Watson: McLaren Sürücülerini Sıralamalar Ayıracak

Eski McLaren pilotu John Watson Fernando Alonso’nun özellikle sıralam turlarında Jenson Button’dan üstün olacağını düşünüyor.

Watson “Jenson çok akıllı bir adamd ve onun rolü ekibin bir parçası olmak”

“Her zaman yaptığını yapacak ve kendisine verilen araçtaki hataları en aza indirecek. Ve tabi ki takım için en iyi sonucu almaya çalışacak”

“Jenson’ın neler sunabileceğine bakarsak o çok deneyimli ve son derece iyi bir yarış sürücüsü”

“Zayıf olduğu yanlarından birisi sıralama performansı. Aracını sıralamalarda ileri taşıma istiyorsa bunun için biraz uğraşmalı. Takım arkadaşının sürekli yaptığı bu” dedi.

Hangi pilotun daha fazla puan alabileceği sorusuna Watson “Puan olarak kesinlikle Alonso” cevabını verdi.

“Ferrari’deyken çoğu zaman kötü bir araca sahipti.  İlk turlarda yeteneklerini ve yarış bilgisini etkili bir şekilde kullanıp pozisyonunu güçlendiriyordu.”

“Oysa Jenson sıralama turların biraz geri geride kalıyor ve gelecekte bunu geliştirmek zorunda kalabilir. Bu iki sürücü arasındaki fark olacak”


Yorumlar

“Watson: McLaren Sürücülerini Sıralamalar Ayıracak” için 38 yanıt

  1. Bende sahsen Puan olarak Birbirlerine pek fark atacaklarini sanmiyorum. Alonso cok iyi bir pilot ama Buttonda bir o kadar saglam ve deneyimli. Fakat demecin tam tersine Alonsonun siralamalardan ziyade yaris performansinin daha yüksek oldugunu biliyorum en azindan son 3 Sezondur böyle. Siralamalarda genelde 7-8 iken yarisi 5-6 bitiren ve bunu hep tekrarlayan bir pilottu. Arac iyiyse iyi bir tur atilabilir. Pilot iyiyse iyi bir yaris cikarir. Benim temennim önce McLarenin iyi arac cikartip bu iki pilota vermesi. Iyi bir McLaren olursa zaten iki pilottanda kimsenin endisesi yok aralarindaki rekabet bizlere zevk verecektir. Hersey Araca bagli bu sene.

  2. F_Alonso Diaz avatarı

    Ben yine rai için yaptığım yorumu yapacağım. iyimser bir tahminle, araçlarında teknik sıkıntı yaşamadıkları takdirde, yani kendilerinin sebep olduğu bir durum olmaz ise bir birlerine çok yakın bitirirler. İkisinin de birbirine üstünlüğünü pek görmüyorum açıkcası. Hatta Button’nın daha evvel honda ile çalışması kendine avantaj olarak dönebilirde.

    Onun dışındaki tek isteğim ise Ferrari’yi yenmeleri.

    1. Hahahaha Mclaren’in Ferariyi yenebildilği yıl var mı 2005’ten beri

  3. Erg - SaikoRaiko avatarı
    Erg – SaikoRaiko

    Button her halükarda şu tür şeylere hazır olsun da:
    https://www.youtube.com/watch?v=D7HkQGFEUqc

  4. McLaren lansımanında Button, Alonsoyla benzer özellikteki araçları sevdiğini söyledi bu yüzden bu sene tasarlanan araç her iki pilotada eşit şekilde uyacaktır. Ve sene sonunda önde olmayı yarış hızı, araç sorunları ve kendi öz yetenekleri belirleyecektir. Daha önce söylediğim şeyi de tekrarlamak istiyorum button hafife alınacak bir pilot değildir, adamın kariyerinin çoğunda hep berbat araçlar yer aldı, adama kazanacağı bir araç verilirse aynı takımda şuan yarışan bütün bütün pilotlara kafa tutabilir…

  5. Muammer UYAR avatarı

    Araç kötü olursa Alonso avantajlı olup kazanır ama araç iyi olursa Alonso zor kazanır mantığı nasıl bir mantıktır anlayamıyorum arkadaş.böyle bir F1 mantığı türettiler. Kötü aracı iyi süren adam iyi aracı kötü mü sürecek yani?

  6. hiç bir pilot button a çok büyük farklar atarak önde bitiremez normal şartlarda. çünkü defalarca ispatladı button yarış performansı ve kazanılabilecek en yüksek pozisyonu yakalamada usta bir pilot. ekstrem durumları iyi değerlendirip bir şekilde iyi puanlar alıyor. hamiltonun önünde bitirmişliği var o yüzden alonso button ı küçümserse hata yapar.

  7. Direk olarak bende böyle düşünüyorum, sıralama performansı çok önemli olacak.İlk turlar için Alonso’nun kariyerine baktığımızda çok kurnaz ve tam olarak aracı konumlandırması gereken yeri çok iyi hissediyor.Buttona göre bence de sıralama ve start peformansı biraz daha iyi.Button da anormal şartları çok iyi değerlendiren, ve yarıştada çok iyi pozisyon kazanan biri.İkisi arasındaki ana fark bence detaylarda yatıyor.Araç stabil olursa Alonso yenilebilir ki bu sene stabil bir araç olacağını düşünüyorum.Dediğim gibi aradaki farkı detaylar ve sıralama performansı belirleyecek.Mücadeleyi Button kazanırsa surpriz olmaz ama ortalık fena karışır bu bir gerçek..

  8. Alonso’nun başına bir sürü sorun gelmediği halde Button Alonso’nun önünde, hatta Alonso’nun böyle 20-30 puan yakınında sezonu bitirirse, ben şahsen şaşırırım. Tabi yarışlarda bir çok şey olabiliyor, Button da sonuçta tecrübeli pilot, sonuç almayı becerebiliyor. Bazen çok saçma şekilde geride kaldığı oluyor, ayarı falan tutturamazsa, ama bu zaten çoğu pilotun ortak problemi.

  9. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Alonso sezon sonu; puan,pol ve yarışı önde bitirme gibi istatistiklerde önde olan taraf olacaktır diye düşünüyorum,tamamen his.

  10. alonso sıralamada da puanda da önde olur, ancak yine de fark massa ve rai’ye attığı kadar büyük olmaz. hamilton gibi şanssız olursa -malum honda’nın ilk sezonu- button sezonu önde bitirebilir.

  11. Watson’ın Ferrari adına söylediği sözler tam olarak böyle miydi acaba @kemal-sengul : ))) Ben bu haberi daha önce başka bir yerde okumuş bulundum İngilizce olarak, söylediği bir kelime oldukça dikkatimi çekmişti ve bu nasıl çevrilecek acaba burada diye düşünmüştüm kendi çapımda : ) bu bir eleştiri falan değil, baya takılıyorum şuan yani, şaka maksatlı 😀

    1. :)) Siz dedikten sonra yeniden bir gözden geçireyim dedim, ‘yuttuğum’ bazı kısımlar varmış. Diğer arkadaşlara da bir gösterdim, yeni çeviriye katıldılar. Siz ne dersiniz? Onayı veriyormusunuz 🙂

      “Ferrari’deyken çoğu zaman kötü bir araca sahipti. İlk turlarda yeteneklerini ve yarış bilgisini etkili bir şekilde kullanıp pozisyonunu güçlendiriyordu.”

      1. estağfurullah ben onay verecek yetkiye sahip değilimde, fikrim sorulduğu için söyleyeyim, bence böyle iyi, kimseyi fazla rencide etmeyecek şekilde 😀

  12. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    F1’de Button sevdiğim pilotlardan birisi kesinlikle yüzünde ki enerji hareketleri sempatikliği üst düzey de kimseyle polemiğe fazla girmeyen F1 severlere ilgi gösteren taraftarlara sevgi gösteren iyi insanlardan beğendiğim sürücülerden birisi.Alonso button karşılaştırmasın da watson sıralama performansı zayıf yanı demiş hiç de bile ben katılmıyorum kesinlikle.Alonsonun kalkışta bir kaç araba geçtiği ve sıralama turlarında iyi pozisyon diyorsun 5 6 senede kaç pol ve podyumu var buttonun kaç pol kaç podyumu var.Buttonun son 5 sezon da alonsodan aşağı bir performans gösterdiğini zannetmiyorum hem istatiksel hem de perofrmans olarak.

    1. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
      Alonso.ElNano #ForzaJules

      Button’in 1 pole’u var, kac podyumu var hatirlamiyorum ama tum kariyeri boyunca elde ettigi podyum sayisi 50 kusur bir sey.

      Alonso’nun 4 pole’u var. Son sezonu dahil 44 podyumu var.

      Alonso>Button

      1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
        [VET^01] #ForzaFERRARİ

        Buttonun 2010-2014 toplam pol pozisyonu (8).2010-2014 toplam 25 podyum.Alonso ise 2010-2014 4 pol pozisyonu 44 podyum

        1. Ne Button 2010-2014 arası 8 pol mü almış? 🙂 Button’un McLaren’de Spa 2012 hariç polü yok.

          1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
            [VET^01] #ForzaFERRARİ

            http://tr.wikipedia.org/wiki/Jenson_Button burdan baktım yanlışda olabilir genel bir araştırma yapmadım.

  13. Button’un sıralamalarda zayıf olduğunu biliyoruz. Ancak Alonso’nun da iyi olduğunu kim söyleyebilir ki? Burası da 2015’teki merak konularımdan biri.

    1. Alonso’nun altında pole alacak kadar iyi bir araç vardı da sanki 3.filan oldu gibi konuşuyorsun. O araçla yapabileceği 5,4,6 gibi sıralardı. Watson da burada takım arkadaşlarına göre daha iyi olduğunu söylemiş. En iyi sıralama pilotu dememiş.

      1. Alonso’yu genelde yarış performansıyla tanıyoruz. Bu yüzden sıralama performansının hala muallakta olduğunu düşünüyorum. Şimdiye kadar hemen her takımda yanında berbat bir pilot vardı. Umarım bu kez onu da anlayabiliriz.

        1. Tabiki massa berbat pilot,rai betbat pilot ,fisi berbat pilot.

          Alonso zor kullanılan araçları takım arkadaşlarından daha iyi adapte olabiliyor ham hariç.

    2. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      +1 xtrabitracing (. Ancak Alonso’nun da iyi olduğunu kim söyleyebilir ki? Burası da 2015’teki merak konularımdan biri.)

    3. Aslında Trulli ve Hamilton’a karşı hezimete uğramadı, Massa’da benim gözümde sıralama turlarında kötü değil, hatta sıralama turlarında bence yarışa göre daha iyi bile diyebilirim. Kendini sıralama turlarında kanıtlaması için kiminle yarışması gerekiyor ? hani yanında berbat adamlar vardı dediğin adamların bir kısmı Alonso yanlarına oturana kadar potansiyel dünya şampiyonu olarak görülüyordu, bir diğer kısmı ise daha çok saygıya sahipti. Bence de Alonso’nun en güçlü yanı sıralama değil, merak ettiğim konu seni tatmin edecek şey ne şu noktada…

    4. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
      Alonso.ElNano #ForzaJules

      Alonso, tek tur konusunda bir Hamilton veya Rosberg olmayabilir ama su gridde 20 pilot varsa, bu konuda en az 15’inden daha iyi.

  14. Puan anlamında arada çok büyük bir fark olacağını düşünmüyorum.

  15. Normal şartlar da her iki pilotun’da birbirlerine puan anlamında fark atacağını düşünmüyorum.Eger araç Button’ın sevmediği tarz’da dengesiz ve sorunlu olursa işte o zaman Alonso farkını koyar.

  16. Alonzo havada karada Heryerde yer

  17. Puan olarak iki pilotunda potansiyeli çok yüksek Button sene sonunda Alonso’dan daha fazla puan toplayacaktır diye düşünüyorum bende.

    1. Alonso bu zamana kadar kime yenilmişte Button’a yenilecek bi söyler misin?

      1. Büyük sözler söylemeyelim bi bakarsın araçtaki tüm sorunlar Alonso’yu bulmuş ve Button alıp başını gitmiş.Asla asla dememek lazım.Keza Lewis bile kariyeri boyunca hiç bir takım arkadaşına yenilmedi 2.senesin de Button geldi yendi 🙂

      2. Söyleyim Trulli’ye ikisininde 0 çektiği sezon yenilmiş Hamilton’a her ikisi de 109 puanda bitirmelerine karşın yenilmiş(Hamilton daha fazla podyum elde etmiş) Alonso’yu yenilmez görmeyiniz bu sezonda eşit puanlarla değil net olarak yenilirse de şaşırmayınız.

        1. Trulliye nerede ne zaman yenilmiş acaba ? Her ikisininde sıfır çektiği sezon nedir mesela ? pole pozisyonu olarak mı ? yarış birinciliği olarak mı ? hayır ikisininde aynı anda bir konuda sıfır çektiği bir sezonu ben hatırlamıyorum.

          Hatta sıralama turlarının en iyilerinden biri gösterilen Jarno Trulli’yi de yenmiştir kendisi birlikte yarıştıkları 2 sene içerisinde.

          Alonso’yu yenilmez görmek değil olayda, biz pilotumuza güveniyoruz öyle diyelim 🙂

          1. Düzeltiyorum : Tarso Marques 2001 yılında hatta son 3 yarışa da katılmayarak Alonso’yu mağlup etmiş ikisininde 0 çektiği sezonda oldu mu ? 🙂 Hamilton ise 2007’de başladığı macerasında sadece 2011 yılında Button’a mağlup oldu bildiğiniz üzere o yüzden bende Button’a güveniyorum

            1. tamamda elma ile armutu karıştırmaya gerek yok. O sezon Alonso’nun gösterdiği performans ile Tarso Marques’in ki çok daha farklıydı. Ayrıca Button’ın Hamilton’ı geçtiği yıl, Hamilton ın çarpışan araba oynadığı, kısacası dağınık yarıştığı bir sezondu. Performans olarak yine Hamilton daha iyiydi bence Button’dan. Olmaz değil, olabilir, Button yenebilir.

              bir de evet bilgiyi doğru verince oldu tabi, en azından doğru oldu. İstatistikler tüm her şeyi doğru açıklayamayabiliyo

              1. Haklı olduğun konu şu istatistikler her şey değil evet bence de ancak bundan atıyorum 100 yıl sonra F1 diye bir şey olacaksa 2011’de Hamilton’ın mağlup olduğu orada yerini alacaktır nedenlerine veya performansına bakılmaksızın ayrıca Hamilton 2011’de bence de daha iyi olan taraftı Massa ile yaşadıklarına rağmen

        2. DEJAVU oldum..Geçen sezon başı konuşulanlar bu sene tekrar ediliyor.Geçen sen Turkiye’de fernando’ya pek şans verilmiyordu,sezon sonu gördük aradaki farkı.Bu senede bekleyin arkadaşlar,ilk 5-6 yarışta belli olur ne olacağı zaten.Fernando’daki start kabiliyeti olduktan sonra,bu adamı yıkmak çok zor.Sıralama turları bence bu adam için önemsiz.ilk 5 e girsin yeterki sıralamalarda..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir