Grosjean: Yeniden Savaşmaya Hazırız

yazar:

kategori:

2013 sezonunda gösterilen yüksek performansın ardından, 2014 yılı Enstone kökenli takım adına hayalkırıklığı olmuştu. Fransız pilot ise takımın E23 kodlu yeni aracıyla yeniden savaşa döneceklerini düşünüyor.

Romain Grosjean’ın 2015 planı nedir?

Kendimden ve yeni aracımız E23’ten maksimumu almak istiyorum. Takım için de keza öyle olacak 2015’te podyuma geri dönmeliyiz. Umarım en tepeyi de görürüz. Geçen sezon kötü bir sezon geçirsek de tamamen bu sezona adanmış durumdayız; mümkün olan en kısa zamanda ön tarafta savaşmak istiyoruz.

Takımda yarış pilotu olarak dördüncü sezonuna giriyorsun, bu istikrar performansa nasıl etki eder?

Zaman çok çabuk geçti! Birbirimizi çok iyi tanıyoruz ve bu iş anlamında ilerlememizi sağlıyor. İlk birlikteliğimizden bugüne çok zaman geçti ve biz birbirimizden en iyiyi almanın yolunu biliyoruz. Uzun zamandır mühendislerimizle çalışıyorum onlarla iyi sonuçlar alıp zor zamanlar da geçirdik. Tüm bunlar yeni bir aracı öğrenme sürecinde bize yardımcı oluyor. Bu yıl yeni bir yarış mühendisim var. Julien. Onu farklı pozisyonlarda çalışsa da uzun zamandır tanıyorum. Daha önceki yarış mühendisim Ayao Baş mühendisliğe terfi etti. Onunla 3 keyifli yıl geçirdik bu süreçte 9 podyum yakaladık. 2015’te daha fazlasının olması için sabırsızlanıyorum.

Kötü geçen bir sezonun ardından yaklaşımını değiştirme yoluna gittin mi?

Her zaman en iyisini yapmak, en iyi sonuçları almak istersiniz; aracınız en iyi araç da olsa gridin sonunda da olsanız bunu yapmalısınız. Açıkcası geçen yıl oldukça zorladık. Şunu söylemeliyim ki her ne kadar sonuca yansımamış olsa da en iyi sürüşlerimi 2014 yılında gerçekleştirdim. Bu sezon da maksimumu almak için en iyimi vermek durumundayım.

E23’teki gelişimden memnun musun?

Bazı şeyler var ki bu bir sır değil Mercedes motorunu sağ ayağımın altında hissetmek konusunda oldukça mutluyum. Araç göze hitap ediyor ancak derinin altı da oldukça iyi gözüküyor. Aero deparmanı rüzgar tüneli verilerini de baz alarak pozitif konuşuyor. Geçen yıl güçlü sonuçlar alamasak da eksiklerimizi keşfettiğimizi düşünüyorum.

Yeni sezona girerken nasıl bir moda sahipsin?

İyi hissediyorum. Potansiyelimiz konusunda iyimserim. E23 ile daha fazla zaman geçirmek ve ardından yarışa çıkmak için sabırsızlanıyorum. Son yarıştan bugüne yıllar geçmiş gibi ve Enstone’dakilerin geçen yıla oranla ne kadar geliştiğini görmek istiyorum. Geçen birkaç ayda ailemle rahatlama ve kendimi yenileme şansı buldum fazlasıyla antrenman yaparak kendimi hazırladım ancak başrolde olan soğukta ve yağmurda İngiliz kışı altında çalışan fabrika olacak.

Romain Grosjean ve Lotus’un 2015’te potansiyeli nasıl olacak?

İyi olacak. Güçlü olursak birçok insanı süprize uğratacağımıza eminim. Geçen yıl kötüydü ancak gelecek yıl çok daha iyi olacak.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir