Avrupa GP Öncesi Williams

yazar:

kategori:

Nico Rosberg: “Takım açısından Macaristan, bir başka olumlu haftasonuydu. Biraz karışık bir kalkış yapmış ve KERS’e sahip araçlar beni geçtikten sonra yer kazanmak için sıkı çalışmam gerekmişti ama ilk turun sonunda 5.liğimi geri almıştım ve sornasında da pitstoplarda 4.lüğe çıktım, o şekilde de yarışım bitti”

“İkincilik için Raikkonen ile mücadele etme fırsatımız vardı ama bazı hatalar yaptık. Tempomuzdan en fazlasını çıkarmak ve podyuma çıkmaya başlamak için bunları çözmemiz gerekiyor.”

“Bu benim Valensiya’ya ikinci gidişim ve organizatörlerin gerçekten iyi bir pist yarattığı yere geri dönmeyi dört gözle bekliyorum. Bir cadde pistinden beklenenin aksine Valensiya, çok fazla viraja sahip ama dar ve kıvrımlı değil; çok hızlı ve akıcı. Bu yüzden bütün tur oldukça hızlı. Sıcaklıkla birleştirildiğinde yorucu bir yarış olabiliyor ama ben hazırım”

Kazuki Nakajima: “Orta gruptan başlamak çok zor. Çünkü, takımlar arasındaki performans seviyeleri çok yakın. Bu da yer kazanmayı zorlaştırıyor. Eğer yapamazsanız ve sizden ağır birinin arkasında kalırsanız temponuz ilk turdan bitebilir, Macaristan’da Button benim önüme geçtiğinde olduğu gibi. Sinir bozucuydu ama yakın zamanda puanlar alabileceğimi biliyorum”

“Valansiya’ya hazırlık için simulatörde çalıştım ve bu yüzden pisti iyi tanıdığımı hissediyorum. tipik bir cadde pisti değil ama tur boyunca gerçekten dikkatli olmalısınız, herhangi bir kaçış alanı yok. Haftasonu boyunca en büyük zorluğun tutunma seviyesi olacağını düşünüyorum. Geçen sene piste vardığımızda çok hamdı”

“Geçen sene Valensiya’ya olan ziyaretimden keyif almıştım ve oraya geri dönmek heyecan verici, bu sefer daha fazla. Çünkü son yarıştan bu yana uzun zaman geçmiş gibi hissediyorum ve aracıma tekrar dönmek istiyorum. Bir yarıştayken pek keşfe çıkmam, elimdeki işe yoğunlaşırım ama mühendisim Xevi İspanyol’dur. Bu yüzden bir gece yemeğe çıkacağımızdan eminim”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir