Badoer, Schumacher İçin Üzgün

yazar:

kategori:

Luca Badoer, Valensiya’da koltuğa geçecek olması sonrasında Michael Schumacher adına, Massa için olduğu kadar üzgün olduğunu söyledi.

Badoer, Macaristan’da yaralanan Massa’nın yerine Valensiya’da yarışmak için sürpriz bir şansk yakaladı. Bilindiği gibi Brezilyalı pilotun koltuğu için ilk önce Schumacher düşünülmüş ama boyun ağrıları nedeniyle bu görevi üstlenememişti.

Badoer: “Özellikle Valensiya’nın ilk iki günü çok zor bir mücadele ile yüzleşecek olmama rağmen bu fırsattan en iyisini çıkarmak için motive oldum.”

“Benim için etkili bir test olacak ama iyi bir sonuç almak için çalışacağım. Şunu söylemeliyim kipiste ilk çıktığımdaki ilk düşüncelerim Felipe İçin olacak, çünkü onun kazasını gördüğümde gerçek bir korku yaşamıştım. İyi bir iyileşme süreci geçirmesinden memnunum ve umarım mümkün olduğunca kısa sürede geri gelecek.”

“Şunu eklemeliyim ki Michael’i de düşünüyor olacağım. Çünkü son bir kaç haftadır onunla antrenman yapmamızla, geri dönmeyi ve çok istediğini, bunun için çok çaba harcadığını biliyorum. Kararı, bana Scuderia için sürme adına bu büyük fırsatı yaratmış olsa da, onun adına üzgünüm. Çünkü biz sadece arkadaş değiliz, onun hayranıyım”

Fiorano’da her gün 100 km sınırı ile promosyonal sürüşü tamamlayan Badoer, fabrikada da zaman geçirdi.

Ferrari, şu anda takımlar sıralamasında 3. sırada bulunuyor.

Rekabet gücünü arttırmak isteyen Maranello kökenli takım, F60’da bazı düzenlemelere gidiyor. Bunlara, ön ve arka kanat yenilikleri ve düzenlenmiş difüzör de dahil.


Yorumlar

  1. Bende takımım için üzgünüm Badoer, çünkü amacı yarışı "bitirmek" olan bir pilotla yarışa çıkacaklar.

  2. Cihad Kızılırmak avatarı
    Cihad Kızılırmak

    Yeni değişiklerle araç Mclaren'dan daha hızlı hale gelmişse deme keyfimize :)))

  3. bu adamin f1 kariyerinde bildigim kadariyla hic puani yok. bir ilki gerceklestirebilir. hem de ferrari ile.. minardi ile surundukten sonra iyi olurdu.. motive olur. hatta sezon sonuna kadar da yarisabilir, massa'nin veya schumi'nin gelmesine gerek kalmaz. onlari formda tutup yarislara hazirlama gibi dertleri olmaz.

    schumi konusunda da herkes uzgun tabi. rakipleri bile bu kadar istekliyken kotu oldu ama onemli olan saglik tabi.

    bu arada luca, de la rosa gibi hem testlerde hem de yarislarda yeterince iyi olabilirse gercekten iyice tanima firsatimiz olur bu adami. yasi ilerlese de bu yaris deneyimi, hem de test pilotu oldugu takimda, onun icin guzel bir odul acikcasi. arac her ne kadar gelisse de ve cok iyi bir test pilotu da olsa yaris galibiyeti veya podyum beklemiyorum. puan almasi muhtemel, alirsa da ilk 5'e girmesi iyi olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir