Boullier: McLaren Test Planlarında % 50 Geride

yazar:

kategori:

Eric Boullier McLaren’ın Barselona’daki bir sıkıntılı günün ardından takımın test programında %50 geride olduğunu söyledi.

Perşembe günü aracın MGU-K’sındaki bir conta sorunu takımın çalışmalarını engellemişti ve bugün Fernando Alonso 59 tur tamamlayabildi.

Boullier MGU-K’nın işlerine bir darbe daha vurduğunu kabul etti.

“Yorumlarınızı gördüm, bir ay diyorsunuz ancak bilemiyorum, söylemesi zor. Bugün itibariyle planladığımız test çalışmalarının yarısını kaybettiğimizi söyleyebilirim. Bu yine de mantıklı, çünkü yeterli tur atamadık. Genel olarak ise, hiçbir fikrim yok.”

Mercedes ve Red Bull sadece öğleden sonra bile yarış simülasyonu yapabilmelerine rağmen McLaren kısa sürüşlerle sınırlı kaldı. Boullier takımdan henüz uzun sürüşler beklememeleri gerektiğini söyledi.

“Daha önümüzde bir test daha var ve bence orada yarış simülasyonu yapmaya başlayabiliriz. Eğer bu hafta öğleden sonralarından birinde bir potansiyel görürsek bunu planlarımıza ekleriz, ancak kontrol etmemiz gereken o kadar fazla şey var ki, bu zor görünüyor. Bir yarış simülasyonu bir dahakine yapabileceğimiz birşey.”


Yorumlar

“Boullier: McLaren Test Planlarında % 50 Geride” için 3 yanıt

  1. Olsun seneye Honda, Ferrari gibi neredeyse baştan başlar motor yapmaya o işte hallolur.

  2. Geçen sezon iyimserdik de ne oldu. Değişen birşey yok en azından bu sefer kötü olduğumuzu biliyoruz.

    1. McLarenist® avatarı

      Geçen sezona göre bu sezon daha iyimser olmak gerekmiyor mu? Ne sanmıştınız ki Mercedes’in gelip taktığı yarış sonu söküp götürdüğü ne idiğü belirsiz motoru ile şampiyon olmamızı mı? Geçen sene Ron Dennis’in açıklamaları Mercedes motoruna güvenmesinden mi kaynaklı idi. Tüm o sezon başı tabiri caiz ise “gaz” açıklamaları taraftar moralini optimumda tutabilmek ve işin motor kısmını aşan aero gibi konularda bir azim gösterileceğini belirtmek idi. Tüm yaşanan sorunlara rağmen asıl şu an iyimser olma zamanıdır. Olur ya da olmaz, ama her şeyi ile başarıya aç gerçekçi bir birliktelik. Üzerimizde bir hegemonya olmadan.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir