Mosley: "Takımlar Schumacher'e Test İzni Vermemekte Haklı"

yazar:

kategori:

FIA başkanı Max Mosley, rakip takımların Ferrari’nin Michael Schumacher’in F60 ile test yapması ricasını kabul etmemekte haklı olduklarını düşünüyor. 

Sezon için test yasağına rağmen Ferrari tarafından yapılan test isteği Williams ve iki Red Bull takımı tarafından geri çevrilmişti.

Mosley çaylak Jaime Alguersuri bile Toro Rosso ile Macaristan yarışına test yapmadan çıkmışken yedi kez dünya şampiyonu olmuş biri için neden böyle bir istekte bulunulduğunu anlamadığını söyledi.

Alman Bild gazetesine konuşan Mosley, “Bana kalırsa test yasağı saçma ancak durum bu şekilde. Eğer 19 yaşındaki Jaime Alguersuari gibi bir pilot ilk yarışı öncesi test yapmıyorsa, Michael Schumacher için de bir ayrıcalık bekleyemezsiniz.” dedi.


Yorumlar

  1. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Aynen Bora dogru soledin test yasagına kadar bir cok sey var masrafları kısıcak kadar test sırasında sanki cok para harcanıyorda gelmişler bu kuralı kurmuslar siz onu dusunmeyin bu sporun bir parcası bunun yasak olmaması gerekıyor f1 de bole seylerın olması cok aptalca FIA resmen cok abarttı bazı şeyleri o yuzden schumacherin f60 kullanmasa bile yine o araca alışır 2 günde ama maksat test yaparak en iyi performansı almak ama bunun önüne gecen yok bırakın yapmasın cuma günü gorucekler nasıl sürülürmüs gorsunler.

  2. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Güvenlik diye bir tarafınızı yırtıyorsunuz,, sonra da test edilemeyen araçlarla yarışsınlar diye kurallar koyuyorsunuz..
    "saçma ama durum bu" sanırım bunu güzel özetliyor.. Bunu sadece Schumi için istediğimi sanmayın,, bu şekilde kim yarışırsa yarışsın güvenliği tehlikede demektir,, biraz vicdanı olan herkes bunun yanlış olduğunu anlar…

  3. bir düzeltme veya hatırlatma yapayım. başka da yorum yapmıyıcam. toro rosso test talebinde bulundu. tüm takımlardan izin alamadı ama izin veren takımlar arasında ferrari vardı.

  4. Haklılar doğal olarak.Ayrıcalıktan başka bir şeye girmez bu.Test yasağı masrafları kıstı ama arkadaşın dediği gibi yeni yeteneklere zorluk çıkardı.Bu şekilde çıkmaza giren daha bir çok garip kurallar var ya du bakalım hayırlısı…

  5. Test yasağı F1'de yapılmış en aptalca kısıtlama. Hem genç pilotların yetişmesini engelliyor. Hem de böyle karışıklıklar olabiliyor.

  6. Yaw arkadaşlar isteyenin yüzü bi kara vermeyen kompela.ToroRosso da isteseymiş izin.İstedilerde vermeyiz mi dedi takımlar.
    Bence testler yasak olamamalı:
    Çünki araçlara konulan yeni parçalar ancak bu şekilde test edilebilir.Rüzgar tünelinde herşeyi görmek mümkün olmayabilir.Massanın kazasında gördük yaşananları.Yeni Parçaları sadece cuma cumartesi antrenmanlarında test etme şansı var takımların.Belki test edilseydi o parça yerinden çıkmayacaktı.Bu saçma sapan kuralı sanki FİA koymamış gibi birde utanmadan eleştirmesi çok komik ve sinir bozucu.

  7. UGuRaikkonen  avatarı

    Adam zaten haklı 🙂 genç ve yaşlı pilotun birbirlerine karşın + ve – leri var şuan ama mosley harbiden haklı abi..

  8. ilk defa söylediklerine katılıyorum:D

  9. eminim şimdi herkes mosleyin söylediklerine kızacaktır.ama bir yönden haksızda sayılmaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir