Alonso'ya Göre Button Hâlâ Şampiyonanın Favorisi

yazar:

kategori:

Red Bull son yarışlarda Brawn’a karşı üstün olmasına rağmen, Fernando Alonso Jenson Button’ın hâlâ şampiyonluk için favori olduğunu düşünüyor.

Alonso, “Red bull’un son yarışlardaki performansına bakarsak durum zor ancak şampiyonluk için yine de Button üzerine iddiaya girerdim. Red Bull şu anda çok hızlı olsa da yarışlarda hep 1-2 olmak zor ve avantaj ortada. Bu yüzden eğer Button durumu idare etmeyi başarırsa en büyük favoridir.” diyor.

Alonso geçen senenin ardından bu yıl da şampiyonluk yarışından uzak kaldı ancak 2008 sezonunun son bölümünü düşünerek bu sezon yine güçlü bir kapanış yapabileceklerine inanıyor. İspanyol pilot bu sezon podyuma çıkma ihtimalini düşünüp düşünmediği sorulduğunda, “Evet düşünüyorum. Geçen sene F1’de her şeyin olabileceğini kanıtladık. Renault araç geliştirme konusundaki kapasitesini ve doğru yönde ilerlediğini her zaman kanıtladı. Bu yüzden sezonun geri kalanı için iyimser olmamak adına bir neden göremiyorum. Umarım bu bir podyum ya da bir galibiyet olur. İmkansız değil.” dedi.

Alonso, Renault’da puan kazanabilmek için harcadığı çabanın kendisini daha iyi bir pilot yaptığını düşünüyor.

“Yarış boyunca konsantrasyonu kaybetmemek açısından artık eskisine göre daha iyiyim. 2005 ve 2006’da yarışın sadece %70’lik bölümünde zorluyordum ve geri kalan %30’unda yarışı kontrol altında tutuyordum çünkü liderdim ve savunma yapıyordum. Artık ataktayım, tüm yarış boyunca böyle geçiyor ve bu benim için yeni bir şey. Öğreniyorum ve eskisinden daha hazır, daha iyi bir pilotum.”

“Diğer açılardan da; lastikleri korumak, pit stoplar, pit alanındaki hızı maksimuma çıkarmaya çalışmak, pit alanındaki pozisyonunuz kritik olduğunda takımdakilerle iletişim… tüm bu küçük detaylarda son iki senedir her yarış daha iyi oluyorum. Yani artık daha iyi bir pilotum ama açıkça görülüyor ki sonuçlar bunu göstermiyor.”


Yorumlar

  1. Bu sene ilginçlikler ve şaşırtmacaların doruk noktası yaşanıyor. Matematik herşey değildir hiç belli olmaz şampiyonun kim olacağı.

  2. Mehmet Bobuş avatarı

    ne derseniz deyin. adam 8 yıldır parlak yarışlar bekliyordu. ülkesinde ilgi üstündeyken hamiltonun gelmesiyle hiç itibarı kalmadı. 2009a başlamadan önce hep gölgedeydi. şimdi hamiltonun biraz önünde. bu yıl şampiyon olmasını isterim. ama bir yandan webber'in de şampiyon olmasını isterim. yani ikisinden biri gönlümden geçiyor; ama vettel'e de düşük bi olasılık vermiyorum. hele bi son dört yarışa girelim.

  3. Yavuz Balcı avatarı

    button böyle devam edip sezon bitimine kadar 6-7-8 olursa biraz zor şampiyon olur.ayrıca gelişim olarakta o kadar ilerleyebileceklerini sanmıyorum.şu an McLaren-ferrari hatta williams ve renault bile tehlike arz ediyor brawnlar için.honda devam etse bunları konuşmayabilirdik tabiki.sezon sonuna kadar umarım bütün yarışlar heyecan verici geçerde hiç değilse yarışlardan zevk alırız.şu an için bütün temennim bu.

  4. alonsonun haklılık pyı yüksek .son zamanlarda diğer takımlarında rekabete ortak olmaları bu payı biraz daha yükseltiyor.

  5. Hımmm… Yani şöyle de diyebilir miyiz; 2000'lerin başında ortaya çıkan Bridgestone-Ferrari ortaklığının sonuçlarından biri olan başta McLaren ve (o zamanki adıyla) Williams-BMW'nin lastik datalarının Ferrari'ye verilmesi de ceza gerektiriyordu, ancak Max ve Brawn yakınlığı bu cezayı önledi?

  6. elif çivici avatarı

    button şampiyon olması baya zor artık..iyi bi pilot ama mükemmel değil ve araç sadece iyiyken iyi,ha evet bir de ross un stratejileri tuttuğunda..

  7. Bora Subaşı avatarı

    Kesinlikle hemfikiriz Cem …

    Ron Dennis bilgi hırsızlığı suçundan sırf Max bastırdı diye 100 milyon $ ceza aldı.. ama bu kadar ısrar etmeseydi belki 10 milyonla kurtarırdı..

    Adamına göre muamele …

  8. Karar,kural ve uygulamalarda adamına göre muamele yapıldığı konusunda hemfikiriz…
    Güzel…

  9. Ben de Webber şampiyon olursa bayram yapıcam. Red Bull içerek kutlayacağım, Red Bull Racing T-Shirt'i giyerek… 😀

  10. Bora Subaşı avatarı

    Cem aslında şöyle de denebilir …

    Max ın yıldızı Ron Dennis le hiç barışmadı.. ne dersin

  11. Bora Subaşı
    Brawn Ferrarideyken de aynı şeyleri düşünüyor muydun.

  12. Bora Subaşı avatarı

    Evet Buyrun Button cular…

    Herkesin gönlünden geçen pilot ne yazıkk ki Button değil.. çünkü haketmedi. Yarışlar adil olarak başlamadı ve yasaklanan testlerde aranın kapanmasındaki süreci uzattı… Evet Button şampiyon olacak ama son yarışlarda nal toplayarak olacak ki .. bu işin zevkli yanı bu..

    Herkes gibi bende Red Bull dan biri olsun isterim,, fazlasıyla hakettiler..

    Birde eklemek isterim ki hani hep derdiniz ya FIA=Ferrari … Yok kardeşim Max=Ross Brawn,, adam bütün güzelliğini Ross Brawn a yapıyor

  13. Button ı sevmiyorum ama Vettel'den daha da bir hoşnutsuuzm. Umarım Webber olur şampiyon… Bir de fark yeterince yok gibi. Vettel i daha şanslı buluyorum…

  14. Vettel şampiyon olsun bayram yaparım. 🙂

  15. Cihad Kızılırmak avatarı
    Cihad Kızılırmak

    Button'ın bu performansla şampiyonluğu hayal ürünü… Ya Webber ya da Vettel şampiyon olacak.

  16. bende button şamp olamıcanı düşünenlerdenin redbull lardan biri olucak ama hangisi kestirebilmiş değilim ama gönlüm vettelde nyana

  17. button şampiyon olamıcak, bakın buraya da yazdım işte, webber şampiyon bu sezon

  18. bayadır dikkatimi çeken bişey var. alonso bu ihraç kararı hakkında tek kelime etmedi. aslında basına uzun zamandır konuşmuyoduda. ilginç gerçekten.

    habere gelecek olursak. evet button nın şampiyonluğunu görecek gibiyiz galiba. artık ortada sadece red bull lar ve brawn lar yok çünkü. diğer takımlarda oyuna girdiler. ve button nın elindeki fark sezon sonuna kadar yetecek gibi. ama ben webber in olmasını tercih ederim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir