Brawn, Schumacher Galibiyetini Reddetmiyor

yazar:

kategori:

Ross Brawn, eğer Ferrari yeteri kadar rekabetçi olursa Michael Schumacher’in bu sezon yarış kazanabileceğine inanıyor.

7 dünya şampiyonluğu bulunan Alman pilot, Macaristan’da Massa’nın yaralanması sonrasında Avrupa GP’de Brezilyalının yerine yarışa çıkacak.

Schumacher, ne F60’ı şimdiye kadar kullandı ne de Valensiya pistinde tur attı.

Ama şampiyon pilotun zaferlerinin çoğunda yanında bulunan Ross Brawn, Schumacher’in rekabetçi olacağından emin.

Brawn: “Onun güçlü olacağına inanıyorum. 2006’da Brezilya’daki o harika yarışı hâlâ hatırlıyorum”

“Şüphesiz şu açık ki araca aşina olmalı ama eğer sezonun kalan yarışlarında galibiyet alamazsa bu onun hatasından değil Ferrari’nin rekabetçi olamamasından kaynaklanacak.”

“Massa’nın korkunç kazasının ardından onun için eski takımının ihtiyacına evet demesi doğaldı. Bana göre göz önünde bulundurulması gereken bir konu daha var: bu sınırlı bir süreyi kapsayacağı.

“Demem o ki Michael, kendi olağan azmi ve ciddiyeti ile geri dönüyor ama hepsinin ötesinde eğlence niyeti var. Kişisel olarak kabul etmeliyim ki heyecan duyuyorum ve onu çalışırken görmek için sabırsızlanıyorum”

Brawn, Schumacher için en büyük bilinmezin oluksuz lastikler olacağını ama bunun da tecrübeli pilot için dert olmayacağını düşünüyor.

Brawn: “Sürüş açısından Formula 1 pek değişmedi. Michael’in yüzleşeceği en büyük şey oluksuz lastikler. Ama bu dezavantaj değil, çünkü bu lastikler aracın davranışlarını daha tahmin edilebilir yapıyor”

“Valensiya’yı bilmediği doğru ama silulatör ona yardım edecektir.”


Yorumlar

  1. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Aynen mustafa sana katılıyorum fazla beklentimiz yok varlığı yeter bize

  2. uzun yıllar beraber calısan ross guzel yorum yapmıs ama taraftar olarak bızımde sumıden fazla bekletımız yok o sadece yarıaslara renk katacaktır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir