Heidfeld: "Raikkonen, Massa ve Webber'i Geride Bıraktım"

yazar:

kategori:

BMW’nin sezon sonunda spordan çekilmesiyle Nick Heidfeld kendine yer bulamayacağını kabul etmiyor ve bazı teklifler aldığını söylüyor.

DTM ve spor araç serileri Heidfeld için muhtemel seçenekler olarak görünse de Heidfeld 2010’da F1’de olmak için son yarışlarda etkili olması gerektiğini söylüyor ve bunu yapabileceğine inanıyor.

“Tabii ki Formula 1 deneyimimin faydası olacak. 10 yılın ardından harika bir bilgi birikimi ve teknik uzmanlığım söz konusu. Bundan ayrı olarak, [Kimi] Raikkonen, [Felipe] Massa ve [Mark] Webber gibi isimleri takım aradaşım olarak geride bıraktım. Artık kalan yarışlarda iyi bir performans sergilemem önemli. Formula 1’de her yarış bir iş başvurusu yerine geçer. Sezonun bu noktasına kadar yetersiz olan bir araçla neler yapabileceğimi göstermek zor ancak en iyi sonuçları elde etmek için oldukça motive durumdayım.”

Heidfeld’in takım arkadaşı Kubica’nın ise sezon sonunda Fernando Alonso’nun yerine Renault takımına geçebileceği düşünülüyor. Takım patronu Mario Theissen ise her iki pilotun da Formula 1’de kalmayı hak ettiklerini düşünüyor ve “Robert ve Nick hızlı pilotlar, istekli ve deneyimliler. Gittikleri takımın gücüne güç katarlar. Gelecek sezon da burada olacaklar” dedi.


Yorumlar

  1. Tam bir ikinci Pilot.Zaten bunca sene F1'de Kalabildigine göre Tecrübesi Bol Ve Yatenekli.

  2. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    gelsene McLaren 'e =)

  3. Heidfeld her zaman için iyi bir pilot olarak bilinir ve öyledirde sanırım Button ile aynı sezon F1'e girdiler button göklere çıkarılırken Nick'ten bahsedilmiyordu oysa aynı seride yarışıyolardı ve heidfeld şampiyon Button 3. olmuştu (yanlış bilyorsam lütfen düzeltin )

    kısacası bu işler sadece iyi pilot olmak yada olmamak degil biraz şans ve ticari getiri işi Raikkonen'den bahsedilmiş Kimi iyi bir pilottur ama Mclaren koltuguna geçmesi Mika'dan boşalan koltuga yine bir Finlandiyalı pilotun geçirilip ticari kazancın devam ettirilmek istenmesidir bugün bunun devamını kovalainen ile görüyoruz

    sonuç olarak bu işler kısmet işi pilotlar birbirine çok yakın iyi takımlarda olmadıgı sürece birbirleriyle kıyaslamamız çok zor

    şunuda not olarak düşeyim 🙂
    geçen sezon kubica'nın yarış kazandıgı Nick'inde en iyi dereceginin 2.lik oldugu söylenmiş o yarışı izliyenler bilirler ki Nick pitten çıktıgında kubica'nın önündeydi ve ona yol verdi eger yol vermese yarışı Nick kazanıcaktı yada kubica'nın hemen arkasında olan Alonso ya geçilseydi yarışı Alonso kazanıcaktı yine kısacası o yarış Nink'in kubica'ya hediyesidir 🙂

  4. kimi'yi çok beğenirim ama heidfeld'in f1de kalmasını çok isterim.

  5. Heidfeld çok iyi bir pilot. Hemen alevlenmeye gerek yok. Kimi'den, Weber'den yada Massa'dan kötü olduğunu düşünmüyorum, şansızlığı doğru zamanda doğru araçta olamadı.

  6. gokhan cinar avatarı

    yaa acıkcası böyle yorum yapan pilotları sevmiyorum hatta pilotları gectim gercek hayatta eskiden yapılan bir takım seyleri çıkar amaçlı yada bir kaç kazanım ugruna söylenmiş ve yapılmıs seylerden hoslanmıyorum.örnegin massa da macaristandan sonra o yarıs benimdi demişti ona da sinirlendim.şimdi de nick e sinirlendim bir yandan da böyle acıklamalr yapanlara gülüyorum.neden böyle karaktersizce davranıyorlar.yok onu geçtim ,onu gecerim ,onu gecerdim o zaman gecte görelim daha iyilerini yapta görelim kardesim sonrada seni alkıslarız bak ben şimdi webberi takdir ediyorum hatta button u,nick de birseyler yapabilseydi onada bir güzellik yapardık.yine celallendim bak :))

  7. bahsi gecmisken heidfeldin bir ozlu sozunu de yazayim bari.

    eger bir caylagin gerisinde kalirsaniz sizden aptali yoktur. eger onu geride birakmissaniz bu son derece normal gorulur. hicbir durumda kazanan siz olmazsiniz. bununla yasamaya alistim demis bu kucuk sakalli adam =)

  8. kubica renault yolunda gibi. heidfeld icin ise brawn ve williams ismi geciyordu. bir dahada ses cikmadi. brawn (honda) gecen senede istemisti zaten.

    son not heidfelde hadi canim sende diyenlere. heidfelde burunda kivirsaniz, yok soyleydide boyleydide deseniz, alesi, raikonen, massa, pantano, glock, webber, villenuve ve kubicayi geride birakmistir. kabul etseniz ne olur etmeseniz ne olur =)

  9.  Marlboro  Project  avatarı
    Marlboro Project

    Arkadaslar Heidfeld in aciklamasini iyi okuyalim 🙂 "[Kimi] Raikkonen, [Felipe] Massa ve [Mark] Webber gibi isimleri takım arkadaşım olarak geride bıraktım".Belirli bir süre icerisinde takim arkadasim olarak demis

  10. Nick'in bu söylediğine niye bu kadar taktınız ve böyle cevaplar verdiniz. Ben Raikkonen'den üstünüm mü diyor ? Sadece geride bıraktım diyor ve doğru söylüyor adam zamanında bir şekilde yenmiş. Yine celallendiniz.
    Heidfeld iyi bir pilot. Yeterince hızlı olmasada çok istikrarlı ve bu istikrar çok önemli Heidfeld boşta kalmayacaktır. İçimden Mclaren geçiyor onun için.

  11. gokhan cinar avatarı

    yawww nick kaç yılından bahsediyon üstelik yendim dedigin adamlar sen onları yendigin zaman f1 a yeni ayak basmıslardı örnegin raikkonen i yendigi zaman f1 da rai nin ilk senesiydi ama onu mclaren aldı hatta ferrari aldı hatta sampiyon oldu sen yerinde sayıyosun. webberi yendin dogrudur sözüm yok. massa ya gelince massa da acemiydi yendiginde 2005 yılıydı sanırsam.massa ferrari nin eski test piltuydu sonra saubere gecti o zamanlardan bahsediyor ama yine de massa da o zamanlar toy du.yani kimi ile massa yı geride bırakmıs saymıyorum seni :))))

  12. kimi ile nick 2001 yılında beraber yarıştılar

  13. bu arada 10 yıl dedim ama 2004 ve 2005 yıllarında sauberde yarışmamıştı birde webber sauberde hiç yarışmadı 04-05 yıllarında takım arkadaşıydı sanırım

  14. _kimi raikonen_ istersen biraz daha üstüruplu yorumlar yapsan nası olur adam yakın zamandan bahsetmiyor sauber yıllarından bahsediyor.

  15. sauber deyken belki bu üç ismi geride bırakmış olabillir ama bu üç isim bu takımdan ayrıldıktan sonra şamp ve birincilik için mücadele eden pilotlara dönüçtüler ve istediklerinide aldılar ama nick 10 yıldan beri f1 de ve aynı takımda ama sadece en iyi derecesi ikincilik sorun takımda desek ama geçen sene kubika(kimi ve lewis kaazaso olmasaydı biraz zordu ama neyse)kanada da kazandı

  16. Evet, çoğu kişi karşı çıkacaktır ama Heidfeld takım arkadaşlarını yendi. Kubica'ya bir dönem kaybetmişliği olması lazım ama. İstatistikleri Heidfeld ile ilgili bir konuda yazmıştım.

    Kaliteli, tecrübeli, dikkatli ve istikrarlı bir pilot. Ben Heidfeld'i McLarenda görmek isterdim, ne kadar güzel olurdu.

  17. nick kimi yi geride bırakmak fln sıkma istersen .. raikkoneni bırak önünü arkasında olamassın.. !!!

    edit

  18. İstikrarlı ve kaliteli bir pilot.
    İkinci sezonunda genç iki pilottular.
    Şimdi ise deneyimli iki pilot.
    Heidfeld 2001'de 12 puan almış.
    Kimi ise 9 puan.
    Saubere en iyi derecesini getiren 2 pilot.
    Koltuk bulamazsa üzülürüm.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir