Jerez’de Mercedes Motorunun Maksimum Hızı Dikkat Çekti

Geçen hafta gerçekleştirilen Jerez testlerinde zirvede Ferrari yer almış olsa da, testlerdeki hızlar yakından incelendiğinde Mercedes motorları dikkat çekiyor.

Kimi Raikkonen ve Sebastian Vettel, geçen haftaki testlerin en hızlı isimleriydi. Onların arkasında ise bir diğer Ferrari motorlu Sauber aracı yer aldı. Bu sonuçların ardından Ferrari’nin yeni güç ünitesinde ciddi performans kazanmış olabileceği iddia edildi.

Ancak Autosport’un açıkladığı hızlara göre Mercedes yine üstün olacak gibi görünüyor.

Verilen maksimum hızlar, Jerez’de arka düzlükte Dry Sack virajına gelmeden frenleme öncesinde ölçüldü. Oradaki ölçüme göre Mercedes motoru önde görünüyor.

Düzlüklerde hızlı olan Williams’tan Felipe Massa ve Mercedes’ten Nico Rosberg 307.6 km/sa ile en yüksek sürate ulaşan iki isim oldu. Onların arkasında bu sene Mercedes motoruna geçen Lotus’tan Pastor Maldonado 306.8 km/sa hızla yer aldı.

Mercedes motorlu araçların arkasında Renault motorlu Toro Rosso’dan Max Verstappen ile Ferrari motorlu Sauber’den Marcus Ericsson yer aldılar 303.3 ile.

Haftanın en hızlı ismi Ferrari pilotu Kimi Raikkonen ise 300.8 yaptığı gözlenirken Sebastian Vettel’de yaşanan veri transferi sorunu bu şekilde bir ölçüm yapılmasını engelledi.

Maksimum süratler downforce seviyesi, yakıt seviyesi ve motor ayarları sonucu etkileyebileceğinden motorun gücü hakkında kesin bir şey ifade etmiyor ancak görünen o ki Ferrari ve Renault motorlarının Mercedes’e rakip olması için biraz daha çalışması gerektiğini işaret ediyor.

Maksimum Hızlar

1 Felipe Massa (Williams-Mercedes) 307.6 km/h
2 Nico Rosberg (Mercedes) 307.6 km/h
3 Pastor Maldonado (Lotus-Mercedes) 306.8 km/h
4 Max Verstappen (Toro Rosso-Renault) 303.3 km/h
5 Marcus Ericsson (Sauber-Ferrari) 303.3 km/h
6 Kimi Raikkonen (Ferrari) 300.8 km/h
7 Daniil Kvyat (Red Bull-Renault) 294.2 km/h
8 Jenson Button (McLaren-Honda) 277.6 km/h


Yorumlar

“Jerez’de Mercedes Motorunun Maksimum Hızı Dikkat Çekti” için 27 yanıt

  1. Verilere göre massa yada bottas şampiyon o zaman bizde evlerimize gidelim 🙂

  2. Fernando 220 km hızla son sırada :)))))))))))

  3. Şu anda hızlara bakıp yorum yapmak yersiz ama Ferrari geçen seneki gibiyse uzun düzlüklü pistlerde yine sorun yaşar ama geçen seneden daha hızlı gideceği belli motorda 80 hp gib bi ekleme var çünkü

  4. Bu değerlere bakıp konuşmak: Boş bir iş.

  5. Gene baslamis insanlar testlerden sampiyonu belirlemeye.Yagmur yagmazsa ilk yaristan sonra belli olur durum.Bu yil bir motorla bes yaris cikartmak gerekiyor.Birini kaybeden yanar.
    F1 artik Le Mansa donmeye basladi.Orda 5000 km kullaniliyor.Burada 1550.

  6. Max hız yerine tur zamanı önemli, o da ilk testte önemsiz.

  7. Kış testlerinin bu safhasında bu tür karşılaştırmayı doğru bulmuyorum bunu geçmiş yıllarda gördük Williams Mercedes 2014 de Mercedesin düzlük hızından 6-7 km/h daha hızlıydı buna benzer olarak 2012 ve 2013 sezonlarında Lotus Renault-Red Bull Renault dan 10-15 km/h daha hızlıydı ama şampiyon olanlar belli. Ben şuna inanıyorum modern F1 de tek başına maksimum düzlük hızı asla tek başına iş yapmaz.

    Dört yıl boyunca Red Bull Renault zirvede yer aldı bunda şasi ve motorun katkısı çok büyüktü Vettel’in ilk turlarda farkı açması Renault motorunun yakıtı daha az yakması ile rakiplerine oranla daha hafif depo ile çıktığı ve buda tur başına farkın açılmasına neden olduğu söylendi hatta 2014 de ki gibi kimin ne kadar yakıt tükettiğini gösteren bir grafik ekrana gelseydi Red Bull Renault’un avantajını daha net görebilirdik.

    Dengeli bir güç çıkışı tork eğrisi her zaman F1 de başarıyı getirir. Burada kimin ne kadar yakıt ile ne kadar kanat açısı ile kimin nasıl bir dişli oranı tercih ettiğini bilmiyoruz,Honda’nın %50 motor gücünü kullanıldığı sır değil bu testlerde hal böyle olunca ne kadar gerçekçi bu hızlar tartışılır.

    Renault-Ferrari-Honda bu üç markanın hedefi önde olanı yakalamak Renault,Ferrari 2014 de tercübe kazandılar yaptıkları hataları gördüler ortakları ile amaçları hataları düzeltip güç kazanmak Red Bull ve Renault ERS sistemini yeniden tasarladıklarını yağ ve yakıtta Total ile birlikte harekat ettiklerini motor da egzoz sisteminde komple değişiklik yaptıkları yanma odasını geliştirdiklerini söylüyorlar ve halen gelişim sağlanıyor bunlar ne kadar yeterli olur sezon içerisinde görfeceğiz. Ferrari küçük turbo yaparak 2014 de hata yaptı bunu düzeltmişlerdir Shell ile ne kadar geliştiler motorun iç kısmında neleri değiştirdiler dediğim gibi hepsini sezon içerisinde görürürüz testler asla gerçeği yansıtmaz. 2011 kış testlerinde öldü bitti denilen McLaren ilk yarışta neler yaptı biliyoruz 2014 kış testlerinde öldü bitti garajdan çıkamıyor denilen Red Bull Renault neler yaptı gördük bekleyip görelim erken konuşmak hüsrana neden olur.

    Ortada güçlü bir rakip var ama onu yenmek için arkadan gelen üç dev var sporun kuralı budur biri kaçar diğeri kovalar kim yakalarsa tebriği hakeder.

    1. Unstoppable avatarı

      +1
      güzel bir yorum olmuş şu an kıskandım yani tebrik ediyorum 😀

      1. Teşekkür ederim beğendiğiniz için. Yorumum hepimizin yorumu sayılar kimisi katılır kimisi katılmaz saygı sonsuz.

    2. serkanmsr14 avatarı

      Güzel yorumlamışsın. Umarım bu sene geçen seneden farklı olur. En azından Mercedesi zorlamayı başarırlar.

      1. Teşekkür ederim. Temennimiz o yönde 2014 den tamamen farklı bir sezon geçirmek

  8. Unstoppable avatarı

    Aslında bu haber bilinen bir gerçeği tekrar gün yüzüne çıkarma konusunda bi adım olabilir.
    her ne kadar haberde de belirtildiği gibi motor konusundaki tek etmen son hız değilse de mercedes motoru üstün olduğu noktayı tekrarlamış gözüküyor ama umarım fark çok fazla değildir bu sezon

  9. ferrari hızlı turlar atmayı dusundu mercedes ve williams düşünmedi ve agır depoyla turladı uzun suruşlere odaklandı ona rağmen 7 km fark var ve duzluk uzarsa bu fark artar birde aynı depoyla olursa fark yine 20km yi bulabilir merco yine hızlı

    1. şu an kimsenin dolu ya da boş depoyla çıkıp çıkmadığı belli değil ferrari belki de dolu depoyla tek tur performansı çıkardı.

  10. Bu durumda McLaren Yarışabilirse eğer Marussia ile birlikte sonlarda takılacaklar:)
    Şaka bir yana McLarenin jerez testlerindeki izlediğim tüm videolarda tam gaz gitmiyorlardı. Umarım gelecek testte maksimum hızda gidebilirler ve mercedeslere yakın olurlar. 2014 tekrarlanmasın lütfen …

    1. İlk cümleni okuyunca dedim yine bir Alonso düşmanı 🙂 ve sonra nicke ve sonra da ikinci cümleye baktım ve gülümsedim 🙂

      1. Başkaları benzer yorumu yapmadan kendim şakayla karışık erken davranayım istedim. Burada birçok düz mantıklı insanda var malesef onların yaklaşımıyla yorum yaptım :))

  11. Darth Vader (spä2000) avatarı
    Darth Vader (spä2000)

    İnsan düşünüyor…..
    Merc, McLaren ile ilişkileri sonlandırmasa idi……..
    Bu muhteşem turbo motor ile ana takım olarak yarışsaydık……
    ki bu durumda Lewis i de ayartmamış olacaklardı ki……..

    Honda
    Power of Dream

    1. Dostum geçmişe hiç takılmayalım bence tami tamina 20 senelik ortaklıkta kazanılmış 4 şampiyonluk. McLarenin en kötü dönemi diyebiliriz. O harika motor malesef ortaklığın sonunda mercedesin f1 kurallarını kendi lehlerine çevirdikten sonra ortaya çıkmıştır. Ve bize hiç faydası dokunmamıştır bıçak kemiğe dayanmış yıldız pilotumuzu ve paddy löwe, 30 yıllık sponsorumuzuda çalarak büyük bir kazık atmışlardır. Kimse yenilmez değildir bkz schumi-ferrari, rbr-vettel ve şimdide merc-hamilton… Sıra artık McLaren-Hondaya geliyor diyebiliriz, sen rahat ol …

      1. Darth Vader (spä2000) avatarı
        Darth Vader (spä2000)

        Aynen dostum, katılıyorum.

    2. 🙂 İyi iyi bu yorumlar yaratıcı farklı daha ne olsun

  12. geçen yılki bahreyn testlerinde alonso 340 görmüştü sonra ne olduğu ortada 😀 ilk yarışa kadar bekleyelim sonra neler olacağını görürüz

  13. Red Bull düşük düzlük hızına rağmen şampiyon kazanmış bir takım. Keza Ferrari, Red Bull’un şampiyon olduğu yıllarda düzlük hızı en iyi olan takımlardandı, fakat modern F1 aerodinamisi önünde diz çökmekten öteye gidemedi.

    Jerez’de ortaya çıkan her sonuç gibi bu sonuçlar da nihai ya da somut herhangi bir üstünlük belirtisi göstermemekte. Yine de Merco’nun bariz üstünlüğünü devam ettireceği muhtemel görünüyor.

  14. Acaba Montoya’nın son hız rekoru kırılabilir mi bu sene?

    1. ReyizHamilton avatarı
      ReyizHamilton

      kırılabilir tabiki ben bazı tur zamanlarınında kırılacağını düşünüyorum.bu seneki lastikler hızlı görünüyor parabolica çıkışında iyi bir hız yakalanıp drs+hava koridorunda kırılır ama son vites oranıda motor devride önemli

      1. Aklıma anlamsız şekilde Back To The Future’daki yıldırım düşerken kabloların altından geçme şeyi geldi 😀 Orada da inanılmaz bir plan ve kurgu vardı 😀

  15. aynı olacaktır heralde 😀 😀 geçen seneki mercedes motorunu kullananların üstünlüğü(forceindia istisna) bu sene bizde varız mercedes-williams-lotus-rbr-ve malum olmayan mclaren-honda ve tabikide test şampiyonu FERRARİ.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir