Lauda: "Schumacher, Bıraktığı İçin Pişman"

yazar:

kategori:

Eski dünya şampiyonlarından Niki Lauda, Michael Schumacher’in 2006 sezonu sonunda emekli olmasından pişmanlık duyduğuna inanıyor.

7 dünya şampiyonluğu bulunan Alman pilot, Massa’nın yerine Valensiya’da piste çıkacak. Yarışa hazırlanmak için sıkı çalışan Schumacher, F60’ın direksiyonuna ilk kez geçecek.

Lauda, Schumacher’in içinde hâlâ rekabet dürtüsü olduğunu ve spordan ayrıldığı için pişmanlık duyduğunu düşünüyor.

Lauda: “Asla içindeki yarışma virüsünden arınamadı, (F1’den sonra) motosiklet yarışlarında onu gördük. Benim düşünceme göre 2006 sezonu sonunda ayrılmasının nedeni gerçek bir meydan okuma görememiş olması, ve belki de (emeklilik) kararından da pişmandır”

“Şimdi eski takımına yardım etmek ve kendisinin hâlâ ne kadar rekabetçi olduğunu görmek için yaralı Massa’nın yerine geçme şansını elde etti. Bu beni de ilgilendiren bir şey, çünkü rekabete, adrenaline açlık hiç ölmez. Bizim DNA’mızdır bu”

“Massa’nın iyileşmesi ve kokpite geçebilecek olması ile şu anda Ferrari’deki durumda (Schumacher), zirveden ne kadar uzakta olduğunu görme fırsatı olacak. Bu, onun gibi üst düzey bir pilotun her zaman kafasını kurcalayan bir şeydir.”

1980’lerde etkileyici bir geri dönüş yapan Lauda, Schumacher ile durumlarının farklı olduğunu düşünüyor.

Lauda: “Emekliliğimin ardından geri dönüşümde ikinci yarışımı kazandım ama Michael, herhangi bir şampiyona içn yarışmıyor. Geri dönmüştüm çünkü kazanmak istiyordum, eğer geri dönüşüm başarılı denirse … Michael için ise bu, ilginç bir tecrübeden fazlası değil”

Avusturyalı eski şampiyon, Schumacher’in herhangi bir fiziksel sorununun olacağını da düşünmüyor.

Lauda: “Yarışı bir kenara bırakın. O zinde, sert antrenmanları sürdürüyor ve zihinsel olarakmücadeleyi kaldırıyor. Valensiya’da zinde olmak için mümkün olan her şeyi yapacak”

“Doğru, üstesinden gelmesi gereken bazı engeller var; piste aşina olmaması ve bu senenin aracını hiç kullanmaması gibi. Ama bu, meydan okumanın bir parçası ve o da işte bu yüzden yapıyor. Ve işte bu yüzden de bütün dünya izliyor olacak”


Yorumlar

  1. UGuRaikkonen  avatarı

    doğru söylüyorsun ulaş bu adam hıncal uluç gibi herşeye karışıyor

  2. ulaş bilir avatarı

    lauda cok konuşuyor yaw örneğin bir hamıltondan yada kimiden daha fazla konuşuyor coğuda mantıksız:)))) (genel olarak konusuorm yaptığı yorumlar) 🙂

  3. bir yarışçının karekterini ve ruh halini açıklayan çok güzel bir beyanat olmuş. herkesten çok lauda heyecanlı bu dönüşe 🙂

  4. UGuRaikkonen  avatarı

    Lauda sende dön o zaman

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir