Marchionne: “Mucize Beklemiyorum”

yazar:

kategori:

Ferrari Başkanı Sergio Marchionne, Jerez’de başlayan sezon öncesi testlerde gösterdikleri güçlü performansa rağmen sezon içerisinde büyük bir mucize beklemediğini söyledi.

Sezonun ilk testlerine Ferrari pilotları ve motoru damgasını vurmuş; Kimi Raikkonen ile Sebastian Vettel en hızlı iki isim olmuştu.

New York’ta konuşan Marchionne “Yeni aracın performansından cesaretlendim ancak hızlı bir tur atmak ayrı, tüm bir yarışı geçirmek ayrı bir şey.”

“Takıma ve çalışmalarına çok güveniyorum ancak bu çalışanlar biraz zamanı hak ediyorlar.”

“Onların çalışmalarından gurur duyuyorum ancak nerede olduğumuzu Avustralya’da şampiyona başladığında göreceğiz. Daha gidilecek uzun bir yol var.”

“Mucize beklemiyorum ancak gelişme görmek önemli. Barcelona testlerinde şu ana kadar yaptıklarımıza dair daha fazla kanıt bekliyorum.” dedi.


Yorumlar

“Marchionne: “Mucize Beklemiyorum”” için 6 yanıt

  1. Doğru bir yaklaşım. Gereksiz yere iddia sahibi olmak sizi hızlı yapmaz ama umulmadık taş başta yarabilir.

    Geçen sene Jerez testleri bu senekinden 5 gün önceymiş. Bahreyn testleri ile Jerezin arasında 20 gün fark varmış.

    Biraz önce aklıma takıldı girdim bir siteye baktım. Bahreyn yarışında pole zamanı neymiş, testlerde kaydedilen en hızlı tur neymiş diye?

    Sondan bir önceki gün Massa 1.33.258 son gün Hamilton 1.33.278 yapmış. Lastik durumları galiba ikisi de yumuşak. Ferrari’nin en iyi derecesi 1.34.280 ile Alonsodaymış. O meşhur 340 km hızının söylendiği gün yapılmış.

    Bahreyn yarışı yaklaşık 1.5 ay sonra yapılmış ve Rosberg 1.33.184’le pole almış. Yani gelişme 0. Ferrari’nin en hızlı derecesi 1.34.380 galiba o da Raikkonenle gelmiş. Alonso motorda yaşadığı güç kaybı nedeniyle hızlı tur atamamış Raikkonenin gerisinde kalmış. Tahminim en fazla 1.34.100 yapardı.

    Testlerdeki dereceler önemli değil diyoruz ama birebir kopyası olmuş.Tek sürpriz Williamsın 1.33’e inememiş olması. Onun sebebinin de lastik ısıtma ve yarış hesaplaması olduğu söylendi. Biliyorsunuz testlerde lastikleri istediği kadar ısıtıp tur atmak var ama sıralama turlarında 15 dakikada ne kadar önün boşsa, ne kadar ısıtırsan o kadar gidebilirsin.

    Jerez takvimdeki pist olmadığı için hızlı tur denemesi yapılmamış olabilir. Bu durumda kriter ne olmalı? geçen seneki derecelerle karşılaştırmak. Ferrarinin Jerezdeki en hızlı derecesi 1.24.8 iken 1.20.8’e indi. Mercedes mediumla 1.23.9 iken 1.21.9’a indi. Ferrarinin 1.20.9’u da mediumla geldi. Üstelik bu sene hava sıcaklığı 2 pist 3 derece daha soğukmuş.

    Araçta basına yansımayan bir illegallik yoksa saman altından su yürütülüyor gibime geldi. Kimseyi beklentiye sokmadan hızlı olurlarsa bu sürprizle taraftarlar uçar. Söylendiği gibi havadan derecelerse; zaten beklentiye sokulmayan taraftarlar yönetimde bir baskı oluşturmaz. Sezon içi gelişim anlamında mühendislerin kafası rahat olur.

    Gelecek hafta bugünkü gün yavaş yavaş herkesin elindekiler dökülür.

  2. Sf15 t ‘nin selefinden 1.2 sn daha hizli olduğu ancak Mercedes ile 0.8 sn fark bulunduğu söyleniyor!

    1. … ve bazılarıda bunun sallama oldugunu söylüyor bence bu söylemler iyi veya kötü anlamsız ilk yarısta hersey ortaya cıkıcak.

  3. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    Jerez testlerinin belki de en dikkat çekici takımı Ferrari oldu.. Herkesin aklında ´Bu hız gerçek mi?´ sorusu var. Bir gerçek var ki takımda ki bu sezon öncesi köklü değişimi net hissedebildik. Kimi Raikkonen gibi buz bir adamın bile bu araç farklı bir hikaye demesi bu değişimi açıkca gösteriyor. Geçen yıl ki Jerez testlerine baktığımızda F14T sadece beşinci ve yedinci iyi zamanları yapabilmişti. Ancak burada her ne kadar zamanlardan söz etmesek bile MercedesAMG´ye atılmış 1 saniyenin üzerinde fark önemsenmeyecek gibi değil.

    James Allison aslında tek gibi gözükse de efsane yıllarda ki Rory Byrne takıma danışmanlık yapmaya devam ediyor. Beni en çok şaşırtan ön süspansiyonda pull-rod´a devam kararı alınmış olması; ki hem Vettel hemde özellikle geçen yıl sürekli önden kaymadan şikayet eden Kimi Raikkonen için iyi bir seçim değil gibiydi. Ancak süspansiyon geometrisi Mercedes W-05´e oldukça benzer olunca, pilotlar sorun yaşamadan memnun olduklarını dile getirdiler. Bu memnuniyeti hemen rakamlarla ifade etmek gerekirse Kimi Raikkonen´in dördüncü gün Sebastian Vettel´in ilk gün attığı dereceye oranla iki derece daha soğuk havada atmış olduğu tur, aynı zamanda testlerin de en iyi derecesi oldu (1d 20.841).

    Ferrari toplamda sadece 346 tur ve 951mil kat etmesine karşın oldukça iyi gözüktü. Dayanıklılık anlamında hemen hemen hiç bir sorunla karşılaşmadılar. Buna karşın çiçeği burnunda Ferrari pilotu Sebastian Vettel, testlerin en iyi ikinci dercesi olan 1m.20.984 ile değişimi farkettirmiş gibi güzüküyor. Benim hissiyatım aerodinamiğinden çok Ferrari motoru kullanan Sauber´in iyi performansına bakarak, motor anlamında Ferrari´nin rakiplerine göre farkı büyük ölçüde kapattığını işaret ediyor. Konuşmak için çok erken ama geçen yıldan oldukça iyi olacaklar, bu daha ilk testlerden belli..

    Korhan SAVRAN Not:Alıntıdır. Dediklerinin ince ayrıntısına kadar katılıyorum.

  4. Ferrari temkinli bu sene.

    1. ağızları çok yandı ondandır.. ama bu sene iyi bir sezon geçirmelerini isterim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir