Dennis: “Olgunlaşmamız Alonso ile Yeniden Çalışmamızı Sağladı”

McLaren’in patronu Ron Dennis, kendisinin olgunlaşmasının ve Fernando Alonso’nun gösterdiği büyük olgunluğun 2007’deki sıkıntılara rağmen yeniden bir araya gelmelerini sağladığını söyledi.

2007’de bir araya gelen bu ikili, büyük sıkıntılar yaşamalarının ardından sezon sonunda ayrılmışlardı. Yaşanan tüm sıkıntılara rağmen Alonso McLaren ile yeniden yarışmayı kabul etti.

Dennis “Her şey bir dönemde oldu ve takım içerisinde olanlar, sporun bütün olarak çok tartışmalar yaşandığı bir dönemdeydi ve bir çok şey üzerinde büyük vurgulamalar oldu.”

“F1’de o zaman iklim çok sıcaktı. Gerçekte tırıvırı olan şeylerdi ancak çok fazla vurgulandı. Herkes o yüzden oldukça yaralandı.”

“Herkes olanları geride bıraktı ve ben de kesinlikle daha olgunum. Fernando da daha olgun.” dedi.

Alonso ile McLaren arasında 2007’de yaşananlar “statü” sıkıntısı nedeniyle ortaya çıkmıştı. Ancak Dennis, Alonso’nun kendilerinden bu sene için öyle bir talepte bulunmadığını söyledi.

Dennis “Fernando konusunda size bir söz verebilirim. Asla bir numara olmayı istemedi. Aslında tam tersi. Tamamen tam tersi.”

“Eşitlik istedi. Eşitliği kabul ederim. Anlaşmada onun aksi asla bir şey istemedi.” dedi.


Yorumlar

“Dennis: “Olgunlaşmamız Alonso ile Yeniden Çalışmamızı Sağladı”” için 123 yanıt

  1. Seviye diplere doğru gitmiş. Bir dönem sitede yorum yapmak yasaklanmıştı. Gidişat ona doğru bu lafımı unutmayın. 🙂 Sezon içinde hatırlayacaksınız.

    Ron ile Alonso aralarındaki sorunları kaldırıp önlerine bakıyorlar. Geçmiş geçmişte kaldı ikisi de sütten çıkmış ak kaşık değil. Umarım güzel bir birliktelik olacak.

  2. Erg - SaikoRaiko avatarı
    Erg – SaikoRaiko

    Dennis “Fernando konusunda size bir söz verebilirim. Asla bir numara olmayı istemedi. Aslında tam tersi. Tamamen tam tersi.”

    “Aslında tam tersi. Tamamen tam tersi.” kısmını eklemeseydi inanacaktım neredeyse =) İngiliz soğukkanlılığı da bir yere kadar demek ki, yada Ron’da melezlik var =)

    1. Erg - SaikoRaiko avatarı
      Erg – SaikoRaiko

      İnanır mısınız odadan içeriye girdi ve ilk sözü “eşit muamele istiyorum” oldu. Ya sen ne diyosun hatta beni ikinci pilot yapın dedi. Valla bak lan..

  3. İyi yeniden çocuklaşmaya hazır olun Fernandoyla. Bana ne ben oynamıyorumlu günler gelir. Jenson’un eline bakar dururlar. Jenson …… is faster than you..

  4. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Yine Alonso/mclaren haberi, yine saçma sapan tipler burda.. Ulan siz kimsiniz ki milletin egosunu şuyunu buyunu eleştiriyorsunuz.

    1. hahaha sen kimsin ki milletin eleştirisine laf atıyorsun yasaklamaya çalışıyorsun ? 😀

      1. F_Alonso Diaz avatarı
        F_Alonso Diaz

        Siz eleştiri değil hakaret ediyorsunuz, pilot burda olmadığına, sizi de sallamadığına göre yaptığınız hakaret direk taraftarı aşağlamaktır..

        1. Unstoppable avatarı

          Maalesef sana da katılmamak bi yönüyle elde değil ancak senin yorumunu baz alarak arkadaşlarımızın çoğunluğu için şunları söyleyeceğim lütfen sadece kendi üstüne alınma

          Maalesef sitemizdeki arkadaşlarda şöyle bir huy gelişmiş işi futbol taraftarına bağlama. bunun en büyük göstergelerinden biri de senin benim ve daha birçok arkadaşın yaptığı gibi kişilerin attığı yorumlara mantıklı açıklamalar getirmek ve yorumları cevaplamak yerine yeni bir yorum içerisinde kendi fikirlerimiz dışındaki yorum yapan arkadaşları tek bir çatı altında egoist , taraflı bakan ve işi bilmeyen insanlar ilan etmek.
          Bence hepimizin kendini bu konuda eleştirmesi gerekiyor saygılar.

          1. ortada futbol taraftarlığı vs yok bence tamam bazı arkadaşlar yapıyor bunu ama geçen gün adam sitede çıkan mclaren haberini yapan editöre sardı ya ortalığı karıştırmak istiyormuş editör adamlar resmen paranoyak oldular alonso ve mclarene dokunulamaz alonsoya iyi dersen sende iyisin alonsoya kötü dersen sende veya eleştirirsen sende kötüsün bir kaç yorum aşağıda da şakayla karışık yazdım bunu sanki ilah olmuş adam ne desek hemen yorumlar başlıyor kimiciler vettelciler düz mantıkla abuk subuk konuşuyorlar ben daha bir kimiciden veya vettelciden şöyle bir hakaret görmedim bu sitede resmen bir arkadaşa kıçıyla düşünüp yazmış demiş bir alonsocu şimdi aşağılama demiş ya arkadaş lanlı lunlu konuşup aşağılamadan bahsediyor en ufak bir eleştiriye dayanamıyorlar ….

            1. Yazdığım yorumda kasttettiğim kişi kesinlikle siz değildiniz beni umarım yanlış anlamadınız aslında benim demek istediğimi bu yorumda açık bir şekilde yazmışssınız ancak ben bir tarafı tutmuş gibi olmamak için maalesef genel konuşmak durumunda kalıyorum

              1. hayır anladım demek istediğinizi sorun yok 🙂

        2. aşağılama dediğin “Ulan siz kimsiniz ki milletin egosunu şuyunu buyunu eleştiriyorsunuz. ” budur.

        3. Erg - SaikoRaiko avatarı
          Erg – SaikoRaiko

          Direkt olarak taraftara söylenmiş bişey yoksa ama Alonso’ya söylenen her şeyi üzerine alınmanız gibi bir durum varsa sorun sizdedir.

          Hatta futbol taraftarlığının kötü olmasının sebebi de budur. Filanca takım/kişi eleştirildiğinde kendisi eleştirilmiş gibi algılamak. Holiganlığın çıkış noktası, gereksiz bir avukatlığa soyunma hevesi..

          İsteyen Alonso’nun da Kimi’nin de karakteri hakkında yorum yapar bu hiçbir taraftarı bağlamaz. Sadece tartışmaya girebilir ama tartışmadan kastım da “sen onun karakterine yorum yapamazsın hüloğ” değil tabi “yok öyle değil belki şöyledir” vs. gibi karşılık verilebilir..

    2. Sen kimsin eleştiriyi eleştiriyorsun. Hadi eleştiriyi eleştirdin üslubun son derece yanlış.

  5. Acaba olgunlaştınız mı yoksa Alonso’nun gidecek yeri kalmadı sana da doğru düzgün pilot kalmadığı için mecburluktan mı tekrar çalışıyorsunuz beraber ?

  6. bu sitede alonso eleştirilemez mclaren adına haber yapılamaz hele bu haberi Abdullah Çelik yaparsa ortalığı karıştırmak için yapıyordur kesin birde kimi taraftarları dünki bebekler zaten bu işten hiç anlamıyorlar vettelciler zaten beşikten yazıyorlar bu siteye yorumlarını herşeyi bilen alonsocular alonso ilah ! eleştirilemez… alonso kral dediği doğrudur alonso herkesten iyidir mclaren herzaman dürüst oldu pilotlarına zaten hiç kayırma vs yapmadı mclaren çok dürsttü de ferrari casusluk olayları davaları çizgi film miydi ? hani kimici vettelciler çocuk ya daha ergen ya bunlar zaten bilmiyorlar da bu işleri vın vın araba geçiyor onlarda bakıyor öyle YAV HE HE buralar zaten hep sizin köyün sahibi de sizsiniz muhtarı alonso 😀

    1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
      Lewis-Hamilton(#TeamLH)

      Sana destek vermemek elde değil 🙂

  7. Alonso’nun tek şampiyonluğunu biLe izlemeMİŞ, 5 sezondur f1 den haberdar olan yetmeler, yahu siz kimsiniz de, Alonso Dennis YALAN söyluyor diyorsunuz, boş boş konusup durmaktan baska bırsey yaptıgınız yok, youtube’dan eski videolar la fikir uretıp lisanslı sporcular gibi ahkam kesmeler, falan fistan, Raikkonen taraftarlıgıyla baslayıp, Vettele oradan da Hamilton fanlıgına terfi etmısler.

    Sizin hicbirsey bılmeden elestırdıgınız adamlar sayesınde f1 var, yahu adam babanızın yasından buyuk Dennis yalan söyluyormus 84 den beri takıp edıyormus gibi, o kötü, bu kötü, size kalsa 80 senedir Senna Michael Raikkonen harıc f1 e pilot gelmemıs hepsi üç kağıtçı yalancı beceriksiz, isteyen alınsın isteyen alınmasın, üzerine alınanda gidip akülü arabayla oynasın, karsılık bulamaz.

    F1 de temiz ne takım vardır nede sürücü, bunun sebebi ego da olabilir parada olabilir hırs da olabilir her ınsanı farklı seylere yaptıracak bır suru sebep vardır, en temizi belkide Caterham ve Marussia dır.

  8. rosberg power avatarı
    rosberg power

    alonso asla eşit yarışmaz. felsefesi ben ben ben üzerinedir. bir yerde işler istediği gibi gitmezse hiç acımaz takımı satar.

    hamiltonda çok hızlı olmasına rağmen çok duygusal ve çabuk etkilenir ve bazen kafası çalışmayıp saçma açıklamalar yapabilir. bu iki pilotun en büyük eksikleri bunlardır

    Ron ise yönetimsel olarak yaptığı hataların bedelini mclaren in bu duruma gerilemesiyle ödemiştir. zira ron daki ego alonsonun egosunun 10 katıdır. tavrı sert ve geri dönüşü olmayan bir tavırdır

    ancak;

    yıllar ilerledikçe ron suya düşen balık misali egosunu azaltmış, hamiltonsa kndisini mental olarak geliştirmiştir ama alonsonun egosu katlanarak büyümeye devam etmiştir. bunda ferrari takımının büyük hatası olmuştur. araç kötü alonso şahane politikası 2010 ve 2012 felaketleriyle sonuçlanmıştır.

    1. Mesaj fernandoya veriliyor.

      Onu geç deniyor 😉

      1. tamam öyle olsun 😀

    2. Erg - SaikoRaiko avatarı
      Erg – SaikoRaiko

      “You are faster than Fisi, overtake him” diyor. Tabi Fisi de düzlükte o kadar yavaş olmayı becerebilmesi için yavaşlamış olması gerek..

  9. Bu acıklı bir itiraf.”2007’de olgun değildik.Lewis’i kayırdıkAma şimdi olgunlaştıkHatalarımızdan ders çıkardık”Demek istemiş.
    Bu çok önemli çünkü şimdi de Alonso kayrılabilir.

  10. Alonso herkesle eşit yarışır kimseden korkmaz.Geçen sene Rai gelmeden öncede öyleydi ve Rai yenilince taraftarları yine birçok bahane üretmeye başladı.Alonso’nun Ronla sorunu Ron’un Hamilton taraflı empati kurmasından kaynaklanıyordu.

    1. Erg - SaikoRaiko avatarı
      Erg – SaikoRaiko

      Ron’un Hamilton taraflı empati kurmasından kaynaklanıyordu.

      Nasıl yani? Ron’un kendisini Hamilton’un yerine koyması ne alaka?

      Bknz: Empati: Kişinin kendisini başka bir bilincin yerine koyarak söz konusu bilincin duygularını, isteklerini ve düşüncelerini, denemeksizin anlayabilmesi becerisi.

  11. Mclaren bugüne kadar hep eşitlikçi bir takim oldu.Bunun bu sene de devam edeceğini düşünüyorum.Yıllardir süregelen bir başarısızlık ve vizyon kaybı olan bir firma.Mükemmel bir geçmişe sahip ve maddi olarak hala çok güçlü, ancak başarı gelmediği müddetçe mutlaka küçülmeye giden bir yola girecekler.Aslında bu sadece Mclaren için değil Ferrari harici bütün takımların yaşadığı büyük bir sorun.F 1 eski yerini kaybetti yada dünya ihtiyaçları değişti, birçok neden var.Sonuç olarak Mclaren bile sponsor sıkıntısı çekiyor ve iki senedir ana sponsoru yok.

    Konuya döndüğümüz de Alonso Mclaren için özellikle bu dönemde çok büyük bir çıkış noktası ve kahraman olabilir, ve bilirsiniz insanların kahramanlara ihtiyacı vardır.Mclaren bunun farkında olmalı ona göre davranmalı.Bir önceki hatalarından ders çıkarmalı.Özellikle bu dönemde Mclarenin 1 pilot uygulaması yapması abes birsey değil durum değerlendirmesi yaparsak, he talep artar Mclaren zirveye dönerse o zaman işler değişir tabiki. . .

    1. Vallahi boyle objektif bi yorum doğruyu söylmek gerkirse senden beklemezdim helal olsun 🙂

  12. Eheh ehe eheron…şakacılar sizi…demek Alonso sadece eşitlik istiyor imiş…hehe he.. 🙂

  13. yalan söylüyorsun yalan hemde en kuyruklusundan 😀

    https://www.youtube.com/watch?v=96TLMgFc2dM

  14. Burda 7-8 yildir siteyi takip eden ve daha yeni olan,kader birligi ettigimiz yorumlar yaptigimiz arkadaslar oyle yorumlar yapmislarki akillara zarar,bu sporu takip etmeyen biri bu yorumlari okusa sanirki bu spor dunyanin en temiz en duzgun en erdemli sporu,ben bu sporda Raikkonenden baska temiz bir adam gormedim,belki birkaç tane daha vardir ama simdi onlar aklima gelmiyor,bu kadar kirli olan bir sporda Alonsonunda Mclareninde ve Ron Dennisinde baska alternatifleri olmadigindan bu birliktelik yeniden gerçeklesti,Alonso Mclarenle anlasmasaydi emin olun en sondaki birkaç takim disinda orta siralada yer alan takimlarin hepsinde yarisirdi,kariyerine devam ederdi,çunki adam sanki yarismak için yaratilmis,inanilmaz keyif aliyor,Honda ve Mclarene gelince,marka degeri bu kadar buyuk bir pilotla yarismak elbette kazançlarina olacaktir,bu yil sponsorlar gelmedi ama gelecek yil Mclaren çok iyi guçlu sponsorlar bulacaktir,Ron Dennis ki bu sporun su an faal en onemli idari kisisidir gayet normal yorumlar yapmis,birkaç gun sonrada bu sporun faal en onemli pilotu Alonso geçmise yonelik bazi yorumlar yapabilir onlarda çok normal olabilir pismanliklar ve ozelestiri anlaminda,yani temiz olmayan bir sporda bu tip açiklamalar çok normal…

    1. Unstoppable avatarı

      Kesinlikle çok doğru açıdan bakılan bir yorum olmuş maalesef birçok arkadaşımız bu insanları sanki kanka muhabbetleri yapan insanlar gibi tanımlıyor pilot ve patronları işin içine olmadık şeyler katıyor.
      halbuki çok iyi anlaşılmalı ki bu sporda bence en önemli olan iş ahlakı ve prensipleridir kimse kimseyi babasının hayrına çekmiyor çekmemiştir çekmeyecektir. ayrıca bence de bu tür muhabbetlerden uzak durup olası politik hamlelerden kaçınan yegane isim de raikkonendir

      1. rai parasına bakar arabada rekabet varsa rekabet eder yoksa dolanır ortalarda baba da oldu değmesin kimse keyfine 😀

        1. Unstoppable avatarı

          ahaha 😀 her ne kadar bazen bu rahatlığı canımıs sıksa da adamda doğal bi coolluk var yapacak bir şey yok kızamıyoruz işte 😀

            1. Aslında sinirli bir adamdır. Veya kafası attığında diğer pilotlara nazaran daha deli oluyor bende anlamadım. 🙂 Uzun yıllardan beri bu sporu yakından takip ederim, karakterini çözemedim tek kişi Kimi. 🙂

    2. Kirli veya değil bu spor başarılar üzerine kurulmuş bir spor dalı.Ron Dennis de Diaz da kimi’den daha başarılı ve büyük isimler. Raikkonen safkan bir yarışçı olabilir.ama burda istenen şey hırs ve çalışkanlık bu da maalesef Raikkonen’de bulunmayan iki şey.

  15. şu haberi okuyorum da tanıdığımız Ron mu diye şüphe ediyorum. anlaştıkları gün itibarıyla dedim yine diyorum, bu takım bir pilotun takımı olamaz olmamalı.

    ankete bile McLaren diye cevap veremedim. çünkü alonso bu takımdan gidene kadar McLaren taraftarlığımı askıya aldım. lakin Button’ın yarış kazanmasını temenni edeceğim.

    şunuda açıklayayım, Alonso süper bir yetenektir amenna yalnız 2007’den sonra demek ki ben olgunlaşamamışım. gayette memnunum olgunlaşamamaktan.

    1. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
      Alonso.ElNano #ForzaJules

      Aga, o “alonso” degil “diaz” olacak.

  16. Kalbim yanmış volkan gibidir en sevdiğim tatlı kazandibidir 😀

  17. Unstoppable avatarı

    Bence her ne kadar açık açık takım içinde konuşulmasa bile ronun eski açıklamalarında da belirttiği gibi jenson üzerine düşeni yapacak (iyi geri bildirimler ve takımlar şampiyonası için ek puan).
    Ha ama bu demek değildir ki jensona kötü araç verdirtecekler bilerek alonso onu yensin diye 😀

    Ayrıca eurosport mevzusunu bende farkkettim de site adına çok sevindim bence bunu çok önceden de hak ediyordunuz emeğinize sağlık.
    Ayrıca bence daha birçok site var sizden alıntı yapan tabi onlar çaktırmadan yapıyor o ayrı mesele 😀

  18. why so serious? (spä2000) avatarı
    why so serious? (spä2000)

    Ron & Ron

    1. Can aşka getirme beni yarın Ron Dennis başlıklı foto galeri yaparım bak 😀

      1. why so serious? (spä2000) avatarı
        why so serious? (spä2000)

        Tutma kendini Didem koyver gelsin.
        McLaren fanlarına özel ibaresi ile…..

  19. why so serious? (spä2000) avatarı
    why so serious? (spä2000)

    Ron & Hakkinen

  20. why so serious? (spä2000) avatarı
    why so serious? (spä2000)

    Ron ve …………………

  21. why so serious? (spä2000) avatarı
    why so serious? (spä2000)

    Ron ve ………………..

  22. why so serious? (spä2000) avatarı
    why so serious? (spä2000)

    Ron ve ……….

  23. why so serious? (spä2000) avatarı
    why so serious? (spä2000)

    Ron ve ……

  24. why so serious? (spä2000) avatarı
    why so serious? (spä2000)

    Ron ve …….

  25. why so serious? (spä2000) avatarı
    why so serious? (spä2000)

    Ron ve …..

    1. Dostum dikkat ettin mi Ronun Mika ve laudayla olan yüz ifadesi diğerlerinden farklı filozofik bir ifade var…Zaten söylentilere göre Hakkinenin kripton gezegeninden geldiği söyleniyor birgün geri dönebilirmiş …:)))

      1. why so serious? (spä2000) avatarı
        why so serious? (spä2000)

        Dostum, Hakkinen McLaren ailesinin en değerli üyesidir.
        ve Ron, Hakkinen in adelaide kazası sonrası hastane de yatağının başından ayrılmamıştır. Hakkinen in kalbi durmuş ve McLaren tarihi için tekrar çalıştırılmıştır.

        1. Dostum kesinlikle çok üzücü bir kazaymış, ben o kazayı sonradan izlemiştim, ancak Mika McLareni sevmemi sağlayan pilottu, senna dönemlerini hatırlamıyordum. Ron patronda McLareni bu zamana kadar taşıyan yegane kişidir.

  26. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
    Alonso.ElNano #ForzaJules

    Hayirli olsun. Bende dun gordum. Normalde Eurosport’un motorsporlariyla ilgili haberleri cok nadir ve kalitesiz olurdu. Dun girip baktigimda, haberlerin duzenli girildigini ve basliklarin Trf1’de ki haberlerle bire bir ayni oldugunu gordum. “Allah Allah, bunlar haberleri Trf1’den mi alintiyolar acaba” falan dedim. Hakikatende oyle cikti. 😀

    Neyse, tekrardan hayirli olsun diyorum. Yaptiginiz isin hayrini gorursunuz insallah.

    1. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
      Alonso.ElNano #ForzaJules
      1. Bizden haberleri alıp kaynak göstererek paylaşıyorlar. Elbette yaptığımız işin bu şekilde değer görmesi bizi mutlu ediyor. Teşekkür ederiz iyi dilekleriniz için 🙂

        1. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
          Alonso.ElNano #ForzaJules

          🙂

  27. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
    Alonso.ElNano #ForzaJules

    Asagida ki yorumlar baya bir hos. Yalanciliktan, esit araclarla yarismamaya kadar gitmis konu. Ayrica, Alonso McLaren’a gecmeden once McLaren takim yonetimini adalet timsali ilan edenler, simdi 180º donus yapmislar.

    Neyse, Kasim 2015’de gorusuruz…

    1. hep çelişki içindeler kardeşim ama fanatiklik gözlerini kör etmiş!!!

      1. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
        Alonso.ElNano #ForzaJules

        He diyip gec. Hic biriylede muhattap olma.

    2. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
      Lewis-Hamilton(#TeamLH)

      Alonso ”Eşitlik istedi” diyor doğru mu? ——-Tabi ki yalan.

      Alonso ” Massa ve Rai döneminde eşit araçla mı yarıştı”———Tabi ki hayır.

      Ron Dennis ” Alonso gelmeden önce adaletliydi ”—– Taki Alonso gelene kadar Ron Dennis’de haklı Denize düşen Alonso’ya sarılır, her şey McLaren’nin şampiyon olması için.

      Bunlar gerçekler. 😉

      1. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
        Alonso.ElNano #ForzaJules

        Tamam.

      2. Ağır saçmalamışsın.Liderden ortalama 1-1.5 sn arası yavaş bir araç varken neden takım pilotlara farklı araç versinki. Alonso sadece 2010 ve 2012 sezonlarında takım tarafından kayırıldı bunuda yavaş aracı olmasına rağmen kendisini şampiyonluk potasına sokan insanüstü çabasıyla sonuna kadar hakketti.Ayrıca takım arkadaşını yenmek için daha iyi bi araca ihtiyaç duyacak bir pilotta değil.Bunu Massanın 2014 sezonu boyunca yaptığı Alonso’yu yücelten açıklamalarından görebilirsin.Fanatizmi bırakın artık.

        1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
          Lewis-Hamilton(#TeamLH)

          Tamam o zaman sen bana açıkla .

          —2008’de şampiyonluğu 1 puanla kaçıran genellikle iyi yarışlar geçiren Massa Alonso gelince adam başka seride yarışır oldu.
          Ve şimdi Williams’a geçti eski Massa yeniden geldi.

          —2007 Dünya şampiyonu ondan önce McLaren başarılarını saymaya gerek yok,sonra ara verip Lotus’la dön bu kadar iyi iş başar tekrar Ferrari’ye gel dökül.
          RAİ’nin performansa bakarsak Maldonado’dan kötü sürüyordu.

          Bu kadar olaydan sonra Alonso eşitlik istiyor diyorsunuz.

          Hala Alonso eşitlik istiyor diyorsan ben birşey söylemiyorum.

          1. Sana Kimi nin 1.lik için yarışmassan gerisinin önemi yok dediği hatırlatıyor saygı ve sevgilerimi yolluyorum 😀

            1. Kimi derki 1.lik için mücadele etmiyorsanız başarısız sayılırsınız.
              ama siz olayı başka turlü anlıyorsunuz o ayrı birşey

          2. Massa hiçbir zaman çok üst seviye bir pilot olmadı.Güçlü olduğu dönemlerdeki şartlar tam kendisine uygundu.Sıralama turları geçişin çok zor olduğu yıllarda daha büyük önem arzediyordu.Massa bu konuda genelde Raikkonen den üstündü. 2008 de Kimi’nin yaşadığı lastik sorunları kendisinin ön plana çıkmasını sağladı.Yoksa yarışlarda takım arkadaşından yine daha yavaş kaldı.En hızlı araca sahipti ve bu sayede Hamiltona kafa tutmayı başardı.2014 te eski Massa geri geldi demişsin bunu neye göre söyledin bilmiyorum ama birkaç çarpıcı sıralama performansı dışında yine etkili olamadı ve Bottas’a yenildi.
            Raikkonenin bu kadar geride kalmasını ise tabiki tamamen pilotaja bağlamıyorum.Çok kötü bir araçta yarıştı.Sürüşü zor araçlarda potansiyelini çıkaramayan bir pilot.Alonso ise bu tarz araçları kariyerinde daha sıklıkla kullanmış bir pilot.Yinede bazı yarışlarda Alonsoya denk bir performans gösterdi.İkisini sürüşü normal araçlarda yarışırken görmeden bir yargıya varmak zor.Ancak araçların farklı olduğunu kesinlikle düşünmüyorum.Alonso da kötü yol tutuşla cebelleşti ancak Kimi’ye göre daha iyi idare etti durumu.Hepsi bu.

        2. aynı massa geçen sene kimin yavaş kalmasını ve ferrari aracına alışamamasını anlıyorum çünkü ferrari alonso etrafında çevrelenmiş dediğinide hatırlat bari objektif olmak istiyorsan …

      3. Adam her şeyi biliyor bak. Oturma organı sağ olsun bütün bilgileri söylettiriyor.

  28. rosberg power avatarı
    rosberg power

    Button gibi bir pilotla eşit araçla yarışsan ne olur yarışmasan ne olur. 2012 de tur yemişti Ham’dan o zaman McLaren eşit araçla mı yarışıyordu sanıyorsunuz?

  29. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    Eşitlik istedi

    Yalanın dibine vurulduğu anlar hem Alonso öyle bir şey istemez hemde daha geçen herkes kendi rolünü oynayacak diyordu.

    Kısaca Alonso’nun olduğu yerde no eşit araç no eşit pilot.

    1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      Ben inanmıyorum Alonsonun eşitlik istediğine çünkü hiç bir dünya şampiyonu eşit olmak istemez button için de geçerli.

      1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
        Lewis-Hamilton(#TeamLH)

        Ben Alonso’dan başka tek adam olmak isteyen başka şampiyon görmedim.

        1. Lewis onun için Monaco da nerdeyse ağlayacaktı dimi 😉

          1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
            Lewis-Hamilton(#TeamLH)

            güldürmeyin 🙂

            O olayda Hamilton hızlı turunu atarken Rosberg yanlışlıkla veya bilerek sarı bayraklara neden oldu o yüzden ortam gerildi.

            Burada takımla veya eşitlikle ne alakası var?

            1. İngiltere de Rosbergin sıralama turunu atarken Hamiltonun yarım tur önünden gittiği gib mi 🙂

              Ayrıca Monaco gp deHamiltonla pit arasındaki konuşmları dinlersen anlarsın ne alakası olduğunu…

  30. Şimdi daha düne kadar(2007 sezonu için) Ronun ne kadar eşitlikçi biri olduğunu söyleyenler şimdi kalkmış neler neler diyor ve diyecek komik duruma düşüyorsunuz tutarlı olun biraz!!!

  31. Birşey çok dikkatimi çekti neden bu sitede McLaren-Ron Dennis-Alonsonun birlikte anıldığı haberleri Herzaman Abdullah Çelik yapıyor anlamadım. Bu işte bir iş var…!?

    1. Nasıl bir iş var sizce!? Lafı ortaya atıp kaçmak yerine detaylı açıklama yaparsanız daha iyi anlayabiliriz.

      Her şekilde cevap: tesadüf.

      1. bir yere kaçtığım yok, kaçtığımı nerden çıkardınız, herzaman buralardayım, daha detaylı şöyle ifade edeyim, aslında çoğunlukla demem gerekiyordu, özellikle böyle sansayonel olabilecek, sitedeki üyelerin birbiriyle tartışmasını kızıştıracak haberleri çoğunlukla kendisinden görüyorum. bu yüzden bu yorumu yapma gereği duyuyorum. Abdullah beyde çoğunlukla takım tutmadığını dile getirmesine rağmen bazen haber altlarındaki yorumlarında da kinayelerini görebiliyoruz. umarım açıklayabilmişimdir. kaçmak sözüde pek hoş olmadı ayrıca, sanki ortaya bir laf atıp kaçmışım gibi , aslında öyle değil ben rahatsızlığımı dile getirdim. teşekkürler

        1. rahatsızlık derken nasıl bir rahatsızlık? Bu haberleri benim yapmamdan mı rahatsızlık duyuyorsunuz? Bunun sebebi tam olarak nedir?

          1. yukarıda da ifade ettiğim gibi, bu tür haberleri çoğunlukla siz servis ediyorsunuz, bukadar tesadüf olmasa gerek. belki de ben yanlış anlamış olabilirim ancak sizin bu haberleri çoğunlukla yapmanız, McLarena karşı bir negatif yaklaşımınızın olduğunu düşündürüyor. Dediğim gibi bu benim düşüncem, şimdi siz tamamiyle takım tutmadığınızı belirtebilirsiniz, hiç takım tutmasaydınız ve herhangi bir takıma karşı bir sempatiniz olmasaydı şuan bu işle uğraşmazdınız, bana tamamiyle duygusal sebeplerden bu işi yaptığınızı söyleyemezsiniz. neyse sonuç olarak benim gördüğüm bu siz aksini söylüyorsanız veya tesadüf diyorsanız başka söze gerek yok…

            1. 2007’den beridir buralardayım, Abdullah’ın 1 defa bile objektiflik dışına çıktığına şahit olmadım, bunu belirtmek isterim.

              Kendisi işini gerektiği nizâmda yapmaktadır, yapılan işin zor yanlarınıda bildiğimden böyle tuhaf tuhaf şeyler söylemek yerine teşekkür edersek daha doğru olacaktır.

            2. Merhaba kendimi cevap vermek zorunda gibi hissettim.

              Genellikle büyük haberleri Abdullah yapıyor. Çünkü içimizdeki en iyi İngilizce bilen arkadaşımız o. Örneğin büyük (önemli) bir haber çıktığı zaman, kendim yapmam. Abdullah’a söylerim. Çünkü önemli haberler, adı üstünde önemli olduğu için yanlış bir birşey yaprak yanlış okutmak istemem. Tamamen Abdullah’a yaptırmıyoruz elbette, ancak çoğunu Abdullah yapıyor. Çünkü içimizde çeviriyi en iyi yapan kişi o. Mesela motor haberi vardı geçen gün çıkan, ilk önce abdullah ile iletişime geçip ondan yapmasını istedim. Ancak işi olduğu için ben yaptım. Peki neden ? Çünkü size yanlış bilgiler sunmak istemiyoruz. Küçük haberlerde hata yaparsınız, ancak bu hatalar genelde hemen düzeltilebilir. Ama büyük ve önemli haberlerde uzayıp gidiyor. Üstüne bir de üyelerimizin eleştirisini katın ortaya. Elbette hepimizin tuttuğu pilotlar vardır. Hepimiz yıllar önce birilerini severek bu işe başlamışızdır. Ancak hepimiz bu sitede yorum yaparken farklı, haber yaparken farklıyız. Schumacher sevgimi bilen bilir, ama Schumacher’i seviyorum diye onun eleştirildiği haberleri yapmayacakmıym? Abdullah geçtiğimiz yıl McLarenci olmakla suçlandı, ondan önce Ferrari’ci.

              Eskiden aktif bir yorumcuydum. Sürekli farklı açılardan yorumlar yapardım. Ama sitede göreve geldim geleli yorum yapmaktan korkar oldum. Yazarsam da sözlerimi özenle seçerim.

              Kısacası Abdullah’ın çevirisi bizden birkaç tık daha yukarıda olduğu için önemli ve bu tarz haberleri o yapıyor. Lütfen bunun altında art niyet aramayın. Teşekkürler

              1. Açıklama için teşekkürler Kemal Şengül , bu sitede hepinizin haber içeriklerini görüyorum ve takip ediyorum, evde, işte cep telefonunda vs. ancak Abdullah bey dışında benim dikkatimi çeken olmadı. Belkide dediğiniz gibidir çoğunluğunu ve önemli haberleri kendisi servis ediyordur. Ben de sitenin kuruluş yılından beri herzaman ve her haberi takip ederim. Bazen bayram olur tatilde olurum bazı haberleri kaçırırım ancak çoğunu kaçırmamaya çalışırım ve hatta bütün yorumlarıda okumaya çalışırım. Bu kadar yoğun takip eden biri olarak artık bazı şeylerin farklı olduğunu veya farklı vurgulandığını görebiliyorum. Eğer siz ve diğer arkadaşlar tesadüf olduğunu belirtiyorsanız ben yanılıyor olabilirim. Teşekkürler.

            3. foreverMcLaren yorumlarına katılmakla beraber sitenin Vettelci ve Kimici bi çizgiye kaydığını gayet rahat gorebılırısın Ben olayı bi tık öteye taşımak istiyorum bazı profıller aleni kullanılıp kollanıyo bunun cok net orneği Rambo isimli profildir
              Ben bu siteyi nerdeyse ilk kurulduğundan bu yana takip ediyorum bu profilden yazılan yorumlar eskiden ciddiye alınmaz hatta engellenirdi

              Hatta en son bildiğim bu profil siteden atılmıstı ne oldu da tekrar geri geldi ve popülaritesi birden arttıbu kadar !!!!

              Ne zamandır yoktu aynı Rosberg Power gibi
              Daha gecen ay (Rambo)adlı bu profıle yaptığım yorumlar defalarca silindi

              Sonra yanlış anlaşılma olduğu tarafıma atılan bi mesajla geçiştirildi o zaman bu mesajları silen kim Ramboculuk oynayan bi arkadasmı yok Rambo hayranı bi adminimiz var haberimiz mi yok!!!

              1. ugurercan, Demek ki yalnız değilmişim 🙂 Benim gibi farklı düşünenlerde varmış.

              2. foreverMcLaren yani bu bazriz şekilde görülüyor objektif olarak bakmak yeterli 😉

              3. Haydaaaa! 😀 Rambo, Rosberg Power, Vettel ve Raikkonen McLaren pilotları mı?

                @forever-Mclaren demek ki her durumda bu düşünülebiliyormuş 😉

                Haberlerimizi okurken içiniz rahat olsun.

              4. rambo nickli üyeyi severim, bazen düzgün yorum yapar bazen aşırı tepki verir, rambo ya beğen butonu ve bazı destekleyici yorumlarımla neredeyse ilk ben ,destek de verdim, 10.20 satır yorum yazıp, yorum sonunda ne anlatıyor dediğim çok kişi olmuştur yada fanatik taraftarlık yapanlara şaşırmışımdır, Rambo Mehmet günaydın bu tarz kişilerin yorumlarında güldüren laf sokmalar harici bir sakınca görmedim ,adam geldi mühür bastık diye diye baya güldürdü bizleri

              5. sitenin kimici vettelci birçizgiye kaydığı mı 😀 taraflı bakmak bu olsa gerek 😀 rambo bir mühür attı ortaya sitedeki bir çok kişi ki adminler de dahil bir kaç gün boyunca eğlenceli mesajlar yorumlar yazdı bunları taraflılığa çekmek bnce asıl taraflı bakmaktır şu yazdığınız yorumlar bile komedi filminden bir sahne gibi mclaren haberini Abdullah Çelik yapmış ortalığı karıştırmak istiyormuş da yok bilmem neymiş rambonun mührüne gülüyorduk ama inanın bu yorumlarınız daha da komikleşmeye başladı demişsiniz onlar troll şimdi bu yorumlarınızı okuyup da onlar da size derse troll diye ne cevap vereceksiniz ? zira yazdığınız yorumlar trollden bile beklenmeyecek cinsten …

            4. Bir takımın veya pilotun tartışmalı bir haberi yayınlanıyor, taraftarları da haberi yazanı kendi tuttuğu pilota veya takıma karşı olarak algılıyor. Bunun McLaren’ı Ferrari’si Alonso’su Raikkonen’i yok.

              Kimin taraftarıyım? xxx yy. Bununla ilgili tartışmalı bir haber çıkana kadar beklemeliyim. Haberi kim yazmış? murnout. O zaman murnout xxx yy’nin düşmanı ve bu yüzden bu haberleri yapıyor.

              Formül bu. Murphy kanunları.

        2. Haber çevirisi yapılırken kişisel duygular ve taraftarlık bir kenara bırakılıyor. Ancak aşağıda yorum yazarken herkes kendi düşündüğünü söylemekte serbest tabi ki.

          Örneğin Kemal sıkı Schumacher fanı olmasına rağmen kendisini diğer haberlerde de görüyoruz, herhangi bir taraftarlık belirtisi göremiyoruz. Ben de gönül rahatlığıyla Michael Schumacher fotoları ve videoları paylaşıyorum. Haber işi başka, düşünceler ve yorumlar başka.

          Tam olarak neden şüphelendiğinizi yazmadığınız için kaçmak dedim. Böyle bir ithamda bulunurken daha fazla şüphe belirtmeniz gerekiyor.

      2. rosberg power avatarı
        rosberg power

        Demek ki tesadüf diye bir şey yokmuş. Sebebi ingilizceymiş.

        1. 🙂 Bu tür haberleri paylaştıklarını ben de bilmiyordum. Tek bildiğim teknik makaleleri bana iteledikleri! 😀

          1. Gün içerisinde o şekilde paslaşmamız oluyordu. Gün içerisinde sen kayıpsın ya o bakımdan 😀

            Onun dışında sen git de önce dünkü 1 TLyi hak et. bir iki haber çevir 😀

    2. cidden nasıl bir iş var ….!?

      aklınıza ne geldi ve ne düşündünüz tam olarak? merak ettim cidden.

      @murnout‘un dediği gibi cevap her şekilde “tesadüf” olacak ama.

      Bakalım bu yorumun ardından kimler beni McLarenci yapacak?

    3. şöyle bir şey de var. 17 bin içerik görünüyor adımın altında, bunların içerisinde bazen sansasyonel haberlerin olması çok normal olsa gerek. Onun dışında bazen belli haberlerin sonucunda çıkacak yorumlarla diğer arkadaşları uğraştırmamak için ben çeviriyorum o tür durumlar olabiliyor. Malum çoğu zaman haber çevirene teşekkür edileceğine yerden yere vurulabiliyor.

      Bu haber ise tamamen tesadüf. 2 gündür buralarda yoktum. Geldiğimde ise bu haber karşıma çıktı ve yaptım.

      Ama hala burada nasıl bir kasıt aradınız, benim tarafsızlık yorumlarımdan ne demek istediniz onu anlayamadım.

      1. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
        Alonso.ElNano #ForzaJules

        Bir sey sorucam; Siz artik Eurosport’a haber mi servis ediyosunuz ?

        1. Biz servis etmiyoruz. Daha doğrusu kaynak göstererek istedikleri haberi alıp yayınlıyorlar. Biz daha fazla kişiye haberlerimizin ulaşmasından mutluluk duyacağımız için bu ortaklığa onay verdik.

          Ha bu mesajdan sonda oradan da parayı kırıyorsunuz diye düşünenler olabilir 😀 Bu ortaklıktan da maddi bir gelirimiz yok 😉

          1. rosberg power avatarı
            rosberg power

            Ne zaman ıslatıyoruz şu işi?

            1. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
              Alonso.ElNano #ForzaJules

              Site yonetimin hatali oldugu tek konu sanirim bu; troll’lere fazla musamaha gosteriyorsunuz. R.power, rosberk, icecold, m.gunaydin ve envai cesit troll’un yorum atmasina izin veriyorsunuz. Ben sizin yerinizde olsam, boyle tiplerin yorum atmasina izin vermem.

              1. Troll? Kendinle karıştırdın galiba.Benim yorumlarım bana çok mantıklı geliyor tıpkı her insanın kendi yorumunun kendine mantıklı gelmesi gibi.

              2. Kaptan Mağara Adamı avatarı
                Kaptan Mağara Adamı

                @icecold23 ile çok defa çeşitli konularda tartışsak da Kimse kimseye Troll deyip de hakaret edemez.. Yorumlarına katılmayabilirsin veya beğenmeyebilirsin ama Kişiliğine hakaret etme hakkını nerden alıyorsun ? Adama demezler mi , Sen misin la bu sitenin zaptiyesi ?

              3. Kaptan Mağara Adamı avatarı
                Kaptan Mağara Adamı

                @icecold23 ile şahsi olarak bir çok defa farklı konularda tartışsak da Kimse kimseye Troll diyerek, kişiliğine hakaret edemez !! Adamın yorumunu beğenmezsen kaale almazsın yada benim gibi efendi şekilde cevaplar yazarsın. Ama Kendin çok bilmiş gibi başklarının şahsına troll diyerek hakaret etme hakkını kendinden bulman çok yanlış..

                Adama demezler mi , Sen misin laa bu sitenin Zaptiyesi ????

          2. McLaren F1 (TEE) avatarı
            McLaren F1 (TEE)

            Şimdi girdim baktım da tüm Formula 1 haberleri sitemizden alınmış. (8 yıldır üyesi olduğum için artık ailem gibi görüyorum TRF1.net’i. Onun için sitemiz ifadesini kullandım :D)

            Açıkçası sevindim TRF1.net adına. Dünyanın ve Türkiye’nin en çok izlenen, ziyaret edilen spor kanallarından/spor sitelerinden birisi olan Eurosport’un, TRF1.net’in Formula 1 haberlerini paylaşması sitemizin ne kadar güvenilir olduğunun da kanıtı. 😉

            1. E çünkü TRF1.net bizim sitemiz 😉 Abdullah’ın, Kemal’in, Ahmet’in, Mehmet’in değil. Bu işin güzelliği burada 🙂

  32. Kaptan Mağara Adamı avatarı
    Kaptan Mağara Adamı

    Lan bi kere Ron Dennis denen adam Eşitliğe en karşı olan adamdır F1 de.. Birde gelmiş utanmadan Eşitliği severim diyor. Senna – Berger döneminde Senna ile ayrı yarış stratejileri yaptığını herkes biliyor. Ayrıca Hakkinen ve Coultard dönemlerinde Coultard kendisi anlatıyor. ” İçeriye girdiğimin de Ron ile Mika sürekli yarış daki planlardan bahsediyoralrdı. Sanki ben içerde yok gibiydim… ”

    Yanlış anlaşılma olmasın. Burada hiçbir pilota laf söyleyecek birisi değilim. Ama Dennis en başından beri takımda 1. pilot uygulamasını isteyen ve ona göre stratejiler yapan biri. Şimdi gelip burda eşitliği severim demesi resmen F1 fanlarıyla dalga geçmektir. Hele ki burda örnek gösterdiği pilota bakın, Fernando ALonso… Mclaren bu senenın en eşitlikçi takımı olmaya adaydır Dennis ve Alonso ile… 😀

    1. Kesinlikle katılıyorum zaten ron haberde bile kesinlikle tam tersi demiş belki kastettiği tam da dediğin gibidir kaptan mağara adamı

      1. Kaptan Mağara Adamı avatarı
        Kaptan Mağara Adamı

        radec ; aynen bencede bak ona hiç dikkat etmedim 😀 kelime oyunlarıdır kesin…

  33. Yalan söylüyorsun yalan ! 😀

    1. Didem bari sen yapma, bunun yalan olduğunu düşünüyorsan 2007 Ronun lewisi kayırdığını da düşünüyorsun demektir 🙂

      1. foreverMcLaren zaten öyle şu haberin altında Ron eşitlikçi biri değil diyen 2007 de Ronun Hamiltonu

        kaydırğını kabul etmiş oluyor zaten ama sorsan öyle değil derler 😉

      2. @forever-Mclaren
        Şaka yapıyorum tabikide 😀 Ron amca eşitlikçi bir insandır bunu inkar eden taş olsun 😀

        1. Taş yaptın beni. 🙂

          1. Vazgeç inkar etmekten taşlıktan kurtul 😀

  34. Ben seviyor samuray, samuray istiyor bir numara! Yap bunu Ron-san!

  35. Dennis patron yıllardan sonra eski defterleri açmak ve bu tarz açıklamalar yapmak sana yakışmıyor bilesin

  36. Eşitlik istedi. Eşitliği kabul ederim. Anlaşmada onun aksi asla bir şey istemedi.

    Yalanın daniskası. O istemese bile başkaları tarafından verildiği açık.

    Kendin söyledin baba?: Dennis: “Alonso ile Bitmemiş Bir İşimiz Var”

    Jenson ise kendi rolünü oynayacak. Jenson’un önüne bilerek konulan bazı engelleri aşması gerekiyordu ve oldukça uzun olan bir süreçte karara yardımcı oldu.

    1. Kesinlikle. Böyle bir şey olmasa Alonso daha önce yüz göz olduğu takıma gelir mi hiç? Sütten ağzı yandı bir kere. Bir daha yanmasını istemiyor.

  37. Billy Bones avatarı

    Dennis “Fernando konusunda size bir söz verebilirim. Asla bir numara olmayı istemedi. Aslında tam tersi. Tamamen tam tersi.”

    Meali: Davidson mızık mızık etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir