US F1: "Danica Bizim İçin Çok Büyük"

yazar:

kategori:

US F1 patronu Peter Windsor, Amerikan takımın 2010 sezonu başında hazır olmak için kendi zaman çizelgesine göre iyi bir şekilde çalıştığını söyledi.

Takım, gelecek senenin şampiyonasına katılma hakkında kazanmasından bu yana Charlotte’deki fabrikasında sıkı bir şekilde çalışıyor.

US F1, geçen ay yaptığı açıklamada araçlarının Ekim ayında hazır olmasını umduklarını söylemişti.

Windsor: “Orjinal Joe Gibbs (Racing) binasındayız ve oraya taşındığımızda hâlâ bir NASCAR tipi bir binaydı.”

“Bütün duvarları yıktık ve makineleri şimdi yerleştiriyoruz. Araç üzerinde çalışan mühendis ve tasarımcı takımımız vardı ve şansımıza, bu günlerde Formula 1 mühendisliği ve tasarımı olan CFD’de (Bilgisayarlı Akışkanlar dinamiği) 2-3 haftalık bir çalışmanın yapılacağı bir döneme denk geldi.”

“Dürüst olmak gerekirse zaman kaybımız olmadı. Önümüzdeki bir iki ay içinde aracı üretmeye başlayacağız. Ocak ayının başlarına kadar aracı inşa etmek zorunda değiliz. Gerçekte, güzel bir zaman çizelgemiz var. Genel olarak tasarım tamamlandı ama tamamıyla bitti hiç diyemezsiniz.”

Windsor, takımın hâlâ pilot arayışında olduğunu yineledi.

Windsor: “Amerikalıları aracımıza oturtmak için çaba sarfetmemiz gerekiyor. Bu her zaman bizim amacımız oldu ve hâlâ öyle”

“Dışarıda çok iyi Amerikan pilotlar var. Dürüst olmak gerekirse, bu harika genç Amerikalıların daha fazla yetiştirilmemesi ve daha fazla fırsat verilmemesi Fomula 1 ve Amerikan motor sporlarında bir utanç. Eğer Formula Renault, Formula 3, GP2’de yarışmış olsalardı, şu anda daha farklı bir ortamamız olacaktı”

Windsor, Danica Patrick’in takım için bir seçenek olmadığını kabul etti ve IndyCar yıldızının, yeni bir takım için çok büyük bir isim olduğunu belirtti.

Windsor: “Bir çok insan bize soruyor ‘Danica ile ilgileniyor musunuz? ‘ Ve benim cevabım, Danica şu anda bizim için çok büyük”

“Muhtemelen NASCAR’a gider ve belki de orada çok iyi iş çıkarır, servet yapar. Onun için Formula 1’de olmak, kariyerinin bu döneminde büyük bir bağlılık ve onun beklenti seviyesi çok yüksek olacaktır.”

“İlk senemizde dünya şampiyonluğu için mücadele etmiyoruz. Dayanıklılık bizim için çok önemli olacak”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir