Ölçümlere Göre 2015 Motorlarının Sesinde Artış Yok

yazar:

kategori:

Jerez’de yapılan ölçümlere göre 2015 yılı araçlarının sesinde herhangi bir artış yok.

Jerez’deki çok sayıdaki pist gözlemcisi, turbo V6 motorların sesinin geçen yıla oranla daha yüksek seste çıktığını söylediler.

Nitekim Marca gazetesi “Motorun sesi artık daha net duyuluyor. Ancak ses yüksekliği geçen yılki motorların desibelleriyle aynı seviyede” dedi.

Marca muhabiri Canseco, geçen yılki en yüksek motor sesini 102 desibel ile Fernando Alonso’nun kaydettiğini söyledi.

Canseco “Sesler daha kaliteli ve gerçek bir yarış motoru gibi çıkmaya başladı. Ancak kimse Alonso’nun geçen yılki ses seviyesini geçemedi” dedi.

Canseco son olarak Jerez boyunca kulaklık takmak zorunda kalmadığını söylerken “Ağrı yaklaşık 120 desibelden sonra başlar. Ancak mevcut araçların hiçbiri bu rakama yakın değildi” dedi.

Jerezde ölçülen motor sesi desibelleri; Renault 100, Mercedes 97, Ferrari 96 ve Honda 93.


Yorumlar

“Ölçümlere Göre 2015 Motorlarının Sesinde Artış Yok” için 15 yanıt

  1. Erg - SaikoRaiko avatarı
    Erg – SaikoRaiko

    FXX’in motorunu taksanız olma mı? https://www.youtube.com/watch?v=MFCkbFq2M8g

  2. Alonso cebinden saniyeler çıkardığı yetmezmiş gibi bir taraflarından da desibel desibel ses* çıkartıyormuş demek ki… 🙂

  3. Ses yüksekliği aynı olabilir ama rezonansı farklı daha tok daha kalın bir ses var ortada

  4. rosberg power avatarı
    rosberg power

    emin misiniz parmak çocuktan aynı ses çıkıyor olamaz. daha yüksek olmalı.

  5. Bir haftadir söylüyorum bana inanmıyorsunuz 🙂 jerezdeki seslere ve normal kameradan duyulan seslere bakarak kiyaslama yapamayiz. Gecen sene de kis testlerinde ses iyi gibiydi, yarislarda ise berbat oldugu ortaya çıktı

    1. evet senin paylaştığın bir video vardı geçen seneyle bu senenin kıyaslandığı değişiklik yok ama sesler daha toplu geliyor aralarda abuk subuk sesler çıkmıyor en azından 😀

  6. Desibel herşey demek değildir. Sesin kalitesi ve dolgunluğu da önemlidir.

    Örnek veriyorum Sharapova’nın sesinin çığlığı belki de Courtlarda rekor kırıyor. Desibeli yüksek çıkıyor. Ama bu demek değildir ki Sharapova’nın sesi ve nefesi güçlü.

    Islık sesinde de bayağı bir keskinlik var. Ama ıslık sesi ağzı doldurarak çıkar mı? hayır. Parmakla dudağın belli bölümleri sıkıştırılır oradaki sesin yankısı artırılır ve ıslık olur.

    Sharapova’nın tiz sesi de ince ses telini sıkıştırarak bir anda çıkardığı sestir.

    Buradan motorlara dönersek; geçen sene Ferrari fren yaparken ıslığa benzer bir ses çıkarıyordu. Bu ince ve tiz ses muhtemelen Ferrarinin desibelini yükseltiyordu.

    Fakat motor dolgun ve tok ses çıkarmıyordu. Oradan anladıkki isterse 120 desibel sınırını geçsin yine de Ferrari en güçlü motor olamazdı.

    Bu seneki ferrari motorunu dinledim Motor çok dolgun ve tok bir ses çıkarıyor. Gökhan Abur’un Ntv hava durumu bültenini sunarken çıkardığı ses gibi. Schweppes diye raklamda kükreyen kaplan gibi bir ses çıkıyor. 🙂

    Renault motoru sanki geçen seneki Ferrari gibi tiz ve keskin ses çıkararak desibel buluyor gibi. Mercedes motorunda tok,dolgun,tiz hepsinin ortalama bir karışımı var ve dolgunluğa meyilli.

    Benim bu hesabıma göre en güçlü motor Honda bile olabilir. Öksürük sesi diyenler oldu ama biliyorsunuz öksürük ciğerden gelir. Ciğer ise sesin ilk oluşmaya başladığı çekirdektir. Demek ki Honda Motorunun çekirdeği kuvvetli.

    Öksürük hastalık belirtisi midir? evet. Ama içindeki balgamı sökebilirse ciğerler çok rahatlar ve daha derin diyaframlar , daha sağlıklı nefesler elde edilir. Honda motorunu kimse küçük görmesin. İçindeki balgamı temizlemeyi başarırlarsa tozu dumana bile katabilir.

    Bir de Katalunya da dinleyelim şu sesleri. Olmaz ama içimde bir teori var. Acaba diyorum Mercedes 2015 motorunun ara sürümüyle mi test yaptı? aynı şekilde Renaultta. Bunu bilemediğimiz için 15-20 gün daha şüpheler kol gezecek.

    Totalde şunu söylüyorum Ferrari motorunun dolgun sesi içimi ferahlattı. Ötekiler şişede cin saklamıyorsa bu dolgun motor başa baş götürbilir seneyi. Honda balgamını temizleyebilirse bir anda en hızlı motor bile olabilirler. O öksürük kafadan bir öksürük değil. Yine de yazdıklarımız genel bir temenni; biraz hayal ürünü biraz komplomsu. Fakat kesinlikle olmaz diyemiyorsunuz hep bir ihtimal vardır. Küçükte olsa.

    1. Kaptan Mağara Adamı avatarı
      Kaptan Mağara Adamı

      Özellikle Motor ve Sharapova karşılaştırması Çok başarılı ve ironik bir çalışma olmuş 😀 Tebrikler..

    2. Haha çok güldüm çok güzel bir yazi eline sağlık

  7. Lovely_F2008 avatarı

    2011 istanbulpark’ta Lotus yüzünden kulaklık takıyordum, sadece onun geçişlerinde:) O nası bi sesti öyle, resmen burda bahsedilen ağrıyı hissetmiştim. EBD seslerini özledim, gerçi özellikle Ferrari bu sese benzer bi ses çıkarıyor SF15-T ile.

    1. Aynen. Vites düşürürken o çıkardığı ‘tırrrt tırrrt” tarzı ses çok güzeldi.

  8. Alonso öttürmü . 🙂

  9. ses f1’in en çekici yanı ve şuanki durum kesinlikle kabul edilemez benze,zaten yöneticiler’de bunu kabul ettiler artık,ne yapıcaz diye şaşırdılar tepkilerden sonra,eski usul iş görür aslında 1000bg v8 atmosferik.

  10. son paragrafta kim ne kadar zorlamış bildidiğin yazmışlaar

    1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
      Schumi Nerde Ben Orda

      zannetmiyorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir