Schumacher Geri Dönmekten Vazgeçmek Zorunda Kaldı

yazar:

kategori:

Felipe Massa’nın yerine Ferrari koltuğına geçecek olan Michael Schumacher boynundaki ağrılar nedeniyle Formula 1’e dönme kararını iptal etmek zorunda kaldı. Schumacher kendi internet sitesinde yaptığı açıklamada dün gece takıma yarışmak için yeterince zinde olmadığını açıkladığını yazdı.

“Dün akşam, Ferrari başkanı Luca di Montezemolo ve takım patronu Stefano Domenicali’yi ne yazık ki Felipe’nin yerini alamayacağım konusunda bilgilendirmek zorunda kaldım. Geçici olarak dönüş yapabilmek için gerçekten elimden gelen her şeyi denedim ancak işe yaramadı. Ne yazık ki Mugello’daki testin ardından oluşan boynumdaki ağrıya engel olamadık.”

Schumacher geçtiğimiz şubat ayında büyük bir motosiklet kazası geçirmişti. Bu kazanın Formula 1’e dönmesine engel olup olmayacağı için tıbbi testler gerçekleştirildi ancak Alman pilotun boynundaki ağrı devam etti.

“Sorunların nedeni şubat ayındaki motorsiklet kazası, baş ve boyun bölgesinde bazı çatlaklar vardı. Ne yazık ki etkisi hâlâ devam ediyor. Bu yüzden boynum F1’deki baskıyı kaldırabilcek güçte değil. Son iki haftada yaptığımız testlerin sonuçları belli ve son test de dün öğleden sonra yapıldı. Mugello’daki test gününün ardından herhangi bir gelişme olmadı.”

“Gerçekten üzgünüm. Ferrari’dekiler için ve beni bekleyen tüm taraftarlar için üzgünüm. Sadece elimden gelenler dahilindeki her şeyi denediğimi tekrarlayabilirim. Yapabileceğim tek şey kalan yarışlar için takım adına dua etmek olacak.”

Schumacher bugün Mugello’da testler gerçekleştirecekti ancak şu an bunu yapması için bir neden yok. Ferrari’nin ise Felipe Massa’nın yerine kimi geçireceği henüz bilinmiyor.


Yorumlar

  1. burak bocek sen de katilsana bize msn adresim deger yorumlarin birinde beklerim

  2. umut iki yildir yoktum cunku islerim cok yogundu be abi ama simdi bol bol zamanim var acisini cikaririz oke

  3. Ya bizde Görkemle acaba Bayz mı diye düşündük ha 😀 2 yıldır yoksun abi msn'de.

  4. bizim tayfa ben cnn den bayz schumiden sonra tutundugum kimi beni biraz hayal kirikligina ugratinca ve islerimde yogun olunca siteye biraz ara verdim ama her girdigimde sizler yoktunuz isyerlerimi sattim simdi zamanim bol tesaduf eseri bu siteyi buldum ve baktim ki tr deki f1 haberlerini en guncel takip eden site bu simdi burdayim gunde en az 3 4 kez girerim buraya benim msn hala ayni bayz@live.nl kaldigimiz yerden devam etmek isteyen varsa beklerim eski tayfadan kim varsa davetlidir ayrica yenilerde katilabilir gorusebilmek umuduyla

  5. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Schumi Senin Sağlığın bizim için daha önemli bunu takımda biliyor bırak kasma kendini sen 7 kez sampıyon olmusun saglık problemın gecmedi gecseydı kesın yarısırdın ama biz uzuluyoruz yarısmadıgın ıcın ama sen bızden daha fazla uzuluyosun biliyoruz ama kendini iyi hissetmıyorsan yarısmaman en dogru karar ferrariye bir darbede schumiden geldi gecmıs olsun.

  6. zfr Bülentte burada MscBülent hatırlarsın. 🙂 Ama sık sık girmiyor.

  7. ağzına saglık burak ya:))

  8. Siz 40 yaşınıza gelin,bir spora ara verin,motordan düşün hemde feci bir şekilde,kendinizden çok daha dinamik insanların olduğu fakat sizin o sporda sayısız başarınız olan bir dalda tekrar dönmeyi deneyin.En azından hayal edin.Bir insanı anlamanın en iyi yolu onun yerine kendini koymaktır.Schumi direk atlamadaı herhalde tamam ben kesin yaparım bu işi istiyorum demedi.Daha öncede farklı bir platformda belirttiğim gibi.Bir sporcu alınırken bazı prosedürler uygulanır.Acaba kondisyonu ne alemde?Bunlardan birisidir.Dayanıklılık testinden geçerler eğer varsa spora mani bir sebebi yapmaz.Gelmemesi beni çok üzmedi o tadında devrinde güzeldi.Bizim ve pekçoklarının ve f1in efsanesi.Onun böyle yarışmaktansa Massa'nın tekrar gelmesini tercih ederim.Hem istatistiki anlamdada ufak tefek kayıplar olmaz.Belki gurur belki farklı bir neden ancak o aksini söylemedikçe bizler ağrıları yüzünden gelmeyeceğini bilmek zorudnayız.Son olarak ne hikmetse artık her haberde iş dönüp dolaşıp Alonsoya geliyor ve sürekli ona pay çıkarılıyor.Haber başlığıyla alakasız abuk subuk yorumlar okuyoruz ve hiç eskisi gibi yorum yapasım gelmiyor.

  9. gorkem sendemi burdasin ya kardesim soylesenize buraya geldiginizi umutta burda yasin de girmiyor oraya bende orda yanliz ugrasiyorum evet bahsettigim site o ama eski tayfadan kimse kalmadi orda

  10. Fatih Gülmez avatarı

    zfr arkadaşım pilotlara lakap takmak tahrik edici mesajlar göndermek yasak. 2. mesajın kaldırılıyor. Mesajlarına dikkat et.

  11. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    zfr, eski site dediğin cnntürk'ten mi bahsediyorsun 😀

  12. R26 (Kürşat) avatarı
    R26 (Kürşat)

    Bencede bahane olabilir, hatırlıyorumda hakinende bi ara niyetlenip testlere çıkmıştı ama çok yavaş kalmıştı ve birdahada onu pistte gören olmadı..

  13. Tahminlerim gerçekleşti. Boşa ümide kapılmadım. Dileğim yarışmamasıydı, sevindim. Bir Michael delisi, manyağı olarak onu yarışırken görmekten önce
    sihhati, kararları benim için daha önemli.
    Kati yarışabilir oluru almadı yanlış biliniyor. Yarışması için bir engel olmadığı söylendi. Test edilmeli, fiziksel durumu görülmeli, yarışabilir
    kararını en son heyet verir denildi.

    Testlerdeki 1 nci amaç hızlılığını görmek değil fiziksel olarak hazırlanması, sağlığının raporlanabilmesi ve durumunu görmekti. F60 ile test isteği gerçek zorlanmayı sağlamak, fiziksel testi ve sonucunda tıbbi olumluluk alınırsa araca alışma ve ayar süresini kısaltmaktı. Sonuç olarak F2007 ile fiziksel durumunu doktorları görmüş oldular. Ben ayrıntıları öğrenemedim. Hızı bunlara göre son değerlendirme idi. Sadece dünyada böyle bir beklenti ve kıyas arzusu var.

    İçerden gelen bilgilere göre dün doktor kontrolünden sonra bu kararı vermesi istenmiş. Pek mutlu görünmediği.

    Daha ne haberler görücez bunla ilgili. Basın ve insanlar neler neler saçmalayacak daha. Görünen köy kılavuz istemez.

    Haberleri yorumlarından değil asıllarından takip etmek lazım ve şuanki durum üzerine boşa pilot kıyaslarıyla vakit kaybetmemek lazım.

    Tavsiyem F1 ve jet pilotluğu yapan insanlar için boyun bölgesinin ne kadar önemli olduğunun öğrenilmesi.

  14. "Balon" denmiş, çünkü biliyor ki "balon"a so eki getirmek yasakmış. Yine de hakaret hakarettir.

  15. Dönmüş dolanmış laf Alonso'ya gelmiş tekrar. Hatta eski bir holiganlık anlayışı olarak "*******" bile denmiş "zfr" adlı kişi tarafından. İlk önce hakaret etmemeyi ve başarılı kişilere haklarını vermek gerek. Çoğu McLarenci ve ya Alonso'cu Schumacher'i "büyük bir şampiyon" olarak görmekte. Böyle fanatikçe yorumlardan uzak durmak gerek.

  16. Bu söylenenlere birkaç örnek vermek istiyorum. Alguersuari. Burada hepimiz yazdık çizdik hakkında. Ama adam daha ilk yarışında ve ilk F1 deneyiminde çıktı ve mclaren li hamiltondan sadece 1.sn yavaş oldu. Ve altındaki Toro rosso faktörüne rağmen. Bir başka örnek rossi. Adam hayatında ilk defa f1 koltuğuna oturuyor ve zevk için attığı tur zamanları f1 pilotlarına yakın dereceler oluyor.

    Lütfen arkadaşlar yapmayın. Schumiden bahsediyoruz f1 kariyerine çim biçme makinesinden başlayan 35 yılllık bir efsaneden. Yukarıda saydığım isimler çıkıyor ve yarışma cesareti bulabiliyorlar ama bu adam size göre kendi test zamanlarından etkileniyor ve yarışmak istemiyor. Gerçekten çok ilginç

  17. Arkadaşlar tekrar şu olaya açıklık getirmek istiyorum. Ben kesinlikle ve kesinlikle Aysel Cildaş isimli arkadaşla aynı fikirde değilim. Yazdıklarım onun söylediklerine cevaben yazılmış cümlelerdi.

    Testlerdeki zamanlar testlerdeki zamanlar diyorsunuz. Ve bunun bir bahane olabileceğini savunuyorsunuz. Hatta arkadaşımızın birisi mika dan bahsetmiş. Mika pistlere döndüğünde aradan 5 yıldan uzun bir süre geçmişti. Schumi f1 den ayrılalı onun kadar olmadı. Ve en son 2008 sezonun nisan ayında test yaptı. Yani mika ile kıyaslamak çok yersiz olur.

    Ayrıca schumi nasıl testlerin kötü gittiğini rakiplerinden yavaş olacağını anlayarak bu işten vazgeçebilir? Yine aynı söylemlerime geliyoruz. Şu an F1 de yarışan kaç tane pilot 2007 aracını ve Gp2 slick lastiklerini kullanarak test yaptı ki schumi bunları baz alsın. Schumi F60 ın koltuğuna bile oturmadı. Eğer izin gelse ve o koltuğa oturduktan sonra bu açıklama gelseydi o zaman sizlere hak verebilirdim.

  18. ben bir renault ve alonso taraftarı olarak ;alonso hırpaladı; cümlesi biraz fazla kışkırtıcı olmuş bence kullanılmaması gereken bir cümleydi.birde aysel arkadaşımızın yorumunda olumsuz bir şey görmedim.aynen bizler gibi düşüncesini belirtmiş.belki gerçekler bundan ibarettir bunu bilemeyiz.belkide hakikaten boyun ağrılarından kaynaklanan br durum söz konusu .bugün şumi testlerde yavaş kalmışsa bile çıkıpta ben yavaşım onun için yarışmaktan vazgeçtim demesinimi bekliyorsunuz.illaki farklı şeyler söyleyecek.açıkcası ben yarışmadığına üzüldüm diyemem.eğerki başarısız olursa fanlarını bir şey beklemediğini biliyoruz zaten ama rakipleri taraftarlarının diline düşecektir.

  19. Arkadaşlar Aysel Cildaş ve F-1 arkadaşlarıma bir ölçüde katılıyorum,söyledikleri olmuş olabilir ihtimal dahilinde olan birşey neden derseniz yakın tarihin bir diğer efsane pilotu Mika Hakkinende uzun bir aradan sonra sadece test amaçlı döndüğü F1 de Kasım 2006'da Hamiltonun 2.5 saniye gerisinde,test lideri Ferrari pilotu Badoerinde 3 saniye gerisinde kalmıştı,kendisine en yakın Torro Rossoların 1 saniye gerisinde testi sonuncu bitirmişti,şimdi böyle olunca Hakkinen bu pilotlardan kötü pilotmu oluyor,asla değil,Hakkinen yaşayan bir efsane aynı Schumacher gibi ama burda bir gerçek var oda bu kadar uzun süre aralar verirseniz ve yaşınızda diğer pilotlara göre dezavantajlı durumdaysa eski formunuza ulaşmanız çok çok zor,Benimde katıldığım Schumacherin çok hızlı olmadığı ihtimallerden biridir ama ihtimaldir.Belki baktı Kimiden tur başına 1 saniye geri kalacağını anladı ve çekildi bunuda bu şekilde elbette söyleyemezdi yani ben hızlı değilim demesini Schumacherden kendim adıma beklemezdim,ve boyun ağrılarının yarışmasına engel olacağı söylendi,biz bile uzun süre yapmadığımız birşeyi yapınca zorluk çekiyoruzda dünyanın en zor ve hergün fiziksel antreman gerektiren sporlarından birinde 2 yıl ayrı kalınca Schumacherin eski formuna bu kadar kısa zamanda ulaşamadığını söyleyen arkadaşlara neden hakaret ediyoruz,takım tutmamız yada pilotları sevmemiz burda birbirimizi kırma hakkını vermemeli…

  20. Hocam kusura bakma diger yorumunu geç okumuşum silmek istedim silemdimde öyle kaldı

  21. HoHaG sakin ol biraz. Bak o yorumu neye göre yaptım. Aysel isimli arkadaşın yorumuna dayanarak. Hani arkadaş orda çözmüş ya testlerde başarısız olduğunu bende onun açıklamasını yaptım. Karting de 1.sn yavaş kalmış F60 a göre:D

    Bir kaç üstündeki yoruma bakarsan o zaman seninle aynı fikirde olduğumu anlayabilirsin.

  22. Ertan Akkaş avatarı

    Zaten veto hakkı alının aracı FIA hazırlıyor, yarışlardadiğer araçları yavaşlatıyor, diğer takımlar aman Ferrari gitmesin diye yol veriyor 🙂 Ne güzel hayat

  23. F-1 Arkadaşım sen bu işlerden hiç anlamıyosun sert yazılar yazmak istemiyorum ama böyle saçma bir yorum karşısında da dayanamıyorum

    karting'te yavaş kaldıgını nereden çıkardın Eddie jordan'ın açıklaması
    "Şaşırdım çünkü daha iki hafta önce bütün Formula 1 pilotlarına karşı kartibg yaptı ve onları yendi"

    "Diğer yandan F2007 ve gp2 slick lastikleriyle de bir o kadar kötü dereceler elde etti."

    kafatan atıp duruyosun kimse bu dereceleri karşılaştırıcak bir veri bulamazken sen nereden elde ettin bu bilgiyi ?

    "Baktı alonso da var hırpalanmaktan korktu. Eee malum zaten aynı araçla da kimi den 1 sn kötü olacağı biliniyordu. O yüzden hemen boyun ağrılarını öne sürdü."

    Alonso ile gerçek manada 1 sezon yarıştılar ondada ne şanssızlıklarla şampiyonlugu karçırdıgını herkes görmüştür sanırım

    ayrıca Alonso bu sene kaç yarış kazandı kaç puan aldı da Alonsodan korksun son yarışda pole'den başladı benzin yükünü zaten yayınladılar digerleinden 1/3 daha az yakıtla çıkmış

  24. Arkadaşım sinirli olduğumu da nerden çıkardın. Üstelik sinirleniyorsam böyle saçma yorumlara sinirleniyorum.

    Kimin ne dediği benim için elbette önemli. Sen benim adamım hakkında yorum yapıyorsan bende buna yorum yapmakta özgürüm. Dikkat edersen sen schumi hakkında atıp tutarken ben hamilton hakkında tek kelime etmedim.

  25. F-1 sinirini anlıyorum. olayın etkisi geçtiğinde daha makul cevaplar yazacağını biliyorum.
    ayrıyetten kızmamak lazım. kendi şahsi yorumlarımıza yer vermek lazım. kim ne dedi, ben buna ne derimden vazgeçmek lazım.

  26. Bahadir  Akgun avatarı

    Gercekten kotu bir haber!! bu kadar kotu gecen sezonun ardindan Schumi geri donecek diye heyecanlanmistim bosunaymiss..Schuminin testlerde yavas kaldigini soyleyen veya korktugunu soyleyen arkadaslar buyuk ihtimal Schumacheri yarisirken hic izlememisler..Sadece guluyorum onlara..Ben fanatik bir Mclarenci olmama ragmen hep saygi duymusumdur bu adama F1`e yeni isinanlarda saygi duysunlar bence..

  27. elif çivici avatarı

    alonso ne alaka ya burda,bazı taraftarlarımızın böyle konuşması hoşuma gitmiyor..sonuçta o 7 kez şampiyon olmuş rekorların efendisi olmuş adam,biraz daha saygı göstermek gerek,adam 40 ından sonra yeniden yarışmak gibi zor bir karar almış büyük cesaretle,alonso dan yok kimiden yok bilmemne den mi korkacak? bana göre tek sorun taraftarın ve kendisinin beklentilerini karşılayamayacak olmasını geç de olsa görmüş olmasındandır,saglık da var tabi ki olsun saglık olsun..

  28. bende aysel hanıma katılıyorum ama gülmekten katılıyorum…hele Alonso dan korktu kelamı daha da ilginç….Alonso nun kalitesini tartışmam ama bu örneği veren arkadaşlara ilk önce bu sene önündeki çaylakları geçsin denilebilir….tabi o zaman da araç kötü denecek tabiii…bahaneler bitmez ama bu kadar aradan sonra bir çok şeyi riske atarak tekrar yarışmak için çaba göstermesi bile saygı gösterilmesi gereken bir şey…bu spora bu gözle bakmak bilmiyorum…ben zaten dönmesini istemiyordum…dönecektin madem niye bıraktın dedim…iyi bir yerde bıraktı ve hala orada …kendisini her saniye yenileyen bir spor…geride kaldın mı işler zor haliyle…ama bu sene çalkantılı geçen ve kan kaybeden F1 için iyi reklam kampanyası oldu…bende baştan beri öyle olduğunu düşünüyordum…büyük ihtimal ihtiyarın işidir..iyi bilet sattılar…:D

  29. Gerçekten anlamak mümkün değil burda yazılanları. Ben saçma sapan yorum yazanları tiye alıyorum ona bile eksi puan veriyorsunuz:D

    Can ya sen haberleri takip etmiyorsun ya da takip edip istediğin gibi yorumluyorsun. Schumi yarışma kararını açıkladığında bile yarışacağı kesin değildi. http://www.trf1.net/formula1_haberler/9049-schumacher-ispanyada-massanin-yerine-yarisacak-haberi.html

    Sadece sağlık durumunu gözden geçirip ona göre karar verileceği açıklandı. Ama sen bunu bir türlü anlamak istemiyorsun.

    Ayrıca 5 kez dünya şampiyonluğuna veto hakkı yardım ettiyse diğer 2 şampiyonluğuna da sen mi yardım ettin.

  30. Ertan Akkaş avatarı

    Bu kadar beklentiden sonra kötü bir haber oldu ama sağlığı açısından böylesi daha iyi…

  31. iyi de boyun ağrısına sebebiyet veren kaza yarışma kararı almasından önce oldu. ve de yarışma kararını alabilmesi için bizim devlet hastahanelerindeki doktorlara değil kendi özel doktorlarına görünüp olur aldı. kesinlikle eminim yarışmasına mahal vermeyen bir durum olsa ilk baştan hayır denirdi.

    ama ne oldu. adama tekrar ağır baskı yapıldı. sen 7 kez dünya şampiyonu olmuş adamsın dendi, bunlar ise dünkü çocuklar dendi. sen bunları bu halinle bile yersin dendi. doğal olarak boyun kaslarına ekstra stres bindi ve bu günkü açıklamalar gelmiş oldu.

    ama keşke lewis'in karşısına çıksaydıda bir konu kapanmış olsaydı.
    (tabii bu hiçbir zaman adil bir yarış olmazdı ama f1 zaten hiçbir zaman
    adilane bir yer olmamıştı. 5 kez dünya şampiyonluğuna yardım eden veto hakkı aklıma geldikçe….)

  32. Yine abuk sabuk yorumlar yapılmaya başlamış. Konu yine Alonso'ya getirilmiş ya 'parlak zekanıza(?)' hayranım ne diyeyim. Kim kimi hırpaladı ya iyi ki bi şampiyonluk kazandınız, Alonso sizin için sadece 2005 ve 2006'dan ibaret herhalde ya da sizin anlama kapasiteniz bu kadar. Şampiyon olunca hırpalamış mı oluyor. O zaman Schumacher ile aynı dönemde yarıştığı sezonları da hesaba katın da kim kimi hırpalamış daha iyi anlaşılır. Bu ne ya bu kadar çocukça yorum görmedim ben. Tutturdunuz 2005-2006 başka bir şey bilmiyor musunuz siz ya, adamın sağlık sorunu var konu yarışamyacağıyla ilgili yine Alonso konusu açılıyor. Haberi okumadan sırf Alonso'nun adı geçsin diye yorum yazıyorsunuz ya da yazılanları anlamıyorsunuz.

    Schumacher'n sırf yavaş olduğu için ve ayak uyduramayacağı için yarışmama kararı alması saçma geliyor. Unutulmasın ki 2003 San Marino'da annesi vefat etmesine rağmen yarıştı ve kazandı. Çok ciddi bir sorun olmasaydı kesinlikle yarışırdı ama konu sağlık beyler. Her şeyin altında bu kadar ucuz nedenler aramayın lütfen. Boynundaki çatlağın ciddiyetini kimse bilmiyor, Schumi'nin yarışma tutkusunu herkes biliyor. Bu kadar ucuz komplo teorilerini kabullenmek zor.

  33. Kesinlikle aysel hanıma katılıyorum. Bence testlerde başarılı olamadı. Karting de epey yavaş kalmıştı. F60 a göre en az 1 dk. Diğer yandan F2007 ve gp2 slick lastikleriyle de bir o kadar kötü dereceler elde etti.

    Baktı alonso da var hırpalanmaktan korktu. Eee malum zaten aynı araçla da kimi den 1 sn kötü olacağı biliniyordu. O yüzden hemen boyun ağrılarını öne sürdü.

  34. Aysel Cildaş avatarı

    Bence testlerde başarılı olamayınca bahane olarak boyun ağrıları öne sürüldü.

  35. Muhteşem bi haber:)Olabilecek en güzel şekilde bitti bu rüya.
    Ferrari'nin schumiye schumininde Ferrari'ye olan bağlılığını görmek fazlası ile yetti bana.
    Yarışsaydı en iyi ihtimalle 2005deki gibi olurdu,bu sefer dayanamazdı içim schumiyi tekrar puan için yarışırken görmeye hele o dandik pistte.

  36. Bora Subaşı avatarı

    İçimizdeki son umutta bitti :))

    Sanırım sensizliğe alışmamız lazım. Eğer hazır değilsen, tabiki senin araç içinde acı çekmelerini izleyemezdik..

  37. Sanki bilet satışlarını artırmak için yapılmış gibi geldi bana.Sırf Schumi yarışacak diye nereden baksanız fazladan 30 bin bilet satılmıştır.Çok büyük hayal kırıklığı oldu taraftarlar için.Eğer Alonso da yarışamazsa boş tribünlere yarışır pilotlar.

  38. ee böyle olcağı belliydi alonso 2005-06 da baya hırpaladı schumi yi bide yaşlandı toparlanamaması normal ama yarışsaydıda alonsoyla çekişmesini izlemek büyük zevk olurdu..

  39. umutntm sünger avatarı
    umutntm sünger

    Bu sene o kadar çok hayal kırıklıkları yaşadıkki. Artık hiçbir olumsuz şeye şaşıramaz oldum.

  40. Ahmet  Keleş avatarı

    Schumi için alınan o kadar bilet fıs oldu yani

  41. Olamaz ya adam o kadar test yaptı off moral kalmadı ya

  42. R26 (Kürşat) avatarı
    R26 (Kürşat)

    Bence kendisi için iyi oldu tadında bırakmak en güzeli..

  43. Schumacher'in yarışması herkes için güzel olacaktı, geçmiş olsun.

  44. gokhan cinar avatarı

    tüh beee yaa yazık oldu valla bize 😀 ne güzel izleyecektik yemin ediyorum heyecandan ölüyordum. hatta bütün f1 arsivlerini izlemeye calıstım aklımda hep yarıs gününün gelmesi vardı

  45. ferrari kimi avatarı

    bu kadar sevindikten sonra bu haberi duyduguma inanamıyorum… bu haksızlık… tüm keyfim kaçtı..

  46. sevgi karaca avatarı

    Yaa lütfen biri çıksın ve saka desinn lütfen yaa… Allahım kabus gibi bişey bu yaa oofff Hayırr yaa hayırr bu olmasın lütfen kendimi cok alıstırmıstım onu orada görmeye hayırr yaa….

  47. Bene bundan korkuyordum :S O boyun sorun çıkartacak diye 🙁

  48. peki şimdi kim yarışacak.

  49. Nedemek bu anlamadım. Şaka demi bu:(

  50. :(((((((((((((( offf yaaaaaa

  51. bu sonucu bekliyordum..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir