2010 Sıralama Sisteminde Küçük Bir Değişiklik Var

yazar:

kategori:

FIA’nın 2010 Dünya Şampiyonası için uygulanacak yeni sportif ve teknik düzenlemeleri bugün yayınlandı.

26 aracın yer alması beklenen gridde sıralama sisteminde değişiklik olacak. Sıralamalar yine üç seansa ayrılacak ve ancak bu kez en yavaş sekiz araç 20 dakikalık ilk seansın sonunda elenecek, ikinci seansta da sekiz araç daha elenecek ve 10 dakikalık son seansa 10 araç kalacak.

Ayrıca taraftarları memnun etmek adına, 2010’dan itibaren geçerli olacak olan yakıt ikmali yasağının ışığında son seansta araçlar düşük yakıt yüküyle piste çıkacaklar.

FIA’nın websitesinde açıklanan kurallardaki bir diğer önemli nokta ise Bernie Ecclestone’un da daha önce öneriye sunduğu madalyalı puanlama sisteminin aksine mevcut sistemle devam edilecek olması.

Her aracın maksimum ağırlık limiti de 620 kilograma çıkarıldı. Bu kararda KERS’in araçlarda kullanılacak olması göz önünde bulunduruldu. Daha önce çıkan haberlerde FOTA’nın KERS sistemini 2010’da kullanmamak üzere fikir birliğine yer aldığı söylenmişti ancak sistemin kullanımına gelecek yıl da izin verilecek.

Harcamaların azaltılması çalışmaları kapsamında yasaklanacağı kararlaştırılan lastik ısıtıcıları da kullanılmaya devam edilecek.


Yorumlar

  1. McLaren adına Kers Avantaj bence diger takımlarda seneye kullansınlar ayrıca sezon başında çift katmanlı difüzör nasıl büyük takımlara dezavantaj sagladıysa Kers'de seneye kullanılırsa McLaren ve Ferrariye Avantaj saglayabilir.

  2. Arkadaşım nasıl kersin kesin geçişini görmedik?Sadece startlar yeter.Maceristan'da ilk defa kersli bir otomobil yarış kazandı ve tahminler tuttu.İkinci yarı kersli bir otomobil yarış kazanıcaktı veya en hızlı araç olması bekleniyordu.Eğer Ferrari gelişmeyi yavaşlatmasaydı şimdi onlarda kazanabilirdi.Şuan da Mclaren kersi kullanan en hızlı takım belki griddeki en hızlı takım değil ancak böyle giderse sezon sonu olabilir.Seneyede bu teknolojiyi bu iki takımın kullanmasına kesin gözle bakıyorum.Zaten şasileride hafifleterek ağırlık dezavantajından kurtuluyorlar biraz.Ancak lastik aşındırması sorun.Bunun dışında bazı pistlerde çok işe yarıyor ve startlarda çok önemli.Fakat bütçe kısma adına gelen kurallardan sonra hem aracı geliştirme hemde kersi geliştirmek zorunda takımlar.Buda çok maliyet.Williamsta bu kers kullananlar arasına girebilir kendine özgü bir şekilde yani maliyeti düşük kers ile.Yakıt olayı ise bence güzel değil bu şekilde kalsaydı bence daha iyi olurdu.Sürekli kuralları değiştirmek cazip değil.

  3. on lastiklerin genisligi azaltilacakti, o belli olmamis mi acaba?

  4. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Kersin olması cok sacma simdiye kadar kesin bir gecis goremedık 10 yarısda 2 sinde anca gorduk ama oda kersden değil bence kers gereksiz ağırlık yapıyor ferrari bu yuzden yavaş aracın dengesi bozuldu yol tutusu yok kers kaldırılsın bence domenicalinin soledigi gibi kaldırılsın.

  5. çok sevindim bu habere ya özelliklede Kers'e:)) umarım diger takımlarda fikir birligine varıp seneye bu sistemi kullanırlar.

  6. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    kers in olması güzel olur. Ağırlıklarda arttırıldı.Full depo ve kers ayrı bir zorluk olucak.Bence diğer takımlarda kers takıcaklar.Mercedes ve Magnetiyle anlaşması olanlar vardı zaten

  7. gokhan cinar avatarı

    ya aslında q3 de yakıt olayı degişmese daha iyi olur gibi geldi.kimin ne kadar benzin aldıgını tahmin etmek eglenceli bence.

  8.  Marlboro  Project  avatarı
    Marlboro Project

    Madalya Sisteminin Olmamasi Ve Q3'de araçlar düşük yakıt yüküyle piste cikacak olmasi cok iyi =))

  9. fota'nın kers kullanmama kararı da muhtemelen değişir, çünkü mesela williams bu sistemi kullanıcam diyor ve bu durumda tüm fota üyeleri dezavantajlı durumda olmak istemeyecektir, kersin gücü de artıcak sanıyorum, yani daha uzun süre boyunca daha fazla güç verebilecek

  10. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    2010 super gecicek bakalım neler olacak kers olmasın bence gereksiz ve agır oluyor araclar sımdıye kadar bir farkını goremedım mc larende cok fark edıyor ama diğerleri yaklasmıyor kers olayına o yzuden kaldırılsın bence fazla etkili değil

  11. gokhan cinar avatarı

    madalya olayını bende sevmemiştim iyiki olmamıs diger yapılanlar mantıklı duruyor…

  12. arac sayisinin artmasiyle birlikte siralamalarda degisiklik yapilmasi zorunluluk haline gelmisti zaten. q1 de epey bir trafik olacak.

    q3 teki benzin yukunu kaldirmalari iyi olmus deposu hafif olan degil hizli olan onde olsun. simdi kimse hizli araclar onde olursa sollama olmaz demesin, sollama hicbir turlu olmuyor zaten =)

    yaris boyunca benzin yuklenmemeside lastik stratejilerini on plana cikaracak. lastiklerini daha iyi koruyan pilotlar biraz avantaj saglayacaklardir.

    bernie cok istiyorsa podyum toreninde ona bir madalya taksinlar, madalya nedir ya =) iyiki kabul edilmemis.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir