Arrivabene: Vettel Schumacher’in Karbon Bir Kopyası Gibi

yazar:

kategori:

Ferrari takım patronu Maurizio Arrivabene, Sebastian Vettel’i Formula 1 efsanesi Michael Schumacher’e benzetti.

Jerez boyunca testleri yakından takip eden Arrivabene, disiplinli duruşuyla dikkat çekti.

Sebastian Vettel’in ilk testlerdeki performansı hakkında konuşan Arrivabene “Ben Michael Schumacher döneminde etrafındaydım ve Vettel’e bakınca gerçekten Schumi’nin karbon bir kopyasını görüyorum. Etkileyici benzerlikler var. Tüm sonuçların da aynı olmasını umuyorum” dedi.

Arrivabene ayrıca gerçek tablonun son Barcelona testlerinde ortaya çıkacağını düşünüyor.

“Açıkçası en önemli test sonuncusu olacak. Basit bir nedeni Melbourne öncesi takımlar maskelerini atacaklar ve tüm kartlarını gösterecekler. Mercedes’in Jerez’de hız sakladığını biliyoruz ve Honda’da olumlu sürprizler yapabilir”


Yorumlar

“Arrivabene: Vettel Schumacher’in Karbon Bir Kopyası Gibi” için 13 yanıt

  1. Çok abartmış.Tabi cesaretlendirmek için bunları söylüyor ancak neyin ne olduğunu herkes biliyor.
    Test sınırlaması ve motor gelişiminin sınırlandırılması büyük para kaynağının getirdiği avantajı bitirdi ki yeni geliştirme tarzınada uzak çalışan ferrari bu duruma düştü.

  2. Bağıra bağıra söylüyorum

    yeni kral sebastian vettel

    yeni kral sebastian vettel

    yeni kral sebastian vettel

  3. F_Alonso Diaz avatarı

    Son 5-6 senedir yaptığını araçları Schumi nin altına vereydiniz görürdüm ben efsaneyi. Eskiden olan çok sağlam kadronuz + motor gelişimi + testler + sınırsız kaynak + f1 lobisi vs. derken adam haliyle bir çok kez şampiyon olabildi.

    Ha kötü pilotmuydu, asla değildi ama herşey çok güzel bir şekilde bir aradaydı. Vettel size göre Schumi nin kopyası olabilir ama siz eski ferrari değilsiniz malesef..

    Kızanlar olacaktır illaki ama önce yorumu doğru anlasınlar, Schumi tek başına kazanmış olağan üstü insan moduna sokmasınlar kendilerini.

    1. Zaten herşey çok güzel bir şekilde bir araya gelirse şampiyon olunuyor. Bütün şampiyonlar böyle şampiyon oldular.

    2. Schumacher > Alonso…

      Bu hep böyleydi, altına hızlı araba falan filan verdiler diye değil…ayrıca o hızlı arabayı öylece vermediler Schumacher’e, Schumacher 1996-2000 arası verdiği emeklerle söke söke aldı o arabayı .

    3. Tabiki hersey bir araya gelecek bu bir ekip oyunu kimse tek basina birsey yapamaz pilotları ayiran sampiyonluklardan ziyade ortaya koyduklari performanslaridir.Dünya üzerinde insanlar bir yerlere konumlandırılırken sadece elde edilen fiziksel yansimaya göre degil çok yönlü verilerle ve isin daha teknik boyutuyla değerlendiriliyorlar.Örn.Button ın sezgisel özellikleri ve teknik algisi daha farklidir kaos ortamlarinda aldigi basarili kararlarda bunu görebilirsiniz.Ya da yağmur kosullari gibi sürüsün zorlaştigi pilotaj kosullarinin öne ciktigi durumlarda schumi senna gibi pilotlari dana belirgin görebilirsiniz.Kimi si çok hizlidir mesele bütün özelliklerde makul bir ortalamayi bulabilmekte bu ortalamayı en yukarda yakalayan pilotlar öne çıkıyorlar tarihe geçiyorlar bu da bu seçkin insanlarin yaristigi zorlu spor dalinda önemli bir yeteneksel farklılık olarak adledilebilir.

    4. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
      Lewis-Hamilton(#TeamLH)

      Yine hepsinin bir araya gelmeyeceğini kim bilebilir?

    5. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      Takım patronun söyledikleri bence Vetteli daha çok motive etmek hırslandırmak shumi ile kıyaslayıp pilotun düşüncelerine geçmek yani sen shumi kadar varsın ondan aşağı performans göstermemelisin daha iyi olmalısın tarzı asla shumi ile aynı kefeye koyduğunu zannetmiyorum.Birer mesaj olarak görüyorum.

      1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
        [VET^01] #ForzaFERRARİ

        Az önceki genel yorumumdu buraya geldi 🙁

    6. O yavaş araçlar ile rekor kıramazdı ama Alonso’nun yaptığını her halükarda yapardı diye düşünüyorum. Ki Alonso’nun 2012’de sergilediği müthiş performansı Schumi 1998’de zaten gerçekleştirmişti. Bunu tekrarlayabilirdi.

  4. Vettelin idolü değilmiydi Şumi..O kadar olacak..İş disiplini olan tipik bir Alman Vettel..Keşke bir gün McLarende görebilsek..Tam Ron Dennisin adamı..

    1. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      McLaren genel olarak Alman pilotlarla çalışmıyor. McLaren’in istediği son Alman 20 sene önce Schumacher’di düşün artık. 😀

      1. O değil de Schumi McLaren için biçilmiş kaftandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir