Surtees: "Ders Alınması Gereken Noktalar Var"

yazar:

kategori:

Motor sporları efsanesi John Surtees, 18 yaşındaki olu Henry’nin ölümünde ders alınması gereken noktalar olduğunu dile getirdi. Henry surtees geçtiğimiz ay Brands Hatch’teki Formula 2 kazasında başka bir araçtan kopan lastiğin kafasına isabet etmesiyle hayatını yitirmişti.

BBC’ye konuşan Surtees, “Lastik neden yerinen çıktı ve neden o hızla hareket etti? Burada ders alınması gereken noktalar var. Bernie Ecclestone da bu sabah benimle telefonda görüştü. Bu ölümün boşu boşuna olmadığından emin olmamız gerek. Bir takım geliştirmeler olacaktır, motor sporları böyledir.” dedi.

75 yaşındaki Surtees geçmişteki güvenlik standartlarının çok kötü olduğundan da bahsetti.

“Pilotlar için çok büyük trajedilerin olduğunu dönemi yaşadım. Bir kısmı pistlerden bir kısmı da zamanın araçları nedeniyle olan tehlikeler vardı. Bugünkü güvenlik standartlarına motor sporlarına daha fazla paralar yatırılmaya başlandığı zaman gelindi. Motor yarışları diğer sporlarla karşılaştırıldığında oldukça güvenli ve buradaki ironi de bu.”

Henry’nin son yarışında baba Surtees de oradaydı.

“Brands Hatch’de start düzlüğünde kokpitin yanına geldim ve el sıkıştık. Bu bir çeşit veda oldu.”


Yorumlar

  1. Çok zor bir durum 18 yaşındaki oğlunu kaybetmesi, üzülüyorum gerçekten. İnşallah bu tür üzücü olayları bir daha yaşamayız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir