FIA Takım Seçim Sürecini Yeniden Açıyor

yazar:

kategori:

FIA, BMW’nin ayrılma kararının ardından 2010 Formula 1 Dünya Şampiyonası için kalan son boş yere geçecek takımın seçilmesi için seçim prosüdürlerini yeniden açıyor.

Peter Sauber hala BMW ile kurtarma pakedi üzerinde çalışıyor, fakat İsviçreli geçtiğimiz Çarşamba günü yeni Concorde anlaşmasını imzalamak için gerekli olan desteği sağlayamadı.

Fakat kaynaklar Sauber’in bütçeyi korumak için aşama kaydettiğini iddia etseler de, FIA BMW Sauber’in kalan son yere girebilmesi için seçilen on beş takım içinden yedisi gibi elemelerden geçmesi gerekecek.

Epsilon Euskadi tekrar başvuru için önceden sinyaller vermişti, ayrıca David Richards’ın Prodrive’ı da şu anki olanaklarla F1 katılmaya istekli olduklarına inanılıyor.

Epsilon Takım patronu Joan Villadelprat geçen hafta Autosport’a: ” Proje üzerinde daha yavaş bir hızda hala çalışıyoruz, çünkü gridde olma güvencemiz yok. Söyleyebileceğimiz şey bize yardımcı olmak isteyen insanlar hala ilgileniyor bu da inanılmaz. Eğer fırsat olursa, ona saldıracağız, bununla ilgili bir şüphe yok.” dedi.

 

 

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir