Cowell: Rakiplerimiz Bizim Kadar İyi Bir Motor Üretebilir

yazar:

kategori:

Mercedes’in motor sorumlusu Andy Cowell, baskın geçen 2014 sezonunun ardından rakiplerinin Mercedes’i yakalayabileceğine inanıyor.

Auto Motor und Sport’a göre Mercedes’in geçen yılki beygir avantajı yaklaşık olarak 60 beygir.

Yıl boyunca Renault ve Ferrari’nin 2015 motoru üzerinde oldukça fazla çalıştığı ve geçen yıla oranla çok daha güçlü olması bekleniyor.

Mercedes’in motor sorumlusu Andy Cowell “Fizik ve kimya kuralları hepimiz için aynı. Rakiplerimizin bizim kadar iyi bir motor üretmemesi için herhangi bir neden göremiyorum.”

“Elbette biz de durmuyoruz. Çalışmaya devam ediyoruz. Ama gelişim açıktır”

“Rakiplerimiz GPS ölçümleri sayesinde gelişmesi gereken alanları biliyorlar. Ferrari ve Renault’nun gelişme amacı ve bu onlar için bir avantaj”

“Honda büyük bir bilinmeyen. Ama biz onları hafife almamalıyız. Büyük bir adım atacağız ancak rekabet için yeterli olacağını garanti edemem” dedi.

Cowell Ecclestone’ın 1000 beygirlik yeni motorlar önerisini de yorumladı.

“Mevcut mimarisi ile eğer yakış akışı limitini arttırırsak 1000 beygire ulaşabiliriz ve daha fazla ses üretebiliriz”

“Ancak enerji verimliliğini biraz sulandırmak lazım. Motor teknolojisinin Formula 1 için önemi büyük. Honda’nın geri gelmesinin bir sebebi var” dedi.


Yorumlar

“Cowell: Rakiplerimiz Bizim Kadar İyi Bir Motor Üretebilir” için 9 yanıt

  1. turbonun değişme gerekliliği ile bu spec.li motorlarda 1k hp nin mümkün olduğunu uzun zaman önce söylemiştik basında o kadar bilgili adam var nedense konuşmadılar bunları. Ancak ses artışı ciddi derecede olmaz öyle bir algı kuracaklarsa vazgeçsinler boru işine dönmesin. 🙂

  2. Fizik ve kimya kuralları hepimiz için aynı.

    Benzinden ne kadar enerji çıkacağı ve turbonun ne kadar basacağı belli, aluminyumun nereye kadar dayanacağı belli. Sonuçta bir yerde tıkanacaklar.

    Mercedes kural değişikliğine karşı defansif konuşmuş. Teknik bir demeç olduğunu düşünmüyorum.

  3. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Bu arada yakıt akışı limiti yüzünden motorlar 12bin deviri geçemiyor normal devir kesici 15binde ama yakıt akışı limiti yüzünden 12’de takılıyor.Hatta Kimi Raikkonen 12bin devirlik motorlar saçmalık gibisnden demişti gp2 tarzı diye.Ama 15bin deviri şuan hiç kimse göremiyor.Bu saçmalığa gerçekten son verilmesi lazım bu aynı şahin’in benzin pompasını ferrari’ye takmaya benziyor

    1. Geçemiyor değil özellikle geçilmemesi sağlanıyor onların hesabına göre ideal şartlar bunu gerektiyor. Daha fazla devir çevirmek çok daha fazla yakıt harcamak demek öncelikle akış limit sonra yakıt yükünden dolayı 15k çevirmek istemiyorlar. Redline sadece software ile atanabilir bu tip motorlarda redline ölçeklenilen alanda belirlenebiliyor. 12k devirin üzerine çıkamamasının nedeni redline çizgisi demek zaten.

      1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
        Schumi Nerde Ben Orda

        biliyorum zaten bende aynını yazdım yakıt akışı limiti yüzünden ancak 12bine gelebiliyorlar yakıt akışı limitini kaldırsalar ve benzin ikmali geri gelse süper olacakta…

        1. Eyvallah senin üstünden kısa bir bilgi çakmış olduk müdavimlere.

  4. Charlie Whiting avatarı
    Charlie Whiting

    Adamlar öyle bir motor yapmışlar ki; sadece yakıt akışı limitini artırarak 1.6 litrelik motordan ON BİN beygir çıkarabiliyorlar. 😛

    1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
      Schumi Nerde Ben Orda

      hakkatten ha onu bi düzelseler iyi olur

    2. Yahu sen onun bin olduğunu biliyorsun küçük istasyonlarda durmayınız arkadaşlar….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir