Renault Bu Sezon Grosjean ile Yarışacağını Duyurdu

yazar:

kategori:

Renault takımı Piquet ile yollarını ayırdığını duyurduktan sonra Romain Grosjean’in bu sezon kokpite geçeceği resmi olarak duyurdu.

Renault yeden ve test pilotu Grosjean bu sezon GP2 sersinde yarışıyordu.

Renault takım patronu Flavio Briatore, Grosjean’in 2007 Formula 3 Avrupa serisi ve 2008 Gp2 Asya serisindeki yeteneğini burada da sergileyeceğine inandığını söyledi.

“Romain’e takımla yarışma fırsatı verdiğimiz için mutluyuz. Etkileyici bir genç yetenek ve sezonun ikinci bölümüne agresif bir yaklaşımla başlayacağımız bu günlerde Fernando’nun yanında yeteneklerini göstermesini bekliyoruz.”

“Nelson’a da bizimle olduğu süre içerisindeki katkısı için teşekkür ediyoruz ve ona iyi bir gelecek diliyoruz.”

Grosjean de F1’de yarışma fırsatı bulabildiği için memnun olduğunu ve Alonso’nun yanında yarışacak olmaktan endişe duymadığını belirtti.

“Renault F1 takımı bana yarış pilotu olma fırsatını verdiği için gurur duyuyorum. R29’u kullanmak ve mümkün olan en iyi sonuçları almak adına takıma yardımcı olmak için sabırsızlanıyorum. Fernando’nun takım arkadaşı olabilmek de büyük bir gurur ve bir çifte dünya şampiyonunun tanında ilk yarışıma çıkacak olmak beni daha da motive ediyor.”

Bu kararın ardından GP2 serisi pilotu Lucas di Grassi Renault’nun resmi yedek pilotu oldu.


Yorumlar

  1. Romain ile herşey daha iyi olacak inş çabuk adapta olur 🙂

  2. Bu sene "F1 arabası yarışta nasıl sürülür" onun dersini alsın, sonra seneye biraz daha rahat olur Grosjean. Ama ben diyordum 2 sene önce GP2 Asya serilerinden sonra "Bu adamın adını çok duyacağız zamanı gelince"…

  3. hadi hayırlısı cuma gününü sabırsızlıkla bekliyorum

  4. hayırlı olsun. inş iyi işler başarır

  5. hadi hayırlısı yeni bir dönem baslıyor güncellemelr grosjean 🙂

  6. hadi hayırlı olsun:)

  7. umarım adaptasyon süren kısa sürer romain R29 ciddi şekilde güncellenıyor sansına iyi bir araç gelıyor valencıaya umarım ilk yarıstan Q3 e kalrsında nelson denen kamyon soforune gosterrsn pılot nasıl olunur test test dıye aglıyodu nelson bakalım romain basarı gostrrse ne olcak bahanesi 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir