F1’deki Başarısızlıklar Ferrari Markasını Olumsuz Etkiledi

yazar:

kategori:

Brande Finans tarafından yapılan araştırmaya göre Formula 1’deki başarısızlıklar Ferrai’nin efsanevi marka gücüne zarar verdi.

Ferrari geçen yıl dünyanın en güçlü markası olması olmayı sürdürdü. Ancak yeni yayınlanan listede ünlü oyuncak şirketi Lego şirketi kendisini geride bıraktı.

Marka uzmanı Robert Haigh “Ferrari Schumacher döneminin sona ermesinden bu yana gerçekten kayıp görünüyor. Onlar ciddi bir düşüş yaşadı”

“Bu yüzden ürettikleri araba miktarı insanları için bu kadar özel olmuyor” dedi.


Yorumlar

“F1’deki Başarısızlıklar Ferrari Markasını Olumsuz Etkiledi” için 2 yanıt

  1. Saçma 1 yıldır mı çöküş yaşıyor Ferrari geçen sene çok muhteşemdi de birinci çıkmıştı bunların raporlarına göre 1 yılda mı çöktü gitti. 🙂 Bunlar borsa şu bu bakıp da üretiyorlar böyle skorları yapıyorlarsa da yaptıkları anket bi kaç bini geçmez. Son yıllarda kendi ölçeğinde rekor üstüne rekor kırıyor Ferrari… F1 de ki kötü gidişatından değil asıl İtalyada ki ağır krizden çok etkilendi belki de halen iyi derecede atlatabilmiş değil bu haldeyken kapış kapış giden araçlar sattı bantları bozuldu bantlarının sayısını arttırmak zorunda kaldı aynı arada Maseratiyi diriltti Alfayı diriltti amerikalıların eline verdi bunları hep Ferrari mühendisleri yaptı kötü giden Scuderia, Ferrari değil. Scuderia’nın da herşeyi kötü gitmiyor berbat ötesi denilen zamanı sadece 1 yıl bu rahat yenilen devrinde 2 defa şampiyonluk adayı oldu. Scuderia’nın tamamı da değil dedik 458 GT’ler halen değerli ve gittikçede değerleniyor bunlar borsa da söz konusu olabilen şeyler çeşit çeşit cup’larıyla para basıyor Ferrari. Zonda R ve FXX’i al aynı maksatlı araç olmalarına rağmen FXX’in bilinirliliğine halen yaklaşamıyor diğer hiçbirşey MC12 Corsa gibi Ferrari’nin elinden çıkmış birşey dahi.:)
    Belirli bölgeler hariç italya, almanya gibi Ferrari sahiplerinin çoğunluğunun çoğunun F1 ile alakası yok ben çok Ferrari sahibi gördüm birkaçının birkaç yarış izlemişliği var sadece o kadar. Ferrari asıl amerikada devasa satıyor Amerikanın F1 ile ilgisi ne kadar. Petrolcü araplar Ferrari localarında F1’den çok anladıkları, meraklısı oldukları için mi oturuyorlar. 🙂 Sorsan F1 mi daha etkileyici Ferrari World abu dabi mi çoğunun vereceği cevap belli. Hangi değer kaybetmeden bahsediyoruz.
    Ferrari birgün F1’den çekilirse, sauber gibi olursa değil araç piyasasını koruyamadığı, ruhsuzlaştığı, heyecanlandırmadığı zaman biter, değersizleşir.
    Millet kulaktan duyduklarına bakıyor adamlar F1 aracından daha fazla HP üreten araç üretip satıyorlar diyor… 🙂
    Eskilerde sanki Mclaren F1’i F40’ı bunlar F1’de çok başarılı diye alma peşine düşüyordu millet. Maradona’nın F1’le ne kadar alakasını gördünüz. Biraz kalbür üstünde Mclaren F1’i hayal eden insanlara soruyorum çoğunluk F1 GTR’nin yarış başarılarını bilmiyor hafif yada pahalı ferrari sahiplerinin çoğu F40’ın yarıştığından bile haberdar değildir adım gibi eminim.
    Bizim Ferrari hastalığımız Schumacher’le başlayıp bitmiş değil ki içinde de sadece F1 takımı yok hatta 2006-07’den sonra pek yok. 94’den önce de keşke biraz daha önde bitirebilseler diyorduk F40 resimleri çizerken.
    Lamborghini insanlar için özeldir, değerlidir ballandıra ballandıra anlatırlar skor sorsan yukardan da vururlar ancak Lamborghini neredeyse hiç yarışmıyor 🙂 onların için değeri biraz zorlayarak daha kolayca harika makinelere binebiliyor olmasında. O yüzden üretimleri ve piyasaları arasında 2 kata yakın fark var. Çoğunluk zamanda Ferrari’nin GT sattığı şartlara Lambo supercar satıyor. Yürütmesi de daha ucuz. Fiat’ı da Audi’yi de değerli kılan bu markaların yarışıyor olması değil hayranlık uyandıran güzel sesli güçlü makineler üretiyor olmaları. Kimse yenilmez değil.

  2. Yani yarış başarıları sayesinde araba satıyorlar? Kimse bunu dile getirmiyor da 😀 Yok araba satarak yarışıyorlarmışmış. O eskidendi be Enzo dede…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir