SF: Serinin İlk Kadın Pilotu Atletico Madrid ile Anlaştı

yazar:

kategori:

Maria de Villota, Atletico Madrid ile anlaşma imzalayarak Superleague Formula serisiin ilk bayan pilotu oldu.

Eski grand prix pilotu Emilio de Villota’nın kızı olan 30 yaşındaki İspanyol pilot daha önce WTCC, İspanyol F3 ve Formula Palmer Audi’de yarışmıştı.

Atletico Madrid’de Galatasaray ile anlaşan Ho-Pin Tung’un yerine gelen Villota, “Aracı geçtiğimiz kasım ayında test ettim ve şimdiye kadar kullandığım en güçlü araçtı. Sürüş yapmak harika. V12 motoru ve aracın genel durumu bir F1 aracını andırıyor. Yarışmak için gelecek ayı beklemekte sabırsızlanıyorum. Bu kariyerimde şimdiye kadar elde ettiğim en büyük şans oldu. Madrid’liyim ve Superleauge Formula’da Madrid’i temsil etmek benim için büyük bir gurur.” diye konuştu.

De Villota Atletico’nun evindeki yarış olan Jarama’daki sezon finalini de sabırsızlıkla beklediğini belirtti.

“Jarama benim evimdeki pist ve yaşadığım yer oraya çok yakın. Atletico taraftarlarının oraya gelip takımlarını destekleyecek olması harika. İspanyollar futbol ve motor sporları konusunda oldukça tutkulular ve harika bir haftasonu olacak orada.”

 


Yorumlar

  1. R26 (Kürşat) avatarı
    R26 (Kürşat)

    Fiziksel olarak evet bi eksikleri yok ama hani derlerya içlerinde yok diye ben onu demek istedim.Trafikte görüyoruz işte…

  2. Atletico Madrid'i her zaman sevmişimdir.
    Takım sahibi olsam;

    1-Natasha Gachnang
    2-Danica Patrick
    3-Maria Villota ile gelsin marketing 🙂

  3. Zaman geçtikçe pist yarışlarında daha çok kadın görüyoruz. Yeni haberler geliyor. Bir nevi güzel bir olay.
    Başka bir sitede tartışmıştık. Kadınların fizyolojik olarak erkeklerden hiç bir eksiği yok. En zorlu şartlar olan Astronotluğu başaran bir çok kadın bulunmakta. Zaten F1 ve yarış araçlarıyla kıyaslanamıyacak derecede yüksek nokta olan jet pilotluğunu yapıyorlar. Halen F16, F18, Mig29, Apache kullanan bir çok kadın bulunmakta. Özel günlerinin savaş eğitimi ve yarışmaları için bir engel teşkil etmediği biliniyor. Kadınlar için bunlar bir istisna fakat biz erkekler içinde öyle. Çevrenizde kaç tane erkek F16 pilotu ve Rally pilotu var. Yarış ve savaş pilotu olmak bizim içinde bir istisna. Sonuç olarak motor sporları tanım olarak bir erkek sporu. Erkeklere göre sektörün içinde olma oranları erkeklere göre daha düşük o kadar.

  4. scuderia _kimi avatarı
    scuderia _kimi

    onun değerlendirmesini yapmak sana düşmez.kadınları sadece kuaför ve alışverişten mi ibaret görüyorsun bayanlar da erkeklerin yapabileceği herşeyi hakkıyla yapabilir ayrıca hiç özel gün yaşamamış birinin bu konuda yorum yapması da saçma bu işe kalkışmış bir kadın bunları senden çok daha fazla düşünüp tartmıştır

  5. R26 (Kürşat) avatarı
    R26 (Kürşat)

    Bayanların yapacagı iş değil bu.Araba ile kuaföre ve alışverişe gitmek onlar için daha isabet bence.Özel gününe yarış denk geldiğinde nasıl yarışacagını görmek isterdim.

  6. Ertan Akkaş avatarı

    Kadınlara sekreterliği layık görmekten ziyade kurumlarda sekreterlik gibi işlerin daha çok kadınlar tarafından yapıldığını söylemek istedim ki burda bir küçümseme gibi bir amacım yoktu ama okuyunca öyle anlaşıldığını farkettim özür dilerim bunun için… İstisnalardan bahsederkende aklımda Danica Patrick ve Maria de Villota gibi isimleri düşünerek yazdım. Aslında benim demek istediğim senin motorsporlarında niçin fazla erkek olduğunu açıklamandan farklı değildi. Motorsporlarında erkeklerin yada benim bahsettim kademelerde kadınların üstünlüğü aslında aynı şeyi anlatmaya çalıştım.

  7. umutntm sünger avatarı
    umutntm sünger

    Burda isim de verilmişken kadınlara yönelik genelleme yapman bence yanlış. Danica patrick de bayan ama harika bir pilot. Sana göre bu istisna ama bana göre tamamen ilgi alanı. Kadınların motorsporlarına pek fazla ilgisi olduğunu sanmıyorum. sayı olarak erkek egemen bir spor dalında erkeklerin fazla olması normal. kAdınlar erkekler kadar başarılı olamasa da bu ,kadınların bu işleri yapamayacağı anlamına gelmez bence. Cinsiyet ayrımcılığı yapmıyorum demişsin ama kadına da sekreterliği layık görmüşsün. Ağır olmamış mı sence.

  8. Ertan Akkaş avatarı

    Yanlış anlaşılmasın ama ben kadınların bu işi yapabileceğini sanmıyorum. Cinsiyet ayrımı filan yaptığım için değil ama kadın ile erkek arasında fark vardır. Nasıl sekreterlik gibi titiz işleri kadınlar daha iyi yapıyorsa bu işleride genelde erkekler daha iyi yapıyor. Tabiki istisnalar olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir