Badoer Fiorano'da F60'ın Başına Geçecek

yazar:

kategori:

Ferrari test pilotu Luca Badoer önümüzdeki hafta yapılacak olan Valensiya GP’sinden önce kendisini F60’a daha iyi adapte etmek ve reklamlar için pazartesi ve salı günleri Fiorano pistinde aracı başına geçecek.

Massa’nın sakatlık yüzünden yarışamayacağı Avrupa GP’sinde yerine geçecek olan 38 yaşındaki İtalyan pilot, Ferrari takımının 2009 aracı ile sezon içi test yasağı yüzünden çok az tecrübeye sahip.

Ferrari Badoer’in sürüşünün sadece ‘promosyon’ amaçlı olduğunu ve test yapılmayacağı netleştirdi.

İtalyan pilot Bridgestone’un aşırı sert promosyon lastiklerini kullanacak ve her iki gün de takımlar tarafından anlaşılan 100km limitini geçmeyecek.

Takımın resmi sitesinde yapılan açıklamada: “Felipe Brezilya’da iyileşirken, Scuderia iki haftalık aradan sonra çalışmalarını sürdürecek. Önümüzdeki üç gün takım ağustos ayının son iki haftasında yapılacak olan İspanya ve Belçika yarışları için hazırlıklara odaklanacak.”

“Kimi Raikkonen’in yanında resmi Scuderia sürücüsü olarak Luca Badoer başlayacak. Yarın ve salı günleri Luca F60 aracı ile Fiorana yarış pistinde reklam amaçlı video çekimlerine katılacak.” dendi.

Badoer dokuz yıldır sadık olarak sürdürdüğü test pilotluğunun ardından Ferrari adına yarışma şansına sahip oldu.


Yorumlar

  1. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    Fiorano'nun uzunluğu 3 km. Test izni 100 km'de olsa Luca bu mesafede araca alışılmalı 33 tur atacak. Markalar şampiyonluğunda puanlar kazandırması önemli 3.lük için Ferrari ve McLaren mücadele edecek gibi görünüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir