Renault: Jerez’de Yaşanan Problemleri Çözdük

yazar:

kategori:

Renault, Jerez’de yaşanın dayanıklılık problemlerini çözdüklerini açıkladı.

Lotus’un Mercedes motoruna geçmesiyle birlikte bu yıl Toro Rosso ve Red Bull’a motor sağlayan Renault, Jerez testlerinde özellikle Toro Rosso ile beraber güçlü bir görüntü sergilemişti.

Testlerin son gününde Red Bull aracında yaşanan problemi çözdüklerini söyleyen Renault, Barcelona’da daha güçlü olmayı bekliyor.

Remi Taffin “Barcelona testlerinde daha çok performansa odaklanacağız. Melbourne yaklaşıyor ve bu yüzden performansımızı arttırmamız gerekiyor. Tabi ki bunu yaparken dayanıklılığı yakından takip edeceğiz”

“Özellikle enerji deposunda agresif bir tasarım benimsedik. Ancak bu parçaların sınırlarını ne kadar zorlayabileceğimizi Barcelona testinde göreceğiz”

“Aynı zamanda genç pilotlar testlerinde bir su pompası arızasıyla karşılaştık. Dyonoda test ettiğimiz gibi pistte ol alamadık. Bizi durduran problemlerin neler olduğunun bilincindeyiz”

“Testler boyunca çok fazla şey öğrendik. İleride aynı sorunları tekrar yaşamamak için bu konuda bazı tedbirler aldık” dedi.

Testten önce bu sorunların ortaya çıkma ihtimalini bilen Renault genel müdürü Cyril Abiteboul, takımın alarma geçmesi için herhangi bir neden olmadığını dile getirdi.

“Evet bazı sorunlar yaşadık. Ancak bu sorunların hiçbir kötü bir sürpriz değildi”

“F1 takımlardan ilham larak son ana kadar tasarımımızı geliştirmeye karar verdik. Elimizden geldiğince daha fazla bilgiye ulaşmak istedik. Elbette bunu yaparken sorunlar yaşayabilirsiniz”

“Bu yolda mutlaka sorun yaşarsınız. Ancak tüm bu sorunların nedenlerini biliyoruz ve bunları nasıl çözeceğimizi de biliyoruz”

“Diğer takımların lastiklerini, yakıt yüklerini  ve diğer bilgilerini bilmiyoruz ve bu yüzden nerede olduğumuzu söylemek mümkün değil. Ancak biz kendi performansımızın ne düzeyde olduğunu biliyoruz”

“Dyno test değerlerimiz ile pistte elde ettiklerimiz oldukça benzer. Araçlar Melbourne’e kadar oldukça değişecek. Ve elbette bizim güç ünitemiz de bir ay içerisinde çok farklı olacak”


Yorumlar

“Renault: Jerez’de Yaşanan Problemleri Çözdük” için bir yanıt

  1. Herkes Jerez’deki problemlerini çözdü ve herkes Barcelona’da daha hızlı olacağını düşünüyor…ve bu her kış oluyor…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir