Rossi, Brno Galibiyetiyle Şampiyonluk Şansını Arttırdı

yazar:

kategori:

Valentino Rossi, Brno’da sezonun beşinci galibiyetine ulaşarak takım arkadaşı ve en büyük rakibi Jorge Lorenzo’nun da yarışı tamamlayamaması ile şampiyona yolunda 50 puanlık farka ulaştı.

18 turda lider durumdaki Jorge Lorenzo’nun Rossi’nin atağına karşılık verirken motorundan düşüp yarış dışı kalmasının ardından Rossi büyük farkla yarıştan galibiyetle ayrıldı.

Valentino Rossi’yi yalnız bir yarış çıkaran Honda sürücüsü Dani Pedrosa takip etti ve podyumun son basamağı da Gresini Honda’da Toni Elias’ın oldu.

Lorenzo’nun puan alamaması ile Pedrosa da şampiyona ikinciliği için şans elde etmiş oldu.

Yarışta Nicky Hayden ve Marco Melandri’nin de bir virajda temas ederek yarış dışı kalmaları da ilginç bir sahne oldu.

 1.  Valentino Rossi   Yamaha           43m08.991s
2. Dani Pedrosa Honda + 11.766s
3. Toni Elias Gresini Honda + 20.756s
4. Andrea Dovizioso Honda + 21.418s
5. Loris Capirossi Suzuki + 21.538s
6. Nicky Hayden Ducati + 25.544s
7. Colin Edwards Tech 3 Yamaha + 25.676s
8. Alex de Angelis Gresini Honda + 34.109s
9. James Toseland Tech 3 Yamaha + 35.617s
10. Randy de Puniet LCR Honda + 39.824s
11. Chris Vermeulen Suzuki + 40.776s
12. Niccolo Canepa Pramac Ducati + 50.661s
13. Gabor Talmacsi Scot Honda + 59.188s

Yarış Dışı:

Mika Kallio Ducati 20 laps
Marco Melandri Hayate Kawasaki 20 laps
Jorge Lorenzo Yamaha 17 laps
Michel Fabrizio Pramac Ducati 5 laps


Yorumlar

  1. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    lorenzo iyi olabilir ama rossi yi yenmesi imkansız bence.rossi önde fark açıp gitmeyi seven bir pilot değil.hep son ana kadar mücadele isteyen bir pilot onun için bırakın bunu.tabi rossi de heyecan olsun diye hadi beni takip edin lan seyirci toplarız diye bir mantıkla sürmüyor spikerlerin dediği gibi.ayrıca tarihten gelen ispanyadaki bölgesel rekabetide 2 sn içinde saçma sapan şelkinde kestirip atmak ne kadar mantıklı oda sru işareti.stoner ı sevmem ama zevk katıyormuş gerçekten.10 tur sonra pedrosa koptu gitti.125cc dn beri sevdiğim kallio nunda iyi bir perfrmans sergilemesi hoştu.gerçekten kötü kazaydı ama bence melandri gereksiz yada sorun yaşayarak yavaşladı.ama kasktan bariz belli olmasına rağmen finish çizgisini geçtiğinde ve garajda hayden 6 yazarken ve adam 32 dişiyle sıtırken hala kaza yapmış gibi anlatılmasıda komikti.nası çarptım la melo sana fln diye gülecek hali yok heralde.rossi bir efsane gelmiş geçmiş tüm motorsporlarna ama 22 tur da sırf rossi anlatılmaz adam zaten kendini belli ediyor izle takdir et.ve her yazrışta hayden ı kötülemek en de vazgeçmedi gitti bu adamlar.hayden bu griddeki ik 5 6 iyi pilottan biridir.iyi yada kötü dünya şampiyonu ve bence pedrosa dan da daha iyi.neyse olmadı yine ntv….

  2. Tamam Lorenzo çok iyi bir pilot ama
    Lorenzo iki senedir Rossi nin geliştirdiği iyi bir motor kullanıyor..
    Ayrıca herkes şunu biliyor ki artık motorlarda çok fazla elektronik destek bulunuyor ve bu sayede çoğu yeni ve çaylak pilot bu motorları eski seriler zamanında ki gibi zorlanmadan kullanabiliyor..
    Lorenzo nun hakkını yememek lazım ama Lorenzo,Rossi'yi geçtikten sonra arayı çabuk açmak istedi fakat Rossi de geçildikten sonra Jorge'ye bir nefes alma şansi tanımadı ki bu da Jorge Lorenzo'nun hata yapmasına sebep oldu..

    Lorenzo önümüzde ki sene ve gelecekte Rossi'nin yerini alabilir fakat Rossi kadar izleme zevki verirmi bilinmez..

    Ayrıca Lorenzo şu an herkesin kabul ettiği gibi en iyi motorlardan birini kullanıyor..Acaba kendinin geliştirmesi gereken bir motora geçerse ne yapabilir..Görmek lazım ama çok iyi bir sürücü…

    Bir şeyi dikkat edin Rossi önde sürdürdüğü her yarışın sonlarına doğru zorlanıyor.Ayrıca önde götürüp arayı açamadığı yarışlarda arkada ki pilotun kendisi geçmesi esnasında onu zorlamıyor geçişi kolaylaştırıyor ve takibe geçip son turlarda ona atak yapıyor…

    Lorenzo aklını kullanıp hırsını biraz daha dizginlerse seneye ROSSİ'yi geçebilir…

    Bu sene Rossi kaza yapıp kendini sakatlamazsa sezon sonu belli oldu..

    Yayın anlatımına gelince NTV de ki yayın bir felaket..Hele yorumcu nasıl Motor federasyonunda iş bulmuş merak ettim bu kadar alakasız yorumlar olmaz..Bir ara sürücülerin niye virajlarda ayaklarını açtığına takmıştı ve çözememişti.Halbuki motor kullanan veya en azından bisiklet kullananlar bile bilir ki virajda hem kendini korumak hemde denge sağlamak için ayak açılır..

    Ben eskiden Eurosport'un ingilizce yayın yaptığı zaman ki 125-250 ve Moto gp yayınları çok beğenerek izlerdim.Orada ki iki ingiliz eleman ne zevkli anlatırdı yarışları….

    Ayrıca Stoner'ın olmaması üzücü…

  3. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    Rossi 9.şampiyonluğa doğru gidiyor valla 🙂

  4. Yayın gerçekten rezalet ama ne yapalım NTV'den başka şansımız yok Eurosport'ta Yiğit Abi'nin anlatımıyla izlerken daha mutluydum.
    Aslında Lorenzo Rossi'yi yenebilecek bir pilot ama çok sabırsız davranıyor zaten bütün yarış boyunca aradaki fark 1sn'ye çıkmadı bile biraz daha arkasında kalıp son 1-2 turda geçmeyi deneyebilirdi.Bende hala pişmesi gerektiği görüşüne katılıyorum.

  5. O adam o kadar uçmuş ki,Lorenzo'nun bariz hızlı olduğu turlarda Rossi izin veriyor tarzı şeyler söyledi.
    Lorenzo çok iyi bir yarış çıkardı son 6 tur kala düşünce The Doctor rahatladı.

  6. Doctor şampiyonluğa doymuyor ya 🙂

  7. haklısın arkadaşım, her motorspor dalına bir serhan acar lazım, rossi yine şampiyon zaten, 2.lik mücadelesine bakıcaz artık

  8. rossi icin iyi bir yaristi belki ancak sampiyonanin gidisati acisindan heyecani iyice korelten bir yaris oldu. genel olarak da sikici bir yaristi zaten.

    ntv'nin yayinina geleyim. neredeyse berbatti; hatta neredeyse'yi cikarin, berbatti.

    soyle soyleyeyim; siz sevgili mehmet sevinc ve fuat domanic, sizi kiniyorum ve size laflar hazirladim.

    oncelikle fuat domanic kesinlikle yarisi okuyamiyor ve mahalle kahvehanesindeki herhangi bir adamdan farkli tepki veremiyor yaris icindeki aksiyonlara.

    "ov ov ovvv" "uff uf uf gordun mu baba gecisi" "acilin la rossi geliyo" "yaw rossi varken bu adamlar napiyo burda allasen"

    ozellikle deginmek istedigim nokta; melandri – kallio kazasinda israrla kallio'ya hayden dedi. bir degil iki degil. ayrica hayden ile kallio'yu yaristan sonra gosterdiler, anlamadin mi yahu be adam. neymis, "hayden kazayi anlatiyor." mus, ondan o gulumsuyordu da kallio agzindan kufurler sacar gibi gorunuyordu.

    mehmet sevinc'i ayrica kiniyorum, ondan hic beklemezdim. hatalarinin farkina vardilar da bozuntuya mi vermediler bilmiyorum ama mehmet sevinc'ten beklemezdim boyle bir hatayi.

    domanic'in tarafli anlatimini gormemek icin kor olmak lazim. ben ki rossi'yi tutuyorum, benim bile sinirlerimi bozuyor. adam sogutacak zorla rossi'den yahu..

    yorum olarak da f1 kulubu'nde kizdigim poyraz savci'dan bile daha yavan bilgilere sahip bu konuda. lutfen biraksin.

    ———————–

    yarisa donuyorum. lorenzo gercekten cok hizli, asmis hatta. ama kesinlikle pismesi lazim. bunda hemfikiriz. rossi de dusebilirdi o kazada, ki buyuk ihtimal oyle olacak sanmistim ama yirtti rossi, sansliydi.

    kallio – melandri kazasi: kesinlikle kallio haksiz. ducati ile ilk defa yarismasina ragmen hayden ile iyi suruyor yine diye dusunuyorken boyle bir hata yapti. kaldi ki bence kesinlikle kallio'nun sucuydu ve buna ragmen melandri ile kavga edecekti neredeyse. melandri yine biraz insafa geldi. olgunlugundan mi yoksa bu sezon iddiasi olmamasindan mi bilemiyorum. bi de fin bu adam. ah, kimi'nin gozunu seveyim. bi de finler sogukkanli derler. gerci bu sonradan gocmus falan olabilir finlandiya'ya :p

    elias iyi is cikardi. dovizioso yine podyuma cikar mi diye dusundum ancak elias'in sevdigi bi pist olmasi onun yararina oldu.

    pedrosa yine tipik. onde cikti (1-2 viraj surdu tabi), tempoyu tutturamadi ama podyumda yine. bildigin pedrosa..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir