Ecclestone: "F1 Çökseydi Giderdim"

yazar:

kategori:

Formula 1 CEO’su Bernie Ecclestone, ayrı bir seri kurma tehdidinde bulunan takımların meydan okuyan tavırları karşısında şaşkına döndüğünü söyledi.

Takımların Bernie Ecclestone ve FIA ile yeni bir Concorde Anlaşması imzalaması ile Formula 1’in geleceğinin şimdi daha güvende olmasınra rağmen sporun ticari hak sahibi, neden bazı takımların ve patronlarının kendi serilerini kurmaya çalıştıklarına şaşırdığını belirtti.

Ecclestone: “Önceki gün birine diyordum ki onların çoğu Formula 1’de yeni”

“Bu işte çaylaklık yaşamadılar. Bugün oldukları yere gelebilmek için başlarda neler yapmak zorunda kaldığımızı bilmiyorlar. Sadece alabildikleri kadar fazlasını elde edip sonra ortadan kaybolmak istiyorlar. Onlardan bir kaçı, bana göre, belki de başka bir şeyler yapmak istedi ve bir şeylerin başında olmak istedi.”

“Şu anda ne yapıyorlarsa onun bile başında olmadılar, bu yüzden F1 kadar büyük bir şeyin yönetimini yapabileceklerini nasıl düşünürler bilemiyorum. Her neyse, bu onların görüşü”

Ecclestone, takımların ayrı seri fikri ile akıllarının başından gittiğini belirtti ve Formula 1’e rakip olmanın zor olduğunu düşündüğünü söyledi.

Ecclestone: “Bu iş şimdi inşa edildi ve şu anda yaptığımız şey, bir şeylere yeniden başlamaktan daha kolay. Şüphesiz Formula 1’in karşısında bir seriye başlamayı istemezdim”

“Bunun için herhangi bir gerçek sebep yok mantığı da yok. İnsanlara söylediğim gibi, ayrı seriyi isteyenlerin kendilerinden geçirilmesi gerek. Sorun şu ki onlar daha çok ortaklık tipteler. Bu bir ortaklık işi değil, bir girşimci işi.”

Ve ilginç olarak Ecclestone, bütün politik tartışmaların ortasında Formula 1 çökseydi sporu tekrar inşa etmek yerine tamamıyla çekip gidecekti.

Ecclestone: “Çökerse, kalmak gibi bir şey söz konusu olmazdı, değil mi? Muhtemelen tekrar inşaa etmeye değmeyeceğini düşünüyorum. Bunun için yeteri kadar enerjim yok.


Yorumlar

  1. Ah keşke ayrı bir seri kurulsaydı, bugün bu mendeburun derdini çekmiyor olurduk.

  2. F1 bir markaysa, firmaysa. Firma batmadan firmanın patronu hiç bir yere gitmez. 🙂

  3. Ahmet  Keleş avatarı

    gitmekle ilgili çok güzel bir argo var türkçemizde ama neyse.

  4. Şener  SALİH avatarı

    F1 şayet şahıslara bağlıysa (bernie) zaten çökmüş demektir çünkü yeryüzünde şahıslara bağlı olan hiçbir kurum varlığını idame ettirememiştir ve eninde sonunda nihayet bulmuştur burda da F1 Bernie ise nihayetlenmesi yakınlaşmıştır ve o sebeple Bernie nin intikam alma süreci kısa vadeli olacaktır (Luris arkadaşımın tabiriyle) ve FOTA ya fazla bir zarar vermeyecektir çünkü FOTA kurumların bileşkesi olan bir kurum onun ayakta olması kurumların izleyeceği politikaya bağlı fakat F1 Bernie nin izleyeceği politikaya bağlı ;
    Bernie girişimci olarak gerçekten zeki ve fırsatçı bir insan veya fırsatları değerlendirmesini bilen biri fakat sonunda insan (gelip geçici) ,yerine gelecek kişi onun kapasitesinde olmayacaktır veya onun kişiliğinde ve onun yerine geçecek kişinin de vakti geliyor tıpkı Mosley in yerine gelecek olan kişi gibi ;
    Aslında işin özü kişiler gelip geçicidir kurumlar ise kişilerden daha kalıcı o sebeple F1 gider başka bir seri gelir şayet başka bir serinin gelmesi F1 tarafından istenmiyorsa bu oyunun oyuncularına fikirler danışılmalıdır intikam ise olmaması gereken bir şeydir ;
    Düşünün ki Mercedes ,Ferrari ,Renault ve Toyota 2010a katılmayacaklarını açıkladılar ve BMW ye eklendiler nerede F1 şimdi gitsinde intikam alsın Bernie ,Bernieyi kusura bakmayın da kararlı bir ortak irade 1 kaşık suya bile gerek duymadan bitirir fakat burada önemli olan ''KARARLILIK'' bu yoksa zaten birşey olamaz ….

  5. Yine değişik bir röportaj. Arada ilginç şöyler söylüyor.
    Adamın hem haklı olduğu sözleri var hemde haksız. İnsana hem ok, hem no dedirtebiliyor.
    Sonuçta bir gerçek var. F1 'i bugün ki başarılı haline getiren Ferrari dahil Mclaren vs takımlar değil bu şahıs ve ekibidir.

  6. çok zeki bir adam.ve güzel bir cümle

  7. aslında williams ve force india karlı çıktılar bu sureçten, yaptıkları seçim dolasıyla fia ve bernie'nin yanında yer aldılar, şuanda göz ardı ediliyor ama benim bildiğim bernie günü geldiğinde fota'dan intikamını birşekilde alacaktır, ve bu olduğunda, williams'ın avantajlı bir konumda olacağını düşünüyorum.. fota ve fia arasındaki basit bir anlaşmazlık değildi, bir güç savaşıydı, ve fia, eğer bunun bir daha gerçekleşmesini istemiyorsa, fota'yı bir şekilde cezalandıracaktır, biras psikolojik bişiy aslında

  8. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    aptalça bir konuşma. O zman korkudan konuşamıyordu şimdi anlaşma imzalanınca cesaret gelmiş.

    F1 zaten takımlardır onlar giderse F1 bir hiçtir. williams la F1 yapsaydın keşke görebilseydin gerçekleri.

  9. tifosi_sercan  avatarı

    "F1 Çökseydi Giderdim"
    Doğru, kalpten giderdin… 🙂

  10. keske sımdıden gıtsen yada sen en ıyısı bu dunyadan gıt ote taraftan ızlersın f1 i ….:))))))))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir