Rosberg Nefes Alıp Verişini Bile Değiştirmiş

yazar:

kategori:

Nico Rosberg, geçen seneki şampiyonluk mücadelesinde takım arkadaşı Lewis Hamilton’a yenilmesinin ardından daha iyi bir sürücü olmak için bir çok çalışma yaptığını ve bunlardan birisinin de direksiyon arkasındaki nefes alıp verişini değiştirmek olduğunu söyledi.

Yeni sezon öncesinde konuşan Rosberg “Bu sene daha da iyi bir sürücü olmak istiyorum. Hedefim bu ve benim kişisel mücadelem böyle. Sürekli olarak daha iyi olmaya çalışmak harika bir mücadele. Son yarış Abu Dhabi’den itibaren daha iyi bir sürücü olmaya çalışıyorum bu yüzden yarıştan hemen sonra test yaptım ve bir şeyler öğrenmeye çalıştım.”

“Kış döneminde de bir şeyler öğrendim. Mesela yarış arabası içerisinde nefes alıp verişim konusunda çalışabilirdim. İlk viraja girerken nefesimizi tutarız çünkü çok fazla G kuvveti oluyor ve düzgün bir şekilde nefes alamıyoruz bile. Bu yüzden kış döneminde bunun üzerinde biraz çalıştım. Ve tabi ki her  gün önemlidir ancak testlerde sürücü olarak Abu Dhabi’deki pazar günkü sürücü kadar iyi değilim. Bu günleri hızlanmak ve daha iyi olmak için kullanıyorum. Her tur zorlamak ve bir şeyler denemek önemli.”  dedi.

Rosberg ayrıca Abu Dhabi’deki mağlubiyet anının kendisine ekstra motivasyon sağladığın söyledi.

Rosberg “Ben her zaman motiveyim çünkü burada mücadele için varım ancak geçen seneki deneyim bende ekstra motivasyon sağladı. Yarış kazanmanın ne kadar harika bir his olduğunu biliyorum. Lewis’in yendiğimde bunun ne kadar harika hissettirdiğini biliyorum. Tüm bu tür şeyler ekstra motivasyon sağlıyor ve yeni sezon için sabırsızlanıyorum.”

“İyi bir araca sahip olma şansımız çok büyük. Bu da beni motive ediyor ve sabırsızlanmamı sağlıyor.”

“Son olarak bu takımda olmak da motive olmamı sağlıyor çünkü şu anki seviyemizi görmek harika. Takım içerisindeki hava, 5 sene önce katıldığım döneme göre tamamen farklı. Bu hareketin bir parçası olmak harika.” dedi.


Yorumlar

“Rosberg Nefes Alıp Verişini Bile Değiştirmiş” için 35 yanıt

  1. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Şu takım içinde iki pilotu tutmayan tek grup vardı Alonso Kimi ve şimdide Hamilton Rosberg çıktı bir pilotu tutabilirsiniz ama aynı takım için çabalıyorlarsa bence ikiside benim için önemlidir.

  2. Rosberg’in Rusya ve Abu Dhabi’de neresinden soluduğunu anlamıştık zaten. 😀

    Bu aralar sürekli çalışıyorum, antrenman yapıyorum temalı konuşuyor ve video çekiyor. Artist artist gezen Hamilton’a yine yenilirse komik olur. En azından elinden geleni yapmış olur tabi.

    1. F-one-Driver avatarı

      Ya bir de rosberg doğuştan hızlı pilotların cool tavırları altında daha pis ezilmeyi göze alıyor böyle yaparak, çünkü bunca efor bunca antrenman, taktiksel bişeyler, ve bunları yaparken çektiği videolar… Ama gel gör ki hamilton inek gibi çalışan olarak değil de gelip araca oturup asfaltı ağlatan sonra da hayatını yaşamaya devam eden pozisyonda gözüküyor:)) Bu haliyle rosberg ikinci bir mağlubiyet daha alırsa bunun altından nasıl kalkar bilmiyorum, yapabileceği hiçbir şey kalmayacak:))

      1. Birşey olmaz olacağı kadar olur 🙂 en başta bazı büyükleri tribünden alkışladığı bazı büyükleri kendince beğenmediği haklarında konuşup durduğu gibi araç içerisinden yaşlanıncaya kadar aynısını yapmaya devam eder. 🙂

  3. frenajda üfleyip hızlanırken nefes alıyormuş, ekstra 0.000000000001 saniye 🙂

    1. Unstoppable avatarı

      +1
      Güldürdün valla ne yalan söyleyeyim her ne kadar adamın bu kararını beğensem de gülmeden duramadım 😀

  4. Bu sene bizim senemiz olacak.Vettel ve Alonso ile birlikte en iyi pilot sensin.
    Hatta Alonso’dan da daha iyisin biraz daha gayret Vettel seviyesi çok uzak değil.

    1. ha sen rosberkçisin, “rosberk” alonso’dan iyi, ama seviye olarak vettel’den uzakta ha?

      bu vettelciler iyice sapıttı bu ara 🙂

      1. Ne alakası var. Objektif olarak Rosberg’in Alonso’dan iyi ama Vettel’den daha iyi olmadığını söylüyorum.
        Alonso< Rosberg < Vettel
        ama
        Rosberg Vettel'le arayı kapatabilir büyük fark yok.

        1. aranın kapanması için rosbergin bu sene mührü basması lazım 😀

          1. bu yıl mührü de basacak almanya gp ve britanya gp bizim

            1. hadi bakalım 😀

      2. Mehmet Günaydın avatarı
        Mehmet Günaydın

        Bu Vettel sana Netti Royal ???

    2. F-one-Driver avatarı

      Rosberg in Alonsodan daha iyi bir pilot olduğunu düşünmen ayrı bir parantez, hepsinin vettelden geride olduğunu düşünmen apayrı bir parantez:)) Bence iki kavramı bir arada kullanma site birbirine girer, tane tane söyle farklı haberlerin altında söyle:)))

  5. F1 ve serilerin krallarının, yetenek-beceride tarifsiz isimlerinin yanında yarışan herkes benzer şeyler yaptı, anlamaya, gelişmeye çalıştı ama olmayınca olmuyor be rosbergcim. Olacak olan bu kadar senede olurdu bak yok. 🙂 Bu sefer boynuz kulağı geçemedi malesef uzun yıllardır bu durum ortada. İhtiyar babadan daha iyi olamamak zor bir psikoloji olabilir bilemem.
    Kimisi telemetrisine bakar bende bunu yapacam der kimisi sadece yapar, kimisi nefesini daha iyi düzenlemeye çalışır kimisi kendiliğinden düzenler, kimisi daha fazla strateji kurmaya çalışmalıyım der kimisinin 300 lük düzlükte kafasından 3 strateji geçer fark etmez bile. Böyle bu işler. Genellikle 7 sinde görülmeyen şey 70 inde görülmez. Bazı ağaç doğuştan rendelidir.
    😀
    Biz hepsini seviyoruz hepsi bizden 5 incili kaftan üstün.

    1. rosberg power avatarı
      rosberg power

      schumacher de işe yaramıştı ama.

      1. O zaman da birşey göremedim. Mesela monaco gibi birşey gösteremedi.
        Başından bugüne göremedim her isim özel başlangıçlar yapıyor.
        İlk defa iyi bir aracı oluyor bu da bunca yıl sonra F1 de kilere özel birşeyler gösteremediğinin göstergesi oluyor. 🙂 Bu fırsatları da teperse ki tepmesi çok doğal herhangi bir pilot gibi geçip gidecek insanların hayatından babası kadar ismi olamayacak.
        Ben tutmuş olmak için pilot tutmam.

    2. Erg - SaikoRaiko avatarı
      Erg – SaikoRaiko

      “kimisi daha fazla strateji kurmaya çalışmalıyım der kimisinin 300 lük düzlükte kafasından 3 strateji geçer fark etmez bile. “

      Aynen öyle, bunlar sonradan kazanılacak özellikler değil. Ruhla mı, beynin çalışma şekliyle mi, doğuştan bir esin kaynağı mıdır bilemem ama çalışarak elde edilmesi zor özellikler…

      1. 90 larda sporlara biraz daha spor gözüyle baktıklarında çok fazla çalışmalar yaptılar anlamak için pilotlara da yaptılar tabi. Çok manalı, derin analizli sonuçlar çıkmasa da bize doğuştanlığın verisel sonuçlarını az yada çok gösterdiler. Ölen Sir çevresine epey şey anlattı onlarda diğerlerine anlattı.
        Şimdilerde pek öyle şeyler yapılmıyor biraz bu işler para odaklı belgeselcilerin eline kaldı nat.geo cular gibi….
        “Mesela tanıdığım biri eskiden beri çok iyi pedallar konusunda neden iyi çünkü solak çünkü doğuştan onun isteyerek, çalışarak yakaladığı birşey değil sadece geliştirdiği verimini arttırdığı birşey.”

    3. F-one-Driver avatarı

      Kesinlikle katılıyorum ve bence sivrildiği hiçbir yetenek yok rosberg in, ortalama üstü bir pilot o kadar, ultra hızlı bir mercedes ile yapabildiği bu malesef, öteye gitmesi başka birşeylerin yokunda gitmemesine bağlı, sadece kendi limitlerini sergileyip kopup gidecek yetenekte bir pilot değil, hamilton bu anlamda rosberg in çok önünde, düşünün ki bir yarış ve polde hamilton… kendi kendine vermezse o yarışın galibiyetini rosberg hamiltonun elinden alamaz, ama tam tersi olarak rosberg polde olsun, hamilton ne zaman geçecek diye baka herkes…

    4. F-one-Driver avatarı

      Kesinlikle katılıyorum ve bence sivrildiği hiçbir yetenek yok rosberg in, ortalama üstü bir pilot o kadar, ultra hızlı bir mercedes ile yapabildiği bu malesef, öteye gitmesi başka birşeylerin yokunda gitmemesine bağlı, sadece kendi limitlerini sergileyip kopup gidecek yetenekte bir pilot değil, hamilton bu anlamda rosberg in çok önünde, düşünün ki bir yarış ve polde hamilton… kendi kendine vermezse o yarışın galibiyetini rosberg hamiltonun elinden alamaz, ama tam tersi olarak rosberg polde olsun, hamilton ne zaman geçecek diye bakar herkes…

  6. Unstoppable avatarı

    Her ne kadar rosberg çok hayranı olduğum bir pilot olmamasına rağmen bu şekilde çabalaması hoşuma gidiyor ve takdirle karşılıyorum.
    sadece bazen yaptığı antipatik açıklamalardan biraz daha uzak durması gerekiyor onun dışında bu sezon olması gereken yeri yakalayabilir

  7. Bu sene aralarında daha temiz bir mücadele bekliyorum Hamilton daha rahat olacaktır Rosberg ise daha saldırgan tüm bunlara rağmen Şampiyon değişir mi ? 🙂 Şampiyon dünden belli

    1. Geçmiş yıllarda gördük ki Hamilton yenilmez değil. 2007 de o da hem çaylak olmanın verdiği dezavantaj hemde ilk kez şampiyonluk mücadelesine girmenin verdiği psikolojik baskı dolayısıyla ciddi hatalar yaptı. Ki bunu bir çok şampiyon da görürüz aslında Vettel de hakeza 2010 daki sürüşü ile 2013 teki sürüşü arasında dağlar kadar fark vardı aslında mantıklı düşünüp gören gözlerle bakınca. Üstelik Hamilton sadece pist üstü nedenlerden değil pist dışı nedenlerden de çok ciddi anlamda etkilenen bir pilot ki bu aslında Formula 1 padoğunda çok ciddi bir handikap. Film olsa da senaryo eklemeleri yapılsa da RUSH filminde Niki Lauda ile James Hunt’ın bi konuşma sahnesi var partide Niki James’i karısından ayrılmasıyla çok güzel yaralıyor ki düşünsene Lewis’te bu durumdan ciddi derecede etkilenen bir pilot.
      Ayrıca Rosberg gerçekten oldukça hızlı bir pilot bunu görmek için sıralama canavarı denilen Hamilton’a karşı sıralamalarda gösterdiği performansa bakmak yeterli. Yada sezonun ilk kısımlarına bakmakta aynı zamanda. Rosberg’i en çok eleştirdiğim yarıştır ama Hamilton’un ne kadar çirkef olduğunu gördüğümüz yarıştır aslında Bahreyn. Ancak orada öyle pozisyonlar var ki Rosberg frene basmasa iki pilotta yarış dışı kalacaktı ve Spa’da olduğu gibi yine Rosberg suçlanacaktı. Çünkü Hamilton geçmiş yıllardan çok ciddi bir taraftar kitlesi olan İngiliz olması sebebiyle de ciddi bir spor ekolünün ciddi bir temsilcisi. Haliyle bu durumda arkasına destek bulan Hamilton oldu.
      https://www.youtube.com/watch?v=JB-4V5c7j0k
      videonun 24. saniyesi aslında ne demek istediğimi açıklıyor. Orada Rosberg çekilmese Spa’daki olay yaşanacaktı haksız mıyım?
      Neyse konu dağıldı zaten toplayacak vaktim de yok ama Rosberg eğer dediği şekilde çalışma düzenini geliştirir, genlerindeki Alman disiplinini ve şampiyonluk vasfını kullanırsa Hamilton için berbat bir sezon başlıyor olabilir…

      1. eşit şartlarda rosberg hamiltonu geçemez bence hamilton sıralamalarda iyiydi evet rosberg de iyi özellikle mercedeste sıralama turlarını geliştirdi rosberg ama yarışta hami geçmesi lazım sadece sıralamalarla olmaz bu hamda yetenek var rosberg çalışarak gelişiyor olay bundan ibaret ancak tabiiki rosberg daha agresif olacaktır bu sene mercedes te bu sene rosbergi destekleyecektir her ne kadar toto rosbergi geçen senede desteklemiş olsa da niki lauda hamiltonun arkasında durdu spadan spnra da rosberge ayarı verdiler bence …

      2. Ben buna F1 pilotu diyorum sen ne diyorsun ? Hamilton dediğin adam F1’in devrimidi kendi hatalarından çok aracın ve pit ekibinin azizliğine uğradı 2007 senesinin son yarışlarında. Bu adamlar oraya bostan korkuluğu olsun diye konulmuyor Yerine göre direksiyonunu da kıracaksın ön kanadını kaybetmemek için bu Ham içinde geçerli sen belli ki Hamilton sevmeyenlerdensin yoksa Hamilton fanı olmaya gerek yok Bu adam şu an grid de olmazsa olmazlardan bu nesnel bir kavram öyle kişiden kişiye değişmez Ben espri olsun diye şampiyon dünden belli yazdım Vettel ve mühürcüleri de gülerek okuyorum yoksa bu istek ve arzu dan başka bir şey değil Sıralamayı da eşit şartlarda karşılaştırmak gerekir Hamilton geçen yıl çokça sorun yaşadı Sıralama turlarında ancak Rosberg’de hızlı olduğunu kanıtladı bu yıl bir kez daha takip etmek gerek ne olacağını 2013 de Ham 5 pol Rosberg 3 aldı 2014 de Poller kendi aralarında paylaşıldı 11 e 7 oldu ki Macaristan Almanya İngiltere’de olanları biliyoruz sözün kısası Hamilton devrimdir

  8. Başarılı olmak için, yetenek, çalışmak, motivasyon ve disiplin gerekir. Bu saydıklarım içerisinde hamiltonun önde olacağı tek nokta yetenek… Diğerlerinde ise alman kültürüne, çalışmasına,disiplinine sahip olan rosbergin önde olacağını düşünüyorum. Ayrıca diğer iki önemli husus daha var birincisi lew-nicole ayrılığı diğeri ise artık mercedes bu sezon daha güçlü bir şekilde rosbergi tutacaktır. Bu sezondan sonra mercedes’in en tepede olacağının garantisi yok çünkü…

    1. Kesinlikle katılıyorum. Aynen hamilton unnonde olduğu tek konu yetenek diğerlerinde rosberg daha ağır basiyor. Yarışlarda biraz daha agresif ve saldirgan olursa daha zevkli bir sezon olacaktır.

      1. işte o agresiflik yetenekle geliyor. rosberg agresif olmaya çalıştığında ya rusya gibi batırıyor, ya spa gibi çarpıyor, ya da macaristan gibi takım emri istiyor. “tamam biraz daha agresif olayım” birşey değil bu. öyle olsa hamilton’ın yaptığı atakları her pilot yapar. içgüdü, yetenek, refleks bir sürü şey isteyen manevralar bunlar.

        1. ve en önemlisi de frenleme çünkü geçiş frenlemede yapılır. bu da hamilton’ın en iyi olduğu alanlardan biri.

  9. Nefes alışıverişine dikkat et fazla nefessiz kalıp beynine oksijen eksik gitmesin sonra

    1. rosberg power avatarı
      rosberg power

      of of of

  10. rosberg power avatarı
    rosberg power

    Gridin en hızlısıyla yarışıyorsak böyle olması lazım. Helal olsun.

  11. FerrariFanTR avatarı

    ve Rosberg bu sene zafere giden yolda ipi göğüslemek için çok daha sert olacaktır. Spa sonrası demecini hatırlıyorum bu zaman kadar hep frene basan ben olmustum burda frene basmadım demişti.

  12. Bu yıl Ros’un Ham için bir kabus olacağını düşünüyorum. Geçen yılki kadar hataya yer vereceğini sanmıyorum. Geçen senenin heyecanı bu yıl olmayacaktır. Ciddi bir motivasyon yakaladı. Bu yıl benim için en olası şampiyon adayı Ros’dur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir