Button, Alonso’nun Sırlarını Keşfetmek İçin Sabırsızlanıyor

Jenson Button, McLaren’deki yeni takım arkadaşı Fernando Alonso’nun güçlü ve zayıf yönlerini keşfetmek için sabırsızlandığını söyledi.

Ferrari’de 5 sene geçiren Alonso, geçen sezon sonunda ayrıldı ve McLaren’le anlaştı. Böylece McLaren gelecek sene en deneyimli pilot kadrosuna sahip olacak.

Button “Herkes rekabetçi takım arkadaşı ister. Aynı ekipmana sahip olursunuz ve o araçta diğerlerinin neler yaptığını görmek ilginç olur. Hepimiz farklı sürüyoruz. Hepimizin iyi ve kötü yönleri var.”

“İnsanların güçlü ve zayıf yönlerini bulmak her zaman ilginç olmuştur. Fernando gibi çifte dünya şampiyonluğu bulunan birisiyle çalışacağım. O da neredeyse benimle aynı süredir burada ve bir çok takım adına çalıştı. Bu yolda çok fazla şey edinirsiniz. Yeni bir güç ünitesi olduğu zaman bu deneyim faydalıdır.”

“Bu takım için ikimizin burada olması çok faydalı. Her zaman yanımda en iyi pilotun olmasını istediğimi söyledim. Her zaman Fernando’yu takım arkadaşı olarak görmek istediğimi söyledim. Bu iyi bir ortaklık. Bu sene birlikte henüz çok fazla zaman geçirmedik ancak birlikte iyi çalışacağımızı hissediyorum.” dedi.


Yorumlar

“Button, Alonso’nun Sırlarını Keşfetmek İçin Sabırsızlanıyor” için 38 yanıt

  1. I am the program (spä2000) avatarı
    I am the program (spä2000)

    McLaren de herşey yeni ve uzun bir son kullanım tarihi olan bileşenlerden oluşuyor.
    Motor uzun soluklu…
    Ortaklık uzun soluklu…
    Mühendis kadrosu yenilendi ve yenileniyor yani uzun soluklu…
    Sponsorlar açıklanacak ve uzun bir bilikteliğe sahip olacak….

    Uzun soluklu olmayan tek şey pilot kadrosu..
    Son kullanım tarihleri yaklaştı…
    Araç gelişimi için tecrübelerini verecekler..
    Araç bir kazanana döndüğünde kardiyoları bu iş için yeterli olmayıp emekli olacaklar. (güzel)

  2. But cum tum sırları bılsen ne yazar, adam bu işin pir’lerinden olmuş artık…ha tecrube babında farkınız yok tabı ki.

    Buradaki bahsedilen sırlar sürüş stilinden çok, teknik bilgiler, ayarlar vs.vs.. gibisnden bahsetmiş sanırım, pekte mucize sürüşler aramaya gerek yok, ha bu sene Santander mevzusu Allah’tan bitecek Alo&Santander iş birliğinden bahsedenler, Alonsonun sihirli değneği Santander diyenler, Alo takımdan ayrıldı Santander neden hala SF nın ana sponsorlarından bırısı anlamışlardır umarım, gerçi zaten kendı kendılerını yeterınce negatif pozısyona düşürdüler.. herneyse sen gülücük dağıtarak sempatiklik yapmaya devam et, herkes biliyor ki Mclaren’daki son senen, belki bir ihtimal bir senen daha vardır kısmet.

    1. yoo Santander Vettel ve Kimi ye suikast yapılsın diye kaldı yarışlarda Alo santandere msj yollıyacak Ferraride 1 pit fazla yaptıracak 😀

    2. Santander McLaren’in de sponsoru ama? 🙂

  3. her haber altında aynı kişiler, aynı doğrultuda yorumlar… Siz burada bir şeyi 40 kere tekrarlayınca, tekrarladığınız gerçek olmuyor hatırlatmakta fayda var. Hani yine spor olsun diye kötüleyin Alonso’yu ama hiç yoktan arada bazı haber başlıkları altında mola verinki özellikle çabaladığınız belli olmasın 🙂

    Tuttuğu takım veya pilot bir şekilde Alonso ile rekabet içinde olmuşsa, sonuç belli, her şey bir oyun, kurmaca, yalan, dolan, komplo, sponsor, para, bilmemne… Bir de tuttuğu pilotu bile öyle olmadan giydiren var aynı şekilde o zaten ayrı bir kafa… Şu olayı izleyip keyfine varıp, seviyeli bir şekilde sohbet muhabbet, gerekirse tartışma olacağına ancak saçma sapan yorumlar… Psikoloji konusunda ihtisasım yok ama sanırım bazı insanlar kendilerini pilotlarıyla çok fazla özleştirip, yenildikçe hırçınlaşıyorlar… Kimi Raikkonen bu kadar kafasına takmıyordur 100 puan farkı, 100 müydü 90 mı artık kaçsa işte hatırlamıyorum ya

  4. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    https://www.youtube.com/watch?v=XjqpuXV1y9A

    Petrov is faster than you 😀

    1. Bir de 2011 Monza var Hamilton 25-30 tur Schumacher’in arkasında gidip de ağladığı istersen onu da koyalım?

      1. bu laftan sonra o videoyu koyarsan kendin rezil olursun 🙂 çünkü orda yapılan şey defans değil üstüne kırmaydı.

        1. Sallamayın. Schumacher sadece Grande Curve’de Hamilton’ın sağ tekerlerini çime çıkardı. Gerisi yasaldı. Bir araçlık yer var, iki kez yön değişimi falan da yok. Buyur gel geç demesini beklemediniz herhalde?

          1. sallamayın mı? 🙂 konu schumi olunca hemen üslup değişmiş. verdiğin cevap “sallamayın, evet üstüne kırdı” gibi olmuş. sağ tekerleğinin çime çıkmasının nedeni schumi’nin üstüne kırması yüzündendi zaten.

            ve lesmoda da yaptı aynı şeyi. hamilton DRS ve hava koridoruna rağmen düzlükte mercedesle ancak eşit hıza çıkabiliyordu. bence mercedes’in o zamanlarda bile kendine en iyi motoru ayırdığının sinyali olabilir bu. schumi o kadar kastı ki button hamilton’a yetişti ve geçti, ardından “fair” davranan schumi’yi de geçti, ama hamilton hala arkasındaydı. bu hareketleri maldonado yapsa anında ceza yerdi. hamilton bahreynde o kadar güzel savunma yaptı ancak hiç bu şekilde üstüne kırmaya gerek duymadı.

            schumi geri dönüşünde hamilton’a bu tür hareketleri sıkça yaptı zaten. malezyada içeriye atlamak, antrenmanlarda üstüne kırmak gibi. bu da onlardan birisi.

            1. Petrov’un Alonso’nun üstüne kırmasına ne diyorsun Royal? Schumacher’in savunmasında her şey normaldi.Eğer örnek vereceksek adil olarak vermeliyiz.

              1. burda schumi fanı bile grande curve’de schumi hata yaptı diyor, sen herşey normaldi diyorsun 🙂

              2. Schumacher hata yapmadı.Hamilton fazla içeriye girdi.Tam yanına gelmeden de orayı bırakacak değil.Çünkü ideal çizgi o nokta.

            2. Sadece işinize geleni okuyorsunuz anlaşılan. 🙂 Bahsettiğim olay dışında Schumi’nin illegal bir hareketi kesinlikle yok. Ascari’de de 1 araçlık boşluk bırakıyordu zaten.

              Adım gibi eminim, Hamilton yerine Vettel veya Raikkonen olsaydı dediklerinizin tam zıttını söyleyeceksiniz.

              1. dediğim gibi aynı şeyi lesmo’da da yaptı. zaten button’ın arkasına geldiği anda geçmesiyle gridde geçişte en iyi olan hamilton’ın geçememesi bile olayı ele veriyor.

                beni kimle karıştırdın bilmiyorum ama ben yok o olsa bu olsa diye fikir değiştiren, sevdiği pilota göre yorumunu yontanlardan değilim. 2013’te multi 21 olayında vettel’i hiç sevmememe rağmen herkes burda vettel’i eleştirirken ben doğru davrandığını söylemiştim, yani varsayımların seni haklı çıkarmaz. burda sen de bu yorum yontan guruba düşüyorsun çünkü schumi fanısın. ama ben hamilton fanı değilim.

            3. Kısacası maksimum hız yeterli değilse ve aracın aerosu diğer araçtan çok daha iyi değilse düzlükte geçmek zordur.

    2. Q: if petrov faster than alonso where is he?

      1. Erg - SaikoRaiko avatarı
        Erg – SaikoRaiko

        A: in my pocket with a second, so what?

    3. kayserili arkadaş adamsın kralsın bu videoda her şeyi açık alonso yarış sonunda petrova el hareketi yapıyor daha fazla konuşmaya gerek yok

    4. Lewis-Hamilton(#TeamLH) Lewiste şampiyonluğa koşuyordu bu yarış demi 😀

      1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
        Lewis-Hamilton(#TeamLH)

        Bu kadar acı kaybetmemişti be 🙂

  5. Button her zaman çok iyi bir takım arkadaşı olmuştur, yarışlarda da çok centilmen ve saygılıdır. Bu yüzden Lewis ile hiç sorun yaşamamıştı, Alonso ile de yaşayacağını sanmıyorum..

    1. Visor şair burda Bottuna olan sevgisinden bahsediyor… 😀

      1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
        Lewis-Hamilton(#TeamLH)

        5 Yıldır ekmek yediği takıma kaptırmasından iyidir canım 😀

    1. Sır 3 : Alonso is faster than you 😀

    1. Sır 2: Geç Fren

    1. Erg - SaikoRaiko avatarı
      Erg – SaikoRaiko

      Herhangi bir geçişle güncel ve daha kapsamlı bir mevzuyu bağdaştırmakta başarı tabi.. Nasıl, video’yu bulmak kolay oldu mu? Kopyala yapıştır yaparken zorlanmadın inşallah?

      1. Amaç geçişi göstermek değildir zaten. Bunu anlayabilecek insanlarda var. Kopyala yapıştırda zorlanmadım eksik olma 🙂

        1. Erg - SaikoRaiko avatarı
          Erg – SaikoRaiko

          Video’nun altına Money Talks yazıyorsun sonra ben yorum yapınca gönderilerine 1 saat sonra sır1 sır2 sır3 diye sıralıyorsun. Bu ucuz numaralara Alonso’dan alışığız, yemezler.

          Kısacası “money talks” yorumumla gönderilerinin (özellikle ilki) uzaktan yakından alakası yok tamamen “bak işte para mevzusu yokken de geçebiliyordu” demek için koymuş olduğun video sonradan sırlara dönüştü tabi 😛

          Bide “Bunu anlayabilecek insanlarda var.” demiyor mu.. 😀

    2. Sır 1 : Cesur olmak

  6. Adamın sırlarını keşfetmek istiyorsan kendi kontratını oku. Neyi kabul ettiğini biliyor elbette. Böyle bir şey yok diyecek olana da sadece gülünür.

    Olur da Button sıralama ve yarışta güçlü çıkarsa işte o zaman ortalık şenlenir, panayıra döner, mailler havada uçuşur. Alonso’nun Ferrari’de adamı illa ki vardır 😀

    Alonso’ya da çok yükleniyoruz ama adamın adı çıkmış bir kere, yapacak bir şey yok. Adamın kalkış ve geçiş hamlelerine bayılıyorum mesela. Button ile aralarındaki sıralama performansı farkını çok merak ediyorum.

    Her zaman Fernando’yu takım arkadaşı olarak görmek istediğimi söyledim.

    Bunu yerler Jenson 🙂

    1. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
      Alonso.ElNano #ForzaJules

      ‘kay’dırakçılar ve umursamazlar icin gecen sezon baya bir kotu gecti. Pilotlari 19 yarista Alonso’nun 3-4 yarista topladigi kadar anca puan topladi. O yuzden bu kadar saldirganlar.

  7. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    Rolüne iyi çalış yeter sırları felan boşver.

    1. Erg - SaikoRaiko avatarı
      Erg – SaikoRaiko

      Heyecanla izleyip “of çok heyecanlı olacak” diyelim diye.. Zorlama demeçler, Ron da aynı şekilde.. Halbuki money çoktan talks..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir