WRC: Solber Britanya'da Ford Sürmeyi Umuyor

yazar:

kategori:

Petter Solberg, 4 sene sonra WRC’de ilk galibiyetini kazanmak için Büyük Britanya Rallisi’nde 2008 model Ford Focus RS WRC sürmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Solberg 2002 ve 2005 yılları arasında art arda 5 kere burada kazandı ve Solberg, Ford Patronu Marcus Wilson ile uzun süren galibiyetsiz geçen yarışlara artık son vermek istiyor. Solber 2005 Britanya Rallisi’nden bu yana hiç kazanamadı.

Solberg “Britanya Rallisi için bir çok farklı şey bakıyorum, Focus baktığım şeylerden birisi. Eğer bunu başarabilirsem ralliyi kazanmaya çalışırım, planımız bu.”

“Şu anda mümkün olan şey için çalışmalıyım. Bu ralliyi çok iyi biliyorum ve burada bir şans yakalayabilirim.” dedi.

Solberg Ford ile anlaşmaya varırsa markalar şampiyonasında da Ford’a yardımcı olabilir.

Solberg daha önce Citroen C4 WRC sürmek için çalışmalar yürütmüştü ancak bu çalışmalar sonuç vermedi. Solberg hâla Sebastian Loeb ile aynı spefikasyonlara sahip C4 sürmek istediğini de kabul etti.

Eğer Solberg Stobart Ford araçlarından birisini sürmeyi başarırsa kardeşi Henning ile de ilk kez bu kadar üst seviyede takım arkadaşı olacaklar. Bu gerçekleşirse 1998’de Colin ve Alister McRae kardeşlerden sonra ilk kez takım arkadaşı olan kardeşler olacaklar.


Yorumlar

  1. Ama Daniel Sordo da C4'ü güzel kullanmış geçen sene hakkını yemeyelim.

  2. Gerçekten hep aklıma takılmıştır, bu Solberg neden abisi ile aynı takımda yarışmadı da kendi arabasını aldı diye. Halbuki Ford Focus WRC 08 yapılmış en kaliteli WRC'lerden biri. C4 WRC ve Xsara da kaliteli olmasına rağmen bu 2 aracın hep Loeb'in altında olduğu zaman uçtuğunu görüyoruz. Focus ise tek değil, bir çok pilotun elinde güzel sonuçlar çıkarabiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir