Schumacher Henüz F1 Geleceğini Düşünmüyor

yazar:

kategori:

Michael Schumacher, Avrupa GP’de yarışmaktan neden vazgeçtiğini açıklamak için Cenevre’de düzenlediği bir basın toplantısında bu sezon sonlarında Ferrari ile yarışığ yarışamayacağını henüz gözden geçirmediğini söyledi.

7 dünya şampiyonluğu bulunan pilot, boyun ağrıları nedeniyle Valensiya’da yarışmaktan vazgeçmişti.

Şu anda hazırlanmak için daha fazla zamanı olursa Schumacher’in yarışma adına zinde olup olmayacağı açık olmamakla birlikte Spa veya Monza’da da geri dönüşü henüz düşünmüyor.

Schumacher: “Bu işte söylentiler doğaldır. Dört gözle beklediğim şeyi yapamadığım için hayal kırıklığına uğradım ve şu anda düşünüp hazmetmem gereken gerçekten bu”

Schumacher ayrıca Luca Badoer’e de iyi dileklerini iletiyor.

Schumacher: “Luca çok iyi bir arkadaş. Bütün yıllar boyunca kendini çok güçlü bir şekilde hazırladı”

“Her zaman hazır olmuştur ve Felipe’nin kazasından beri de sıkı bir şekilde çalışıyor. Yapabileceğimi doğrulamam gerektiğini ve onun (Luca’nın) hazır olması gerektiğini hep söylemiştim”

“Bir yarışçı hiç bir zaman yarışma ruhunu kaybetmez. Önündeki zorlu görev için ona iyi dileklerimizi sunuyorum ama eğer birini düşünecek olsaydım bu Luca olurdu”

Michael Schumacher, Massa’nın gelişiminden de memnun olduğunu söyledi.

Schumacher: “(Massa’ya) kokpitimi verdiğim zamanda yorgundum ve onun görevi devralmasını istedim. Göstermiş olduğu gelişimi görmek güzel ve bunun için mutluyum”


Yorumlar

  1. emre özduru avatarı

    F1 ve Ferrari'yi bıraktığı 2006 sezonunun son yarışı brezilya'da sanki 7 dünya yarışı kazanmamış kırılmadık rekor bırakmamış ve yaşayan efsane olmamış bir pilot gibi azminden ve yarışçı ruhundan hiç bir şey kaybetmeden harika bir yarış ve gerçek bir yarışçı izlettirdi bize,haksız mıyım?

    Schumacher'e o yarıştan sonra sanırım en sevmeyeni bile haklı bir saygı duymuşlardır. Hele ki bir Kimi taraftarı olmama rağmen ikisi arasında ki başarı çizgisindeki açık farklara rağmen kimi'nin heyecanını yitirmesini anlayamıyorum.

    Her ne kadar Alonso'yu pek sevmesem de onda da Schumacher veya Senna daki gibi savaşçı ruha saygı duyuyorum. Keşke o kırmızı arabanın içinde o ruhu tekrar görebilsek…

  2. Cihad Kızılırmak avatarı
    Cihad Kızılırmak

    Kim ne derse desin; o, son yarışı olan 2006 Brezilya GP'sinde mekanik sorunlardan dolayı geriye düştüğü yarışta gösterdiği süper performansıyla kendini kanıtlamış bir pilot, onun performansı aynı, değişken değil

  3. "henüz gözden geçirmedim". gerçekten çok fazla açık kapı bırakmak oluyor. yani diğer yıllar ne olur bilemem der gibi. bence de haklı önünde uzun uzun yıllar var acele karar vermesine gerek yok.

    + luca badoer gibi yıllarını bu spora verenlerin böyle şanslar bulması gerçekten sevindirici.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir