Todt, FIA Başkanlığı İçin Bildirisini Yayınladı

yazar:

kategori:

FIA Başkanlığına aday olan Jean Todt, FIA Başkanlığına seçilmesi halinde yapacaklarını bugünkü açıklaması ile herkese sundu.

Ari Vatanen’e karşı FIA başkanlığı yolunda mücadele edecek olan Ferrari’nin eski patronu Todt, seçilmesi halinde katlanılabilirlik, mücadele, yenillik, mükemmeliyet ve takım çalışması gibi özelliklerin ön planda olacağını söyledi.

Todt “Önümüzdeki 4 yıl içerisinde FIA daha da güçlenmeye çalışmalı ancak aynı zamanda harcamalarda daha etkili, cevaplayıcı ve saydam olmak için karar mekanizmasını değiştirmeye de hazır olmalıdır.”

“Federasyonun yapısının ve kurallarının gerekli görüldüğü yerlerde modernleştirilmesi için FIA’nın tamamen gözden geçirilmesi teklifinde bulunuyoruz.”

“Şampiyonalarda vekiller olacak ve bu vekiller tüm kural ve ticari konularda FIA’yı temsil edecekler, Dünya Konseyi’ne ve ilgili Spor Komisyonu’na rapor sunacaklar.”

“Vekillik sistemi FIA Başkanına ya da temsilcisine ihtiyacı azaltacak ve direkt olarak ilgili şampiyonanın içerisinde yer alacak ve liderlerin FIA’nın yönetiminde daha stratejik girişimlere odaklanmasını sağlayacak.” dedi.

Todt ayrıca hakemlik sisteminde de değişikliğe gidileceğini, hakem kararlarının kurulacak olan Hakem Değerlendirne Grubu tarafından inceleneceğini söyledi.

Todt şu ana kadar aldığı destekten büyük memnuniyet duyduğunu ve başkan olması halinde yapacaklarının FIA üyelerinin isteklerini yansıttığını söylüyor.

Todt “FIA üyeleri ve motor sporları sektöründeki diğer hissedarlar ile önemli görüşmeler yaptık. Biz ekibimizin ve planlarımızın FIA’nın yeniden yapılanmasınave üyelerine tekrar iyi hizmet yapmasına fırsat sağlayacağına eminiz.” dedi.


Yorumlar

  1. "Şampiyonalarda vekiller olacak ve bu vekiller tüm kural ve ticari konularda FIA'yı temsil edecekler, Dünya Konseyi'ne ve ilgili Spor Komisyonu'na rapor sunacaklar." : Özellikle motorsporlarının pazarlanması, tanıtılması konusunda yardımcı olacak.

    "Todt ayrıca hakemlik sisteminde de değişikliğe gidileceğini, hakem kararlarının kurulacak olan Hakem Değerlendirne Grubu tarafından inceleneceğini söyledi." : Bu da yarıştan yarışa gelişen benzer durumların ve suçların, benzer sonuç ve cezalarla değerlendirilmesini sağlayacak.

    Kulağa hoş geldi, bir de Vatanen'i dinleyelim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir