Sauber'in Kurtuluşu İçin İlk Görüşme Sonuçsuz Kaldı

yazar:

kategori:

Alman basınına göre BMW’nin bu sezon sonunda spordan ayrılacağını duyurmasının ardından Sauber takımını kurtarmak için ilk hamle başarısız oldu.

Habere göre takımın kurucusu ve %20 hisse sahibi Peter Sauber ve takım patronu Mario Theissen, idarenin bir Brawn/Honda stilinde devri için BMW yetkilileri ile görüştü.

Bununla birlikte Concorde de göz önünde bulundurularak anlaşmanın tamamlanması için son tarih olarak 5 Ağustos belirlenmişti.

Spiegel Online’ye konuşan Theissen: “Bütün çabalara rağmen zaman dilimi, böylesine karmaşık bir işleme çözüm bulmak için yeterli dğeildi.”

Bu nedenle takım, 2009-2012 Concorde Anlaşmasına dahil olmadı ama FOTA, tekrar iştiraki halinde BMW Sauber AG’yi destekleyeceğini söyledi.

65 yaşındaki Peter Sauber, yine de potansiyel yatırımcıların tanımlandığını ve 1993 yılında kurulan takımın kurtarılması için çaba sarfedilmesine devam edileceğini açıkladı.

Renault’tan ayrılan Nelson Piquet’in babası, takımla temasa geçti ama Brezilyalı, basında çıkan bu yöndeki haberleri önemsemedi.

Avusturya gazetesi Salzburger Nachrichten’de ise Red Bull’un sahibi Dietrich Mateschitz, Toro Rosso’nun yararına BMW Sauber ile ilgilendiği yönündeki haberlerin de gerçek olmadığını söyledi.


Yorumlar

  1. Sauber büyük bir maddi destek bulduğu sürece (90lı yıllarda Petronas ve Red Bull sponsorları gibi) kendilerini kanıtlayacak arabalar yapacaklardır. Çünkü referansları oldukça kuvvetli. 2000li yılların başında en büyük rüzgar tüneli Sauber'indi mesela. Ama bu işleri biraz da kolaylaştırmak için Mario Theissen kadar kaliteli bir iş yönetici bulmaları gerek.

  2. brawn honda modelını bmw saubere uygulayamazsnz uygulasanzda basarı cok az bakın honda 2009 aracına 2007 de baslamıstı ztn 2009 da en kotu podyum mucadelesı verecklerı bellıydı ayrca brawn hondaya tek kurus odememekle beraber hondadan para aldı brawn hala hondann parasını harcyor eger seneye brawn sponsorlar bulamazsa ayvayı yedi gridin sonuna kapak atarlar kolaymı f1 de parasız mücadele bu takımı zengın bırı satın almalı ornek veryrm mesela abromovıc gıbı bır alıp theisseni basa getrp fabrkayı dagtmazsa süper olur ama dıger olaslklarla bu takımn ıyı bır gelecegı olamaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir