2009 Avrupa GP – Genel Konu

 

yarisayrintilari.gif

  • HAFTA SONU PROGRAMI VE YARIŞ SAATLERİ

    1. Ant 11:00-12:30   Dereceler
    2. Ant 15:00-16:30   Dereceler
    3. Ant 12:00-13:00   Dereceler
    Sıralama 15:00 TRT1 Dereceler
    Yarış 15:00 TRT1 Dereceler

    .

  • SONUÇLAR

  • MULTİMEDİA

    Yarış Videoları

    Fotoğraflar

  • HAVA TAHMİNİ

    Cuma: Açık
    Cumartesi: Açık
    Pazar: Açık

  • KERS KULLANIMI

    Kers ile Yarışacak Takımlar: Ferrari – McLaren
    Kers Kullanmayacak Takımlar:
    Diğerleri

  • GEÇİŞ FIRSATLARI:
  • START ve İLK VİRAJ KAZA RİSKİ:

gelismeler.gif

.

 

barcelona.JPG
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
bilgiler.jpg
Pist Uzunluğu 5.419 km
Tur Sayısı 57 (308.883 km)
Viraj Sayısı 25
En Yüksek Hız ~300 km/saat
Downforce Yüksek
Pistin Yapılış Tarihi 2008
İlk Yarış Tarihi 24/08/2008
Yapılan Yarış Sayısı 1
Web Sitesi  
   
stat.jpg
En Hızlı Tur  F.Massa  1’38”708  2008Ferrari
En Hızlı Pole  F.Massa  1’38”989  2008Ferrari
2008 Pole  F.Massa   1’38”989  Ferrari
2008 Podyum  1-Massa  2-Hamilton  3-Kubica
winner.jpg

Valencia Formula 1 pisti Grao alanı ile çevrelenmiş ve özellikle limandaki rıhtım boyunca geçilen bölüm ve demiryolu, liman ve eski Revir Turia nehri arasına inşaa edilecek sokaklarla çevrili.

Cadde pisti olmasına rağmen şartları ve güvenliğiyle kalıcı pistlerle aynı özellği gösteriyor. Pistin uzunluğu yaklaşık olarak 5,5 km ve genişliği en az 14 metre, aynı şekilde kaçış alanları da dönüşlerle hesap ediliyor. Asfalt yüzey ziftin modifiye edilip yarış pistlerinin
yüzeyine uygulanan yatay çekişe karşı daha dirençli hale getirilmiş ve bununla kaplanmış. Bununla birlikte her zamanki drenaj sistemi kullanılmış ve şehrin geri kalanından farkı herhangi bir logar kapağı ya da kanal kapağı olmaması.
Start düzlüğü ve pit alanları eski limanın olduğu yere konuşlandırılmış. Pistin görünümü rıhtımı çevreler şekilde ve saat yönündeki çevre yolundan “Grua Cabria” diye bilinen noktaya ulaşana kadar devam eder. Burası limanın sarp kayalıklarına çok yakın yerinden
Alinghi takımının merkezinin etrafından geçen sola dönüşle piste dönmeden önce America’s Cup bases of Luna Rossa Challenge ve BMW Oracle Racing’in önünden geçiliyor.
Yavaş virajların olduğu kanatlı köprüden geçen rıhtıma bağlanan kanala dikey şekilde yaklaşan North Marina’dan önceki kordona ulaşmadan önce görüntü ‘Paseo de las Palmeras’a hareket ediyor.

Bir kez daha South Marina alanına ulaşılıyor ve pist yapısını belirleyen rıhtımın yanından ticari limanla spor yat limanını ayıran duvarın yanına konuşlandırılmış kalkan köprünün olduğu yerden geçiliyor.

Balık marketinden geçtikten sonra pist “Astilleros” (tershane) kapıları boyunca rıhtım alanını terk ediyor veaynı isimdeki köprünün başındaki düzlüğe ulaşıyor fakat buraya ulaşmadan önce sağa 90 derecelik bir dönüşle Grao’nun yeni şehirsel alanına giriş yapılıyor.
Bu noktada pist eski River Turia yatağıyla çevreleniyor ve Avenida de Francia’ın devamı olan pistin güneyindeki Grao mezarlığı önündeki ‘U’ dönüşünde yeralan demiryoluna ulaşana kadar devam ediyor.Yeni caddeye ulaştığınızda sağ tarafa doğru bir ilerliyorsunuz ve Las Moreras’a komşu bölgeden geçiyorsunuz. Son olarak pist Ingeniero Manuel Soto Avenue’dan geçiyor ve sol tarafa giriyor buradan da limandaki düzlüğe giriş yapmış oluyorsunuz.

Resim
2008 Yılında yapılan ilk yarış beklentilerin ötesinde oldukça sıkıcı geçmişti. Yarışı pole pozisyonundan başlayan Felipe Massa kazanırken 2. sırada başlayan Hamilton ve 3. sıradan başlayan Kubica da yarışı başladıkları sırada bitirdiler. Yarışa orta sıralardan başlayan yerel kahraman Alonso ilk turda Nakajimanın darbesi ile arka kanadını kaybetti ve yarışı bırakmak zorunda kaldı. Raikkonen de son pit stopunda benzin hortumu çıkarılmadan erken hareket etmek isteyince bir mekanikeri yaraladı. Pitten çıktıktan sonrada motorundan beyaz dumanlar çıktı ve oda yarışı bırakmak zorunda kaldı.
Pist üzerinde hiç mücadele olmaması nedeniyle Valencia cadde pisti sert eleştirilerede maruz kaldı. Yüksek hızlı virajlarda pilotlar önde ki aracı takip edememekten yakındılar. Ayrıca aşırı güvenlik önlemlerinden dolayı cadde pistinden çok kenarları yüksek duvarlarla çevrilmiş bir normal bir piste benzetildi. Bu eleştiriler üzerine yönetim bazı değişikliklere gidilebileceğini söylemişti.

 


Yorumlar

  1. verdigim link çalışıyo bende.

  2. çalışan bi link yok mu yani?

  3. evet çalışıyo şükür ama çok konuşuyo bu spikerler ya:D

  4. didem'in verdigi link 3. antremanda da calisir buyuk ihtimalle.

  5. 3.Antreman Linki warmı arkadaşlar

  6. izleyen varsa bi yardımcı olabilir mi?

  7. eren senin link hiçbişey göstermiyo

  8. didem senin link biraz kasmaya başladı

  9. didemin verdiği link güzel.teşekkürler didem

  10. simdi denedim acildi hayret, tesekkurler..

  11. iki linki de ucurdular 🙁

  12. Anlaşılan o ki kimse izlemiyoo:(((

  13. arkadaslar antreman linki lutfen 🙁

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir