Avrupa GP Öncesi Renault

yazar:

kategori:

Fernando Alonso

Macaristan yarışı senin için hayal kırıklığı oldu ama hafta sonundan çıkarılması gereken olumlu sonuçlar var mıydı senin için?

Fernando Alonso: Evet, Macaristan performansımız cesaret vericiydi, araç hızlıydı ve polü almayı başarmıştık ki bu biraz sürprizdi. Yarış dışı kalmak hayal kırıklığı oldu ama ben iyi tarafından bakıyorum çünkü araç Valensiya’da da oradaki kadar rekabetçi olabilir. Geçen yıl yarışım bir turdan kıza sürmüştü. bu yüzden bu haftasonu en iyi sonucu elde etmek için kararlıyım ve umarım podyum için mücadele edebiliriz.

Yaz tatilinin ardından takımdaki atmosfer nasıl?

FA: Tatil herkes için iyi oldu ve takım yenilenerek işe başladı ve sezonun geri kalanı için zırlamaya hazırız. Bu haftasonu yeni bir takım arkadaşım olacak ve takımdan iyi iş yapacağına inandığım Romano ile çalışmak için sabırsızlanıyorum. Onunla zaten iyi bir ilişkim var ve umarım şampiyonada bizim için önemli puanlar kazanmakta yardımcı olur.

Kendi taraftarların önnüde yarışacak olmak seni ne kadar heyecanlandırıyor?

FA: Kendi evimde yarışmak her zaman çok özel olmuştur ve Valensiya çok güzel bir şehir ve yarış yapmak için harika bir yer. Cadde pistlerinde yarışmayı daima sevdim çünkü çok özel bir atmosferi oluyor ve tüm şehir yarışın içerisinde oluyor. Aynı zamanda memleketimdeki yarış olduğundan taraftarlardan çok büyük destek olacak ve onları iyi bir sonuçla ödüllendirmeyi gerçekten çok istiyorum. Söylediğim gibi, podyum için mücadele etmeyi çok istiyorum ama önceliğim puan almak olacak.

 

Romain Grosjean

Romain, sezonun geri kalanında takımda yarışacaksın.Bu fırsatı yakalamak nasıl bir duygu?

Romain Grosjean: Tabii ki çok heyecanlıyım ve bu şansı verdikleri için takıma teşekkür etmek istiyorum. Yedi ya da sekiz yaşımdayken bir Formula 1 pilotu olmayı hayal etmeye başlamıştım ve Prost ile Senna arasındaki mücadeleyi televizyondan izliyordum. Valensiya’da ilk yarışıma çıktığımda hayallerim gerçek olmuş olacak.

Bir Frnasısz takımı için yarışacak olmak nasıl hissettiriyor peki?

RG:  Benim hedefim F1 pilotum olmaktı ve bunun bir Fransız takımı ile olması tabii ki daha özel.Renault 2006’dan bu yana beni destekliyor ve onların desteği olmadan yarışmaya devam edemezdim. İnsanlar Renault’da Fransız pilot görmeyi bekledikleri için dikkatleri daha fazla üzerime çekebilirim ama bana inanmaları için elimden geleni yapacağım.

Bu sene üçüncü pilot olarak tüm yarışlarda yer almanın katkısı oldu mu?

RG:  Herkesi tanıdım ve takımın nasıl işlediğini gördüğüm için gerçekten faydası oldu. Son altı ayda tüm toplantılara bildirilere katıldım ve bunun yarışma fırsatını elde etmemde faydası oldu.

Fernando Alonso’nun, bir çifte dünya şampiyonunun takım arkadaşı olmak nasıl bir duygu?

RG: O harika bir şampiyon, beki de F1’deki en iyi pilot. Sezon boyunca onunla birlikte çalışmak için sabırsızlanıyorum. Zaten çok iyi anlaşıyoruz, çok deneyimli ve ondan öğreneceğim çok şey olduğunu biliyorum.

Hafta sonu için beklentilerin neler?

RG: R29’u sadece düzlük testlerinde kulandım . Bu yüzden ilk yarışım öğrenme amaçlı olacak.Kendime bir hedef belirlemek şu anda zor bu yüzden öneliğim araca alışmak, güven kazanmak ve takım için en iyi işi yapabilmek olacak.


Yorumlar

  1. murat levent avatarı

    "Tatil herkes için iyi oldu ve takım yenilenerek işe başladı ve sezonun geri kalanı için zırlamaya hazırız" çok güldüm bu cümleye 🙂

  2. Ilk yarisinda Alonso`nun onunde bitirirmis 🙂 Hayirli olsun Renault`a, Nelson`dan iyi isler yapacagina eminim. Gonul isterdi ki Alonso-Sato ikilisi yarissin ama duymadi cigliklarimi Briatore 🙂

  3. romain inş iyi bir çıkış yapar çok tecrübeli biri romainn inş puan alır hayırlısı

  4. helal romannnnn:)))

  5. biraz büyük bir beklentide olsa ben Q3 e kalmasını beklyrm romainin zor oldugunu bılyrm ama umarım bunu basarır ve nelsona ıyı bır msj olur aslında romainden fazla bsy beklememek lazım R29 la bır vıraj bıle donmedı ama genede ümitliyim ben umarım Q3 e kalır kalamasada bir puan alır yada klasmana gırer benm beklentım 1 puan romaınden 😀 fazla bılyrm ama genede hedfnz yuksek olmalı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir