sonra başka bi takımda sırf onların ismi olduğu için izin çıkması olası siz olsanız size yapılan bu haksızlığa karşı çıkmaz mısınız ? Tamam , belki F1 adına test yapması iyi , İmaj adına bu önemli ancak bu adil olmayacaktır.. Her ne kadar "F1" ismine yarasa da bu test haksızlığa uğrdağını hisseden Red Bull'un karşı çıkmasını doğal buluyorum ben…
    Williams'a ne demeli peki onu ben de bilmiyorum.. Hem FIA yalakalığı yapıp FOTA'dan atıldılar , Hem de şimfi FIA'nın vereceği izinden hoşnut olmuyorlar.. Bi tuhaflar yahu cidden. Ferrari iyi demiş gerçekten Williams'a ..

  15. içerik doğru. şu açıdan doğru "ben sana izin verdim, sen de bana ver" ama uslup tamamen yanlış.

  16. Bence Şumi kesinlikle test yapmalı. F1 bölesine zor dönemden geçerken gerekli bir imaj tekrardan geri sağlanır. Fakat konu burada birşey kazanıp kazanmamak değil, adil oynayıp oynamamak değil. F1 de adil olunup olunmadığnı kurallar belirliyor ve burada adil olan bir takımın hayır demesiyle tst yapılamayacağı… O yüzden çıkıp bana göre adil dediğinizde sadece kendi düşüncenizi söylerisiniz ve f1 kurallarına göre de adil olan gerçekten test yapılmaması ama umarım dediğim gibi test yapar 2009 aracıyla. Performansını çok merak ediyorum 🙂

  17. ferrarinin bu söylemini hiç doğru bulmadım belden tabiri caizse belden aşağı vurmak denir buna.

  18. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Helal olsun ferrariye alsın agzının payını willams sen kendıen bak once biz her turlu yapıcaz o testi merak etme

  19. didar ÖkTeM avatarı

    çok güzel laf sokmuşlar Williams'a:D

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir