Coulthard: “Alonso En İyisi Ancak…”

Eski Formula 1 pilotlarından David Coulthard, Fernando Alonso’nun şu anda griddeki en iyi sürücü olduğunu söyledi ancak İspanyol sürücüyle çalışmanın sıkıntılı olabileceğini dile getirdi.

Alonso, 2007’deki sıkıntılı ayrılığın ardından bu sene McLaren’e geri dönüyor. Coulthard, Alonso’yu yorumlarken onun takımlarla kötü ayrılmasına dikkat çekti.

Coulthard “Onun en iyisi olduğuna katılıyorum. Her zaman takım arkadaşından daha fazla puan kazanmayı başarıyor ve yarışta kendi sınıfında oluyor.”

“Ancak McLaren ile dönemi kötü bitti ve sonunda Ferrari’yle de ilişkiler yolunda değildi.”

“Kimse bunu inkar edemez: Fernando her ne kadar iyi olsa da takımla entegrasyonunda patlama riski oluyor.” dedi.


Yorumlar

“Coulthard: “Alonso En İyisi Ancak…”” için 51 yanıt

  1. bu milletin schumacher öfkesi nedendir acaba alonso ile bile kıyaslayan var
    vahki ne vah hakinenle raikonenle kıyaslayan,mı ararsın bu millet birde
    formul1 izliyor formula1 en iyilerini saydiyiyorsun millet
    alonso raikonen hamiltonu ilk beşe koyurlar heralde bu millet 2004 2005 2006 ,dan önce
    formula1 yarışları yok sanıyorlar
    schumacher
    juan manuel fangio
    Jackie Stewart
    niki lauda
    emerson fittipaldi
    senna
    prost
    daha dolu şampiyon pilot var ve bunlar manuel pedallı araçla şampiyon
    olan pilotlar şimdiki gibi uzaktan kumandalı oyuncaklı araçla şampiyon olmamışlar
    savaşarak gerçek şampiyonlar bu pilotlar

    1. Bak dostum bu işin yöntemi bu değil. Pilotu havaya kaldırıp mavi ışığa tutacaksın. Eğer jelatin varsa gerçek pilottur. Yoksa sahte pilottur.

    2. Uğur Serhan avatarı

      S.A. Arkadaş o pilotlara kötü pilot diyecek bir kişi bile çıkmaz bu sitede sanmıyorum. Ancak bu kadar duygusal olma mevcut grid ve griddeki pilotların dönemi bu anlamalısın. Dolayısı ile bu dönem söz konusu olması lazım. her yarış takvimi ve öncesinde efsanelere dönersek sezon bitmez diye düşünüyorum. Birde biri överken diğerini yerin dibine sokmayınız. Çünkü yerin dibine soktuğunuz pilotlarda (Pilot diyorum) çok yetenekliler.

  2. kimse maalesef en iyisi değildir.mevcut aracın performansı, rakiplerine karşı verdiği mücadele baz alınır. redbull aracı iyiyse pilotu da iyidir. ferrari, mercedes vesaire… insanlar favori gördüğü pilota ”en iyi” yakıştırması yapabilir.doğal olmakla beraber örneğin maldona’da denilse yine de hak veririm. çünkü bir önemi yok. sezon başlar bir şampiyon çıkar ve geri kalanlar umutlarını başka senelere taşır. bir pilot düşünün, 5 yıl boyunca redbull formula 1’i domine etse iki pilotundan biri proje olarak öne çıksa 5 yıl boyunca kazanılmış şampiyonlukla adını tarihe yazacaktır.örnek 4 şampiyonluğu olan vettel. saydığınız en iyiler benim gözümde geçmişin projeleridir. tutan var tutmayan var.sonuçta hepsi birer tarih, mevcut pilotlara ve hatta taraftarlara f1’i sevdirmiş insanlardır…

    ve son olarak neden sürekli en iyi tartışması yapılır anlayamıyorum. hangi argümanla pilotunuzu savunacaksınız.araçların eşit olduğu bir rekabet sonucu mu en iyi ortaya çıkmıştır? neden yıllardır kötü bir araca sahip pilot en iyisi olamamıştır? kendimizi kandırmayalım.çok basit. seversiniz ve sizin için en iyi olur o pilot.örneğin en kötü pilot olsun yine de benim favorim kimi olacaktır.benim için en iyi odur. sizin için de bir başkası…ama formula 1 de en iyisi yoktur.

  3. Bazı arkadaşlar artık gençliğin verdiği heyecandan olsa gerek ki başka türlü açıklayamayacağım Schumacher ile bazı pilotları kıyaslama cüretini göstermişler. Üzüldüm açıkçası sadece kişilere, sayılara, taraftara vesairelere göre asıp kesmişler. Schumacher’in Benetton’da neler yaptığının farkında bile olmayanlar mı dersiniz, Senna, Prost, Mansell gibi efsanelerle mücadelesinden bihaber olmaları mı dersiniz, yoksa sadece kazanan araca sahip olduğunu düşünenler mi dersiniz…

    Motor yapmayı beceremeyen takımların çıkardığı oportünist şampiyonlarla bir tutulması beni daha bir yaraladı. Şu pistte bırakın kıyası, yanına yaklaşabilecek tek pilot Raikkonen onu da sadece bir kere başarabilmiştir. Sonrasında Ferrari ve Schumacher kimseyi yanına yaklaştırmamıştır. Kariyerinin kural değişikleriyle geçen son 2 senesinde bile kıyas yapıldığı adamlara ‘adamlık’ ve ‘pilotaj’ dersi vermiştir. Bu nedenledir ki F1’in ileri triosu Senna-Schumi-Fangio’dur denir.

    1. Bu 3 pilota ilaveten Gilles Villeneuve’ü de ekleyebiliriz. Komple bir pilot olmaktan çok uzaktı ama belki de en spekülatif pilot o idi.

      1. Villeneuve yarışmak için doğmuş bir pilottu. Zaten kendi de böyle demişti vakti zamanında. Döneminin en iyilerindendi. Arnoux ile yaşadığı mücadele hala unutulmadı. Keza Pironi’ye kaybetmesi de… Sanırım bir sonraki yarışta ölümü de bu mücadeleyi kaybettiğinden olabilir diye düşünmüşümdür hep. Huzur içinde yatsın.

        Tüm bu övgüleri hak etmesine rağmen ne bileyim, benim için bu üçlüyü zorlayamaz gibi geliyor. Size saygı duyuyorum fakat şimdi Villeneuve’ü yazarsak, e Clark var, Prost var, Stewart var. Hatta gözümüzün önünde Lauda var. Daha adını hatırlayamadıklarım var. Moss var mesela. Moss F1’de her şeyin sayı olmadığını kanıtlayan adamdır. Hala büyük F1 otoritelerince büyük saygı duyulur kendisine. Villeneuve’ü yazarsam bu efsanelere de biraz haksızlık etmiş olurum sanki. E herkesi de ileride oynatamayız ya 🙂

        Fangio’yu kayıtlardan izlememe rağmen, bu üçlüyü izlerken aldığım haz bambaşkaydı. Bu üçü bambaşkaydı…

    2. biraz fazlaca uçmuşsun 🙂

    3. Schumacher ile Alonso’nun önemli bir ortak noktası var: Flavio Briatore. Fazlasıyla yeterli 🙂

      1. Ama Schumacher Flavio defterini 96’da kapadı. 🙂 Şahsen ben F1 pilotu olsam Flavio denen adamdan uzak dururum. Neredeyse hilesiz bir işi yok. 🙂

        1. Defter Alonso’da da kapanmıştı. 2006 sonunda ve 2007’de Briatore’nin Alonso hakkında dediklerini hatırla. Aynısı Şumi ile de olmuştu. Ama damarda biraz kan kalmış olmalı, şuminin bile kendi adına 3 kasıtlı kazası varken Alonso, işin içinde bile olmayabileceği zaferi yüzünden eleştiriliyor.

          Elini kirletmeden üstün başarı elde etmek zor. Hakkinen gibi pilot gelmedi daha. Diğer pilotların ancak sürüşü ve performansı konuşulabilir, adamlıkları değil. Adam dediğimiz Webber bile bir yerde yanlış yaptı.

          1. hakinen sadece araç kullanır başka bir özelliği yok
            bunu nerden anlıyoruz yağmurlu havalarda araç kullanırken
            ve 96 99 yıları arasında ferrari en yavaş araçken
            hem mclaren ve williams,la kafa kafa yada diskalifiye ile
            şampiyonluğu kaptırmış ne hakinen ne alonso ne başkaları
            schumacher yanında pilot olmaktan başka bir özellik taşımazlar

          2. Yorumlarınıza kısmen katılıyorum. Fakat pilotların ortak akademiden yetişmeleri, ortak insanlarla çalışmaları ancak ortak zaman dilimi içerisinde olursa kıyaslanmalarına olanak tanır. O da belki. Benim buradaki tepkim önceki şartların göz önünde bulundurulmadan sempatizanlık yapılmasına idi.

            Öte yandan Finlandiya gerçekten değişik bir ülke. İnsanları da öyle. Disiplinli, başarılı insanlar. Dünya üzerinde Almanya, Japonya örneği verilir ancak hiçbir şey iken dünyada saygın bir devlet olmak zordur. Türkiye’nin kurulmasında örnek alınan bir devlettir. Sırf bu yüzden bile ülkelerine ve insanlarına saygım sonsuzdur.

            Hakkinen, sonrasında Raikkonen gerçekten sevilen pilotlar, özellikle objektif karakterleri bunda başrol oynuyor belli ki.

            El kirletme kısmında tamamen haklı veya haksızsınız diyemem. Fakat bu dünyada işini halen hakkıyla yapan insanların var olduğuna inanırım. Bu F1 içinde geçerli. Şimdi burada düzenden, kapitalizmden bir gireriz, soluğu nerede alırız bilemiyorum. Konuyu da zaten yeterince dağıtmışız. 🙂

            Son olarak hatalar, yanlışlar olur, fakat sonrasında utanç ve pişmanlıklar olursa güzel olur. Böylece adamlık bir günde kazanılıp, bir günde kaybedilmemiş olur.

    4. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
      Alonso.ElNano #ForzaJules

      Evet, Monako 2006 ciddi dersler aldik. Sahterkarlik gibi…

      1. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
        Alonso.ElNano #ForzaJules

        2006’da*

  4. Alonso en iyi ama onu yaratan İtalyanlar über iyi. Briatore bu adamı keşfedip minardiye alırken kimse pekte fazla bir şey ummuyordu.

    Alonso İtalyanları çok sevdi. Özellikle Briatoreyi. O sene Minardide denedikten sonra sadakatine güvendi, bir oğlu gibi sevdi ve Renaulta 2002’de test pilotu yaptı. Ardından 2003 ve sonrasında birlikte bir mini imparatorluk oluşturdular.

    Briatore kral, oğlu gibi sevdiği Alonso ise Prensti. Bir italyan olan Briatore; italyan bir takımın 5 senelik dominasyonunu da bitiren adam oluyordu. Güçlü ikili ilişkileri ve ekonomik dehasıyla Ferrari dominasyonunu masa başında bir şekilde bitirdi ve kurduğu imparatorlukta prensini yükseltti.

    İmparatorluğun sınırlarını genişletmek için Kuzey Avrupaya açıldı. Mclarenle sınırları daha genişletmek ve bu Formula 1 Dünyasının tek hakimi olmak istiyordu. Ne var ki evdeki hesap çarşıya uymadı. İmparatorluğu genişletme hırsı onu varolandan da edecekti.

    Derken 2008’de imparatorluğun çöküşü başladı. Bu çökmenin psiklojisinde oluşturduğu intikam hırsı onu hem takım patronluğundan hem de aktif spor yöneticiliğinden men edecekti. Ve 2009’da çöken imparatorluğun enkazında kaldı.

    Kendi çökerken Max Mosleyi de yanında götürdü. Ama enkazdan sağ çıktığı için hep bir umut vardı. Prensi Alonsoyu bir şekilde bu piyasanın en güçlüsü Ferrariye sokabilirse tekrardan bir imparatorluk yükseltebilirdi.

    Bu noktadan sonra prens Alonso artık manevi babasından öğrendiği yeteneklerle krallığa doğru bir adım attı. Çok geçmeden 2010’da tecrübesiz bir kral oldu. 2011’de duraksama yaşandıysa da 2012’de krallığı perçinledi ve tam bir kral oldu.

    Medyatik takım olan Ferrari bilerek veya bilmeyerek nasılsa bizde para kazanıyoruz diye kralın takımın üstünde gibi görünmesine müsaade buyurdu. Alonsoyu bir Tanrı gibi yücelttiler. Aslına bakarsanız bu oyun güzel gidiyordu şampiyon olunmamasına rağmen rekor kârlar, ekonomik sponsorluklar herkesin keyfi yerindeydi.

    Ferrarinin klasik anlayışı sezona iyi başla, sponsorları bağla sonra sal gitsin sezon kimin umrunda anlayışıydı. 2014’te sezona da iyi başlayamayınca sponsorlar büyük ihtimal çeker gideriz tehditinde bulundu. İşin ucunda para olunca her üst alttakini ezer. Önce Monte Dominicalliyi ezdi. O gitti.

    Baktılar sorun bambaşka. Bürokrasiyi azaltmak istediler. Yapılanma derindi. Olmadı. Marmorini den Tombazise kadar iyi gün yağdanlıklarını şutladılar. Yine olacak gibi değil. En sonunda bir katakulliyle Matiacci Alonsoyu alt etti ve ister kendi isteğiyle olsun isterse başka nedenlerle olsun Ferrariden ayırdı. Arkada bir kanıt bırakmamak adına Matiaccide kendini eks edip görevini tamamlayıp gitti.

    Evet Kral takımdan ayrıldı. Ama onu prens yapan da, krallığa yükselten de, en iyi sıfatına ulaştıranda siyaset ve zekaydı. Biraz reklam, biraz ekonomik kazançlar için suskunluk Alonsoyu bu kadar parlattı. Şimdi düşen krallık için son bir umut Birleşik Krallıka gittiler. Şahsi kanaatim Birleşik krallıkta başka krallara izin vermezler. Alonso devri artık kapandı.

    Alonso bundan sonra bugüne kadar biraz Ferrari hürmetine biraz Briatore’nin siyasi zekasına mukabil topladığı taraftarlarla kalacak ve eski krallığını asla diriltemeyecek. Zaman geçtikçe Alonsoyu en iyisi görenlerin sayısı azalacak ve kral yalnızlaşacak. Bu çöküşün son bir geri dönüşü de olmayacak.

    Bu Dünya Game Of Thrones’tur. Buz ve Ateşin şarkısıdır. Ateş buzu eritse de buz; su olduğu sürece var olacaktır. Ateş çabuk parlar, herşeyi yaktığına kanaat getirdiğinde , sönmez bir yakıcılığa eriştiğini sandığında söner. Buz ise sessizliği fısıldar. Sessizlik baskın olduğunda buz hükmüne başlar.

    1. Tatlı rüyalar.

    2. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      Yorumların o kadar uzun ki şuana kadar sayfada okumadığım tek yorum oldu. Biraz kısa tutsan şunları olmaz mı? Emin ol sitenin %90’ı senin bu uzun yorumlarını okumuyor. Boşu boşuna yazıyorsun kısaca.

      1. Ben okuyorum. 🙂 Ama sanırım azınlıkta yer alıyorum.

      2. Çoğu zaman ben bile okumuyorum 🙂 Neyse ki yazdıklarına dikkat eden bir yorumcu.

    3. Bende es geçmeden hepsini okuyorum.O da onun farkı okumak istemeyen okumaz..

    4. Sen hangi dunyadaysan orada kal arkadaşım, burası senın ve 3 beş senaristin uydurup türettiği bir yer değil, sen senaryo ve hikayelerle yaşıyorsun, bizler gerçeklerle, iyi seyirler.

    5. Normalde yorumlarını beğenirdim çok iyi yorumlar yapıyordun ama burada saçmalamışsın.

    6. Esasında kavgacı bir tip değilim. Şurada görüşünü bildiren herkesin haklı olduğu taraflar illaki vardır. Tatlı Rüyalar yazanın da görüşüne saygılıyım, saçmalamışsın diyenin de görüşüne saygılıyım. Senaristsin şöyle böyle yaşıyorsun diyen de kendi ekseninde haklıdır.

      Bana destek olup okuyan azınlıktayım diyenler de kendi güzelliklerini yansıtmışlar. Öteki olumsuz cevap yazanlar kötü insanlar demek anlamına gelmiyor. Her görüş, her insan ayrı ayrı değerlidir.

      Birazdan bana olumsuz cevap verenlerin yorumlarını da beğeneceğim. Çünkü her birimizin aynı düşüncede olmasına imkan yok. Duygusal insanlarız. Hepimizin değer verdiği pilotlar ayrı. Takımlar ayrı.

      Çok yazıyorsun okunmuyor, kimse okumuyor diyenlere de lafım yok. Herkesin tavsiyesi, yaşanmışlığı bize illaki bir şeyler katar.

      Zamanında Raikkonen’i özellikle geçen yıl belli dönemler eleştirdiğimde Alonsocular beğeniyordu. Birazcık Alonso aleyhine yazınca Raikkonenciler beğeniyor. İki pilotta değerli pilottur. Öyle ya da böyle bir statü kazanmıştır.

      Benim gibi züğürte ancak ve ancak klavyede parıldamak düşer. Benim yazdıklarımı pilotlar okuyacak değil. Kimse uzun yazdığım için bana madalya da vermeyecek. Burada bir düşünceyi sahiplenmiş taraftarlara gidiyor eninde sonunda yazılar.

      Şunu söyleyim kimse alınmasın. Alonsocu da değerlidir, Raikkonenci de. Hamilton, Rosberg, Maldonado. Hepsinin taraftarı değerlidir. Ben Ferrari takımını tutuyorum ama eleştiriyorum da. Eleştirmek kimsenin değerini düşürmez.

      Alonso benim yazdığım olaylarla gelişen bir pilot dahi olsa bu durum bile bir yetenektir. Herkes neden Alonso olamıyor? Sonuçta herkes bu sektörde para için var. Yazdıklarımı böyle yorumlamak lazım. Kimse tatlı canını üzmesin. Ben veya başka biri yazar, geçer. Siz yaşamdan keyif almaya, dünyayı güzelleştirmeye bakın.

      1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
        [VET^01] #ForzaFERRARİ

        Böyle devam ben sıkılmadan okuyorum yorumları iyi yazıyorsun örnekler vererek her şeyi katarak yazıyorsun helal olsun.

      2. Memo gardaşım bakma sen Holigangillere İyisin iyi 😀

      3. Kesinlikle yazmaya devam etmelisin.Senin yazılarını adeta çok sevdiğim bir köşe yazarını okuyomuş gibi zevkle okuyorum.Biliyorsun ki bizim ülkemizde okuma oranı çok düşük gelişmiş ülkelere oranla.Böyle yorumların gelmesi de çok doğal.Konuya gelince,Coulthard’da Fernando’nun farkından bahsetti.Bahsetmeyen kalmadı ki..Eminim ki Senna’da bu gün yaşıyor olsaydı,favori pilotu Fernando olurdu.Schumacher’le kıyaslamak bana da saçma geliyor.Ama şu da bir gerçek ki,Schumacher’i en çok zorlayan hatta ona karşı galip gelen tek pilot diyebilirim.Az çekmedi Schumi bu adamdan ))) Bol şans yeni takımında ama Renault ve Ferrari yıllarını çok arayacak bencede..

  5. Alonso en iyisi ancak Rosberg daha iyi.

  6. Çok doğru bir teşhis. Bir çok kez söyledim, ”En iyi” rütbesi sadece pist üzerinde sürmekle tanımlanacak bir rütbe değil.

    Komple olmak çok daha derinlemesine bakılması gereken bir konu, Alonso komple bir pilot değil. Şuan pist üzerinde böyle tabir edebileceğimiz henüz pilot göremiyorum. Sadece, içlerinde komple olmaya en yakın pilot olarak sayabiliriz Alonso’yu.

    Fakat kıstas olarak Michael Schumacher’i masaya vurduğumda, yakın tarihte bırak en iyi tartışmasını, daha bu konuda onun yanına yaklaşabilecek birini göremedik.

    1. McLarenist® avatarı

      Button sizin tariflerinize uyan bir pilot ama muhtemelen siz onu yetenek konusunda eleyeceksiniz, bir çoğu ile paralel bir görüş benimseyerek. Alonso konusunda takımlara karşı olan tutumlarında haklılık payı veriyorum size. Ancak insanlar nihayetinde tam bir olgunluğa erişir. Alonso’nun yeniden bir sorun yaşayacağını düşünmüyorum. Siz yine de ekran görüntüsünü alın bu yorumumun, tersi olursa alenen bir yorumum altına patlatırsınız 🙂

      1. Benim yazım genel kariyer anlamındaydı, geleceğe yönelik değildi. Bu zamana kadar gördüklerimiz doğrultusunda bir tablo oluşturulabilir ancak, dediğin gibi belki bu zayıf noktasını önümüzdeki dönemlerde yenebilir.

        Fakat, zaman ileriye akan bir olgu ve ürkütücü derecede hızlı. Alonso bu durumun üstesinden gelebilse bile kaybettiği zamanı geri getiremeyecek. Muhtemelen Alonso bu zayıf noktaya sahip olmasaydı, 2 şampiyonluğun üzerine muhakkak çıkacaktı. Hamuru bunu gerektirirdi.

        Gel gör ki, bu adamlarda birer insan ve hepsinin zayıf noktası var. Olması gerekiyor. Zirveye çıkan ise ”minimum zayıf noktası” na sahip olanlar oluyor.

        1. bana göre de alonso schumacher’den daha iyi. ve ikisinin de takım arkadaşı olan massa’ya göre de. (en güçlü takım arkadaşım alonso’ydu) demek ki olayı masaya yatırana göre iş değişiyormuş.

          1. Buna katılıyorum. Schumacher in hamilton kalibresinde hatta daha altı oldugunu dusunuyorum.bana gore iyi aracla sampiyonluk kazanan adam iyi pilot demek degildir.Bkz.S.Vettel.
            Alnso bambaska bi pilottur.Araba onu bi yerlere tasiyacakken o arabasini bi yerlere taşır. Büyük pilot olmak bence budur

            1. ben buna katılmıyorum 🙂 ne alonso’yu hamilton’ın arkasına, ne de hamilton’ı alonso’nun arkasına koyarım. bunu ben bile söylemiyorum, kendileri ve tarih söylüyor 🙂

              1. Royal senle aynı düşüncedeyim ve ben Hakkinen’in de Schumacher’den iyi olduğunu düşünürüm hep ancak istatistiki olarak elde veriler var ve diğer arkadaşları da bu konuda suçlayamam.

          2. Schumacher Massa’ya abilik yapmıştır, ki onun için 2 kez daha şampiyonluk alabilecekken emekli olmuştur.

            Ferrari’ye gelmeden önce düz yolda spin atan Massa’ya araç sürmeyi 2006 sezonunda Schumacher öğretmiştir. Ve takım içerisinde hiç bir zaman Schumacher V.S. Massa gibi bir mücadele ortamı yaratılmamıştır.

            Alonso ve Massa birbirlerine net rakip olarak takım içerisinde bir araya geldiler. Senin favorin Kimi’yi mağlup eden Felipe karşısına Alonso’yu alır. Ve kendisini Ferrari’ye kanıtlamak isteyen Alonso vardır. Büyük mücadele ortamı !!

            Sen emin ol, 2006 sezonunda Schumacher Massa’yı kendisine rakip belleseydi, Massa yolunmuş tavuğun ötesinde bulurdu kendisini ve F1’deki son sezonu olurdu.

            Schumacher’i tanımadan yorum yapmaktan vazgeç artık. Massa’nın açıklamasıda bundan dolayıdır. Kendisi de farkında değil belli. Schumi’nin ona karşı Barrichello tarifesi sunmasını çok istedim o açıklamadan sonra.

            Ayriyetten Schumacher en büyük. Bunu sen kabul etsen de etmesen de böyle genç adam. Artık kendi içinde didinmeyi bırak 😉

            1. bu cevap yeterlidir heralde @RoyalHunt

            2. schumi 2006’da şampiyonluğa yarışıyordu massa’ya abilik yapmaya değil. schumi’nin “ben kabul etsem de etmesem de” en büyük olduğu tek alan var, şampiyonluk sayısı. onun dışında ben sadece ikisiyle aynı takımda aynı araçta yarışan kişinin sözüne itibar ederim. en geçerlisi de odur. adam schumi ile çaylakken, alonso ile şampiyonluğa oynamış, 2-3 takım arkadaşı tecrübesi olmuş bir şekilde yarıştı, o kadar baskı altında bırakıldı, hala alonso en mükemmeli diyorsa onda bir gerçek vardır.

              yoksa dediğim gibi, f1’de bir başarısızlığa, ya da az başarıya her zaman bir bahane vardır. “schumi abilik yaptı yoksa yenerdi” gibi. eğer şampiyonluk şansı olsaydı massa’nın 2. bir barrichello’ya döneceğini, abiliğin falan kalmayacağını herkes biliyor.

              1. Aydın Ahmet avatarı

                Esasında Royal Hunt a katılıyorum Massa Alonso ile rekabet edebildiği için zaten en zorlu rakip dedi.MSC ise ayrı dünyada olduğundan ötürü ve takım arkadaşlarının 2 tık önünde olduğundan rekabet etmeleri imkansızdı.Hal böyle olunca Massanın demecinde Alonsomu sizce daha zorlu yoksa MSC mi modunda takibi yakın olarak rekabet edebildiği Alonsoyu söyleyecektir.

                Bu arada monacoda tek el ile kullanıp pole yerleşen bir pilotun F1 deki en iyi pilot olduğunu söylemeye gerek yok.

                Yarışları izlemek lazım esasen her şampiyon yenilir Sennada yenildi Hakinende MSC de dünya böyle sonsuza kadar şampiyon olamaz bir pilot Alonsonunda devri Vettel ile kapandı.

                Ne demişler Fil den büyük Allah var 🙂

  7. Haklı bence. Sınıfta en çalışkan öğrenci ama her derste “hocam ödev vardı” diyen tiplerden. 🙂 Zeki, çevik, ahlaksız. 🙂

    1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
      Lewis-Hamilton(#TeamLH)

      Bence bir sınıf olursa şöyle olur . 🙂

      Sınıfın en çalışkanı =Vettel

      Sınıfın en arka köşesinde uyuyan=Rai

      Sınıfın en egoisti,kızlar peşimden koşuyor diyeni=Alonso

      Kız meslek lisesi önünde gezen,Şahinci,Arabesk Rap dinleyen tipi=Hamilton

      Sınıfın Şakacısı Cem yılmazı=Riccardo

      Sınıfın çabalayıp ama parlayamayan ögrencisi=Button

      1. Kız meslek lisesi önünde gezen,Şahinci,Arabesk Rap dinleyen tipi=Hamilton 😀 😀

      2. ahahah 😀 şu ana kadar gördüğüm en komik yorumlardan biriydi teşekkürler güldürdünüz akşam akşam 😀

        1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
          Lewis-Hamilton(#TeamLH)

          🙂

      3. Bu sınıfın öğretmeni yok mu? 🙂

        1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
          Lewis-Hamilton(#TeamLH)

          Her okulda bir tane baba hoca olur o da=Ron Dennis

          Her okulda paracı,gıcık sürekli aidat isteyen okul müdürü =Bernie Ecclestone

          😛

      4. aslında kızların peşinde koştuğu çocuk = Rosberg 😀

      5. Alpay Rüzgar avatarı

        bu mütişti sınıfın zengin çocuğu Maldonado 😀

  8. Yahu adamla evlenmeyecekler ya; altı üstü iş ilişkileri. 🙂
    Kimi’ye bakın adamın kimseyi taktığımı var, bu da onun dış dünya insanlarıyla ilişkisi; kime ne. 🙂

    Bırakın da sürsünler işte 😉

  9. Bu bilinmiyen birsey degıl, her takımla kötu ayrılması tabıkı tesaduf olamaz, oda onun kötü yanı, sonuç olarak bir yarış pilotundan beklenenı fazlası ıle verdıgıne göre ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir