Costa: “W06’nın Gerçek Performansını Henüz Görmediniz”

yazar:

kategori:

Mercedes’in tasarımcısı Aldo Costa, 2015 sezon öncesi testlerinin Jerez’de gerçekleştirilen ilk haftasında Mercedes W06’nın performansının çok azını gösterdiklerini söyledi.

Jerez’deki testlerde Ferrari pilotları Sebastian Vettel ve Kimi Raikkonen ilk iki sırada yer alırken 3. sırada da Ferrari motorlu Sauber vardı.

W06’nın geçen seneki araca benzediğinin söylenmesi üzerine Costa “Bu araç geçen senekinin evrimi. Ancak gerçekte dışarıdan görünmeyen bir çok parça çok farklı.”

“2014’e göre gelişimimiz beklediğimiz ölçüde. İspanya’ya performansımızı doğrulamak için değil, dayanıklılığı ve aracın davranışını görmek için gittik.”

“Şu ana kadar gerçek performansın çok azını gördük. Ancak bu diğer tüm takımlar için de geçerli olmalı.”

“Sadece Melbourne’deki ilk yarışta gerçek durumu anlayacağız. Ve belki orada bile olmayacak; 4-5 yarış beklememiz gerekecek.”

“2015’te yeni güç ünitemizi kullanacağımızı  doğrulayabilirim ve bu motor son motora göre farklı.” dedi.

Mercedes’in yine üstün olup olmayacağının sorulması üzerine Costa “Geçen seneye göre ciddi ölçüde daha yüksek hedefler belirledik.” dedi.


Yorumlar

“Costa: “W06’nın Gerçek Performansını Henüz Görmediniz”” için 7 yanıt

  1. Simdi yirmi yaristada duble yapsak onunu Hamilton geri kalanini Rosberg kazansa cifte puanda olmadigina gore sampiyon kim olur?

    1. Rosberg daha istikrarlı. Ama Hamilton’da gecen geçen sene ikinci yarıda çok istikrarlıydı. Ama bu durumda Rosberg şampiyon olur gibi geliyor bana.

    2. Erg - SaikoRaiko avatarı
      Erg – SaikoRaiko

      Bilmiyorum ama pole göre belirlenir sanırım. Yada son yarışı kazanan.. Bende merak ettim.

    3. Önce galibiyet sayısı sonra podyum dereceleri daha sonra sıralama dereceleri ve en son olarakta yarışta atılan hızlı turların sıralamaya etkisi olduğunu hatırlıyorum

  2. 19 yarışın 16 sını kazanmışın zaten daha ne yüksek hedefi belirliyorsun ki ? daha yükseğimi kaldı

    1. 19 da 19 bence gayet güzel bir hedef 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir