Red Bull Yeni Sezon Öncesi Sorun mu Yaşıyor?

yazar:

kategori:

2015’in ilk testinin ardından Red Bull’un performansı üzerinde soru işaretleri bulunuyor.

Dört yıl üst üste dünya şampiyonu olan Red Bull, geçtiğimiz yıl Mercedes’in gerisinde kalmış ve sezonu ikinci sırada tamamlamıştı.

Bunun üzerine 2015’e odaklanan Avusturyalı takım, 2015 sezonunun ilk testinde ancak 12. olabildi ve Honda motorunu ilk kez kullanan McLaren’den sonra en az tur atan takımdı.

Hatta ilk test gününe katılmayan Lotus’un gerisinde kaldılar ve Mercedes’in 516 turuna karşılık sadece 166 tur tamamlayabildiler.

Buna karışık Williams’tan Pat Symonds Red Bull’un en ciddi rakiplerinden birisi olduğunu söylüyor.

Symonds “Onları yargılamak çok zor çünkü onlar çok az tur attılar. Şuanda el freni Mercedes’in elinde. Ferrari görünüşe göre iyi bir sıçrama yapmış. Ancak biz de iyi olduğumuza inanıyoruz” dedi.


Yorumlar

“Red Bull Yeni Sezon Öncesi Sorun mu Yaşıyor?” için 12 yanıt

  1. En iyib2.lik için cekisiriz cokta geride kalmayizvdiye düşünüyorum. Mercedes 1. Zaten bizde 2.olursakbve bir iki yaris kazanirsak guzel olur.

  2. McLarenist® avatarı

    Herkes Jerez performansı nedeni ile o kadar McLaren Honda’ya takılı kaldı ki kimse RedBull’un performansını değerlendirmedi, kimi de Alonso’yu bulmuşken taşlayalım mantığı ile değerlendirmek dahi istemedi, kim bilir. Gerçekten de geçen seneden sonra bu yıl da RedBull’un benzer sorunlar yaşaması ilginç. Ancak onlar şampiyon bir takım ve iyi mühendislere sahipler. Melborune’de yine kaldıkları yerden başlayacaklarını umuyorum.

  3. Herkes Ferrarinin bir sıçrama yaptiğindan bahsediyor demekki gerçeklik payi var.

    1. o kadar kötü sezondan sonra illaki bir ilerleme olacak zaten. bunun hiçkimseyle alakası yok.

      bu alonso gitti dertler bitti demek aynı 2009’da rai kovuldu dertler bitti, ferrari şampiyonaya oynadı demeye benziyor. ancak bu daha mantıklı versiyonu.

      1. 2009 Kimi kovuldu ferrari 5 takimlar 5 pilotlar sampiyonu kazandi

        1. kimi geldi ne olduğunu gördük. alonso olmasa ferrari kimi ve massa ile anca 5. 6.lığa yarışırdı. gerçi ferrari pilotlardan birşey çıkmayacağını görünce araca daha agresif yaklaşırdı. fernando talihsiz, adamın yeteneği kendine zarar. bu sene de ferrari’nin durumu buna benziyor. “güveneceğimiz bir fernando kalmadı, 2 tane loser aldık, araca asılalım yoksa durum kötü.”

          1. ha ha ha yani ferrari bu zamana kadar alonso var diye arabayı kötü yaptı öyle mi 😀

            ferrarinin son şampiyonu kimi 2007 ve 2008 de de massa sonuna kadar gitti hatta son tur son virajda kaybetti şampiyonluğu 😀 alonsoyu savunacaksın bari tutarlı savun 😀

            1. alonso ferrari ile iki defa sampiyonluga yaklasti ve bu sampiyonluklar son yarislarda belli oldu ve alonso hangi son yarista birinci bitirebildi ???2010 – 2012 ??
              2008 sampiyonluk son yarisa kalir massa cikar 1. bitirir
              2007 ayni hikaye kimi cikar 1 olur.
              🙂 🙂

              1. McLaren F1 (TEE) avatarı
                McLaren F1 (TEE)

                Alonso’nun yarıştığı Ferrari’ler ile Massa’nın 2008’de, Raikkonen’in 2007’de yarıştığı Ferrari’ler eşit araçlar mı sence? Kıyaslama yaparken biraz objektif olmaz lazım.

                F2007 ve F2008, MP4-22 ve MP4-23 ile birlikte gridin en hızlı 2 otomobilinden birisiydi o dönemlerde. Hatta F2008 en iyi otomobildi. Alonso’nun yarıştığı Ferrari’ler ise en fazla 3. en hızlı araç oldu. Buna rağmen Alonso, 2010 ve 2012’de son yarışa kadar getirdi şampiyonluğu.

                Ama 2008’de altında F2008 gibi bir araç olmasına rağmen Raikkonen son yarışa şampiyonluk şansıyla gelemedi. Bunu nereye koyacağız? 😉

          2. Begenmedigin kimi ve masssa senin cok ustun gordugun alonso dan cok daha fazla basari kazandirmistir.Yorumuna gelir isek sadece laf olsun orba dolsun

      2. Kimi’nin olduğu bütün sezonlarda Ferrari çok iyi gelişmiştir royalcan nokta (.)

      3. Mehmet Günaydın avatarı
        Mehmet Günaydın

        Kimi şampiyon olarak gitti Alonso 5 yıl da hiç bir şey yapamadan gitti. Tabiki de Alonso gitti Vettel geldi dertler bitti diyoruz 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir