Schumacher'in Dönüşü Hamilton'ı Korkutmuyor

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, Michael Schumacher’in F1’e dönüşünün ardından kendisinden beklenenleri karşılamakta zorluk yaşayacağına inanıyor.

Geçtiğimiz günlerde Berni Ecclestone, Schumacher’in bazı pilotlara sürüş dersi vereceğini söylemiş ve Ross Brawn da Schumacher yarış kazanırsa şaşırmayacağını belirtmişti. Ancak Lewis Hamilton yedi dünya şampiyonluğu bulunan pilotun eski baskın performansına çok kolay ulaşabileceğini sanmıyor.

“Sezonun bu noktasında, Michael’ın dezavantajı var çünkü bizlerle aynı deneyime sahip değil. Valensiya’da onun önünde bitirdiğimde heyecanlanacağımı söylersem bu adil olmaz çünkü onun ilk yarışı olacak.”

Şimdiye kadar Schumacher’le birlikte hiç yarışmayan Hamilton onunla aynı pistte olmanın bir ayrıcalık ve gurur olduğunu dile getirmişti daha önce. Ancak Macaristan’da kaza geçiren 2008 yılındaki büyük rakibi Felipe Massa’yı pistte görmeye daha istekli olduğunu söylüyor.

“Kazanın ardından hâlâ Felipe ve ailesini düşünüyorum. İnternette ne kadar çabuk iyileştiğini ve günden güne işlerin daha da yoluna girdiğini okuyorum. Felipe’nin ne kadar mücadeleci bir ruha sahip olduğunu en yakından görenlerden biriyim çünkü onunla geçen sene harika bir mücadele yaşamıştık. Fazlasıyla centilmendi. Hepimizin onu beklediğini Felipe’nin bilmesini istiyorum. Michael onun yerini boş bırakmayacak ancak eminim kısa süre sonra geri dönecektir.”

McLaren’in sezonun ilk yarısındaki rekabetten uzak performansı geçen sene kazandığı şampiyonluğu tekrar kovalamasına engel oldu. Ancak MP4-24’teki aerodinamik gelişim Hamilton’ın Macaristan’da ilk galibiyetini almasını sağlamıştı ve Hamilton artık kendine güveniyor.

“Budapeşte’de kazanmak gerçekten bana ekstra güç verdi. Artık öndekileri zorlayabilecek bir aracım olduğunu biliyorum.”


Yorumlar

  1. Güzel espiri 'massaraikkonen' 🙂

  2. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    jv de 1998 de son sampiyon olarak anılırdı.sonları da aynı olur umarım.

  3. korkulacak bir sey yokki adam zaten son yedi yaris belkide daha az pistte olacak
    daha sonrasi yokki o sadece yarıslara renk katacaktır ondan galıbıyet beklemekte olmaz f60 gucu bellı

  4. çok dogru konuşmuş Lewis.. azdaha sabır şurda kaldı 13 gün.

  5. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    "Sezonun bu noktasında, Michael'ın dezavantajı var çünkü bizlerle aynı deneyime sahip değil. Valensiya'da onun önünde bitirdiğimde heyecanlanacağımı söylersem bu adil olmaz çünkü onun ilk yarışı olacak."

    işte bir insanda olması gereken adalet duygusu budur..
    ama nedense böyle güzel açıklamalar pek prim yapmıyor burda:D
    bundan sonraki yarışlardaki performansımız ne olur bilinmez ama 3-4 yarışta güçlü olacağız gibime geliyor ve araç en iyi olmasa da lewis aracın içinde oldugunda galibiyet alabilecegimizi bize macaristan da gösterdi..

  6. Lewis ders verilecek bir pilot değildir bazı konularda tecrübesiz olabilir ama herkes görecek sezon sonuna kadar podyum mücadelesi verecek hamilton.Schumacher eski günlerindeki gibi olmayacak.Lewis için farketmez ona rekabetçi bir otomobil verin yeter gerekeni o yapar zaten.

  7. gökhan 3799tr avatarı
    gökhan 3799tr

    f1 deki ilk yarisindan bu gune kadar(2.5 sezon) herkezden cok puan toplayan son sanpiyon

  8. son şampiyon.

  9. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Mc larenın performasnını heycanla beklıyorum cok hızlı cıktılar ve aracı super tasarladılar ınanın su an brawn gp den dahah iyiler bunu valenciada tekrar gorıcez shchumiden fazla bir şey beklemıyoruz bizim ıcın yarısması yeter 1 ay da gecmek bilmıyor ya yarısları ozledık harbiden

  10. Eğer Alonso da yarışırsa Valensiyada, pistte Schumacher, Alonso, Raikkonen, Hamilton olmak üzere 4 tane şampiyon pilot olacak. Hill, Hakkinen, Schumacher, Villeneuve'de oluşan gridden sonra bir ilk. Tam 10 yıl sonra ilk defa olur bu…

  11. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    "Fazlasıyla centilmendi" evet çoook fazla=) geçen seneyi hiç karıştırma Hamilton.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir