Whitmarsh: "2010 İçin Temelimiz İyi"

yazar:

kategori:

McLaren takım patronu Martin Whitmarsh, Lewis Hamilton’un Macaristan’da aldığı galibiyetin ardından MP4-24’ün gelişimine devam edileceğine söz verdi.

Whitmarsh, sezona rekabetten uzak bir görüntüyle başlayan aracın, bu sezon daha fazla başarı elde edecek kabiliyete sahip olduğuna ve 2010’daki şampiyonanın da aerodinamaik temelini oluşturacağına inanıyor.

Whitmarsh: “Yapmamız gerekeni biliyorduk; amacımızı gerçekleştirmek için bir yol bulmalıydık ve pisttekli sorunlardan görebileceğiniz gibi araç üzerinde önemli bir gelişim kaydettiğimizi düşünüyorum. Bu konuda duramayız, bu aracı geliştirmeye devam edeceğiz”

“Ama daha önemlisi gelecek sene rekabetçi bir aracımız olacağının güvencesini sağlamak istiyoruz”

“Gelecek seneki aerodinamik kural değişiklikleri önemsenmeyecek düzeyde. Açıkçası yakıt ikmâli yasak olacak ama bu, genel olarak aerodinamik pakedi pek etkilemeyecek. Bu yüzden kendimize güvenmek için bütün nedenlere sahibiz. Aynı zamanda kendimizi rahat da hissetmemeliyiz.”

“Bir çok takım daha şimdiden bu senenin aracını geliştirmeyi durdurdu ve gelecek seneye başladı. Onlardan daha iyi bir iş çıkardığımızdan emin olmaıyız”

“Bu takımın amacı, gelecek sene yarışlar ve dünya şampiyonluklarını kazanmak”

Whitmarsh ayrıca, rakiplerine göre gözle görülür şekilde yavaş olarak sezona başlayan MP4-24’ü yarış kazanan bir araca dönüştürdüklerinin de altını çizdi.

Whitmarsh:”Sezonun ilerlemesi ile birlikte; temel karakterleri iyi olan bir araca sahipken, farklı nedenlerden dolayı aerodinamik performans açısından gerideydik.

“Ve kısa bir süreçte gelişim kaydederken, bir performans ovasına çıkıyor olduğumuzu hissettim. Çünkü sezon ilerledikçe gelişim momentumumuzu sürdüremedik”

“Bu da bize yeniden düşünmeye sevk etti. Tesadüfi olarak bu, evimizdeki yarışa (Silverstone) denk geldi. Çok zor ve zorlayıcı bir zamandı, çünkü bazı kararlar aldık ve bazen ileri gitmek için geri çekilmeniz gerekir.”

“Ağırlık dağılımında bazı temel değişikliklere gittik ve tamamıyla farklı bir aerodinamik felsefeye ihtiyacımız olduğunu kabul etmeye başladık. Belki de kendimizi farkında olmadan çıkmaz sokakta bulduk ve bunu tersine çevirmemiz gerekiyordu”

McLaren’in takım patronluğunda geçirdiği zor bir ilk sezonun ardından Whitmarsh, Budapeşte’de podyumda olup kupayı almaktan dolayı büyük gurur duyduğunu belirtti.

Whitmarsh: “Takım başkanı olarak podyumda olmak, benim için kişisel olarak çok gurur verici bir andır. Çünkü bu takımın bir üyesi olmaktan gurur duyuyorum. Herkesin yapmış olduğuyla gurur duyuyorum. Muhteşem bir telafi oldu. Herkesin çabası inanılmaz.”

“Şimdi şu açık ki, diğer takımlar eski teknik kuralları bırakıp (2009 için) büyük miktarda kaynak koyuyorlardı ve kuralları yorumlamada bize göre daha cesurca davranabiliyorlardı”

“Bu da onlara bir avans sağladı ve biz bu seneye girdiğimizde rakiplerimizin çoğunun 9 ayu gerisindeydik. İşte bu yüzden gerçek bir kapışma oldu”


Yorumlar

  1. McLaren teknoloji merkezinin ultra-devasa bir yapıda kurulmasının sebebi bu olsa gerek. yerlerde sürünen bir araçtan kazanan bir araç yaratmak.

    *her sezon bir tek uzun ara olurdu. bu sezon 2 kere (biri 3 haftalık, biri 1 aylık) uzun ara verildi. kabaran iştahımıza ket vurulmuş oldu.

  2. macaristandan sonra kimse takıma bişey diyemez artık.Bundan sonrada alacağımız galibiyetler hırs içindir.Lewis zor günler geçirdi bence çok hırslı ve hak ediyor

  3. evet katılıyorum sana ruh ikizim:D

  4. elif çivici avatarı

    williams rosberg i istese de tutamaz bence..ya çok büyük paralar teklif edecek ki bütçeleri malum..ayrıca williams ın seneye iyi bi araç vereceğinin de garantisi yok,değişken bi takım 😀 kova da gidecek gibi,rosberg gider büyük ihtimal.

  5. valla 3 yarışta düşünüp taşınarak geldikleri yere bak.15.likten 1.liğe!Helal olsun

  6. Heikki'nin yerine Heidfeld veya Rosberg gelse McLaren'in yarış başına puan alma oranı daha da artar. Ama Williams'ın Rosberg'i bırakacağını düşünmüyorum.

  7. 2010'da mclaren ve ferrariyi herzamanki yerlerinde göreceğimize eminim, umarım kazanan biz oluruz tabi, ancak önce heikkinin gitmesi gerek

  8. inş.Whitmarsh…Takımımıza sonuna kadar güveniyorum ve inanıyorumki bu sezon daha cok galibiyet alıcaz, sezonu 3. sırada bitirmek için elinizden gelenin eniyisini yapacagınızdan eminim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir