Rosberg'in Geleceğinin Belirlenmesi Zaman Meselesi

yazar:

kategori:

Nico Rosberg, Çarşamba günü söylentilerin tekrar alevlenmesine rağmen Formula 1’deki geleceği ile ilgili hâlâ bir şey söylemekten kaçınıyor.

McLaren’in motor tedarikçisi ve ortağı Mercedes’in 2010 için tercihinin Rosberg olduğu söyleniyor ve takım patronu Martin Whitmarsh da, Heikki Kovalainen’in çıtasını yükseltmesi gerektiğini söyledi.

Bir süre öncesindeki haberlerde bilindiği gibi Kovalainen’in anlaşması Temmuz ayında sona erebileceği yer alıyordu. Şimdi de ortaya çıkan şey, 27 yaşındaki Fin pilotun anlaşması otomatikmen uzatılmayacak.

İsmi sürekli McLaren ile anılan ve şu anda Williams adına yarışan Rosberg: “Herşey, doğru zamanlama meselesi.”


Yorumlar

  1. cikan haberlere gore rosberg cok hevesli mclarene gelmeye. hamiltonla rosberg yine takim arkadasi olacak gibi.

  2. ben de rosberg'i mclaren'de görmeyi istemiyorum, bunun nedeni, lewis ile uyumsuz olacaklarını sanmak değil, tamamen duygusal, yani sevmiyorum ben rosberg'i 🙂 keşke alonso gelse diyorum, şu sıralar ferrariye gitmeye çalıştığından dolayı, artık kendi içindeki bazı problemleri, yani büyük bir takımda sadece hak ederek saygı ve ilgi görmek sorununu çözdüğünü düşünüyorum, bunu belki de mclarenden ayrıldıktan sonra anlamıştır, gridde ondan başkası şuanda mclaren'i haketmiyor bana göre.. yaşar arkadaşımın dediği gibi, eşitlik politikasının bazı noktalarda dezavataj yarattığı doğrudur, ancak, bir formula1 izleyicisi ve rekabetten zevk alan biri olarak, özellikle takım arkadaşlarının mücadele içinde yarışmasını, eğer 1. pilot olmak istiyolarsa da, bunu diğer pilotu performans anlamında ezerek yapmaları gerektiğini düşünüyorum, eşit iki pilotunuz olduğunda belki pilotlar şampiyonluğunda olumsuz sonuçlar doğurabilmesi mümkün olabilir ancak daha geniş baktığınızda, pilotlar ne kadar rekabet ederlerse, o kadar kendilerini zorlarlar ve bu aracın gelişimi konusu ile birlikte pilotlara extra konsantrasyon sağlayacağından dolayı her iki klasmanda da yararı olacaktır

  3. Fatih Gülmez avatarı

    Senna ile Prost Mclarende uyum içinde mi yarıştılar sanki. O zaman daha büyük bir savaş çıktı Mclaren de.

  4. luris ben senna ile prost zamanını bilmediğim için o konuda yorum yapamayacağım .levis kesinlikle kötü pilot değil.belkide gelmiş geçmiş en iyi çaylaktı.onada sözüm yok.benim demek istediğim 2007 senesinde sezonun ilk yarısından sonra hamilton alonsoyuda geçmiş olabilir.işte mclaren tam orada hata yaptı bana göre.alonso gibi iki dünya şampiyonluğu bulunan tecrübe sahibi bir pilotla daha ilk senesinde iyi bir aracın ve tecrübesizliğinde verdiği cesaretle olmadık hatalar yapan hamiltonu bir tutmamalıydı.o sene ver alonsonun şampiyonluğunu al takımlar şampiyonluğunu hemde levise tecrübe kazandır. bana alonsonun şampiyonluğu kendi hatasından dolayı kaybettiğini söyleyemez kimse.ama hamiltonun tamamen kişisel hatalarından dolayı kaybettiği bir şampiyonluk var.aynı şeyi 2008 de de yapıyordu az kalsın .işte eşitlik politikasının zayıflığından bahsederken bunu kasdettim.

  5. luris'e "felsefe" uyuşmazlığı konusunda katılmaktayım. McLaren'da sadece felsefe konusunda uyuşan pilotlar uzun süre kalabiliyor. Bence en uyumlusu da Hakkinen'di ki 1995 yılında izlemesem de o Peugeot motorlu McLaren'i kullanıp da takımdan ayrılmadıysa sabrettiyse "felsefe" büyük önem taşıyor.

    Ama yine de Rosberg'i takımda istemiyorum ben. luris'in yorumunun o tarafına katılmayacağım. Hamilton şampiyonluğu bulunan ve daha fazlasını isteyen bir pilot, Rosberg de "ben babam gibişampiyon olmalıyım, Piquet gibi torpille gelmedim buraya" diyen bir pilot. Bu yüzden mutlaka kargaşa çıkacak.

  6. mclarenin eşitlik politakası bana göre oldukça sağlam oldu her zaman, alonso-lewis ikilisinin uyum içinde çalışamaması sadece bir talihsizlikti, en büyük nedeni de alonsonun mclaren'in felsefesine ayak uyduramaması olarak görüyorum, bazı alonsocuların düşündüğü gibi mclarende 2007de baştan itibaren alonso veya lewis hakkında kesin bir eşitsizlik yoktu, hatta lewis'in tecrübesi olmadığından, takım doğal olarak şampiyon bir pilot olarak alonso'ya meyilliydi, bunu da kimse inkar edemez, sezonun ortalarına doğru lewis puan ve belki de performans olarak alonsonun önüne geçince, iki şampiyonluğu bulunan bir pilotun böyle bir tablo karşısında sessizce ve hiç birşey yapmadan beklemesini kimse hayal bile edemez tabiki, sonrasında alonso 1. pilot olmadığını gördü, ama aslında 2. pilot da diildi, buna rağmen takımdan yeterli desteği görmediğini iddia etti, tabiki somut bir kanıtı yoktu ama onun alıştığı gibi takıma alonsunun etrafında dönmüyodu, işte tam bu noktada alonso ve rosberg birbirlerinden ayrılıyor, alonso 1. pilot olmak istediği için sorunlar ortaya çıktı, rosberg ise eşit şartlar istemekten öteye gitmeyecektir, ve lewis ile harika bir uyum ve rekabet içinde birbirlerine zorlayacaklarına dair en ufak bir kuşkum yok, yani bir sorun çıkacağı görüşünde diilim.. mclaren takımı, senna ve prost'u birlikte yarıştırmış bir takımdır, lewis ve rosberg'i elbette sorunsuz bir şekilde idare edebilirler, yeterki iki pilot da eşitlik istesin..

  7. daha önce bir arkadaşımız demişti levis ile rosberg aynı takımda olmamalı diye.bende aynen katılıyorum.rosberg kendini bu zamana kadar ispatlamış bir pilot şampiyonluğa aç bir pilot.yani ikinci pilotluğa razı olmayacak biri.yine bir arkadaşın başka bir haberde söylediği gibi leviste mclaren tarafından yetiştirilen ve takımın gözbebeği olan bir pilot.hatta daha çaylak sezonunda alonsoya bile değişilen biri.mclarenin iki pilota eşit davranma politikasının biraz zayıf olduğunu düşünerek bu beraberliğin zor olacağını düşünenlerdenim.

  8. hangi bmw ye?

  9. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    hadi sen bmw ye git.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir