Alonso, McLaren’in Sezonun İlk Yarışına Hazır Olacağını Düşünmüyor

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, McLaren-Honda’nın yaşadığı dayanıklılık sorunlarının ardından sezonun ilk yarışı Avustralya GP’ye % 100 hazır olmalarının mümkün görünmediğini söyledi.

McLaren şu ana kadarki en verimli gününü bugün geride bıraktı. Alonso 59 tur attı ve günü tamamladı ancak McLaren, ERS’de yaşanan sorun nedeniyle yeni parça gelmediği için bugünkü sürüşleri kısıtladı.

Alonso “Avustralya’ya yarışın haziran ya da temmuzda olmasını umuyor olarak gideceğiz ancak yarış mart ayında ve orada tamamen hazır olacağımızdan emin değilim.”

“Ancak emin olduğum bir şey var ki mümkün olduğu kadar en iyi şekilde orada olmaya çalışacağız.”

“Bugünle Avustralya arasında sadece 6 test günü var bu yüzden oyunu yükseltip aracı daha fazla öğrenmek bize bağlı.”

“Bugün bazı yeni parçalarımız vardı ve sorun yaşadığımız parçaları yeniden kullandık. Yarın daha fazla parça gelecek. Avustralya’ya sadece 20 gün var. Ne kadar hazır olacağımızı göreceğiz ancak gösterdiğimiz gelişimden mutluyuz.” dedi.

Alonso kısıtlanmış motor gücüne rağmen bugün en hızlı tur zamanından sadece 1.3 sn yavaştı.

Alonso “Bugün sonunda doğru yolda ilerlediğimizi gösterdik. Bazı sürüşleri tamamlayabildik ve sabah 9’da başlayıp 5.45’te bıraktık. Bunlar iyi haberler.”

“Aracın bazı potansiyellerini test edebildik ve daha önce test edemediğimiz sistemleri kontrol edebildik. Her tur öğreniyor ve yeni şeyler keşfediyoruz.”

“Açıkçası hala bazı kısıtlamalarla sürüyoruz ancak araç kesinlikle Jerez’den daha iyiydi.”

“Aracın potansiyeli var. Kısıtlamalar olsa da olmasa da araç hızlı görünüyor bu yüzden yavaş yavaş sorunları geride bırakacağız.”

“Bugünden mutluyuz ancak 60 tur attığımızı biliyoruz. Bu da bugünkü takımlar içerisinde en azı. Bu yüzden daha uzun bir yol var ancak kesinlikle gelişme kaydediyoruz.” dedi.


Yorumlar

“Alonso, McLaren’in Sezonun İlk Yarışına Hazır Olacağını Düşünmüyor” için 17 yanıt

  1. Ben mclarenın performansı hakkında bu sene hep aynı yorumu yapıyorum ama galiba adamlarda bundan bahsediyor aracın saf hızı gayet iyi ama ilk yarışlarda dayanıklılık bir sıkıntı olacak galiba umarım çok uzun sürmez bu sorunlarda ön sıralarda yine bir mclaren görürüz

  2. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    “Aracın potansiyeli var. Kısıtlamalar olsa da olmasa da araç hızlı görünüyor bu yüzden yavaş yavaş sorunları geride bırakacağız.”

    MP4-30 bana MP4-20’yi hatırlatıyor. MP4-20 potansiyeli olan bir araçtı ama bu potansiyeli ortaya çıkarmak için 4-5 yarış uğraşmıştı McLaren. Sonrası zaten malum. Ortaya şimşek kadar hızlı bir otomobil çıkmıştı. Ama dayanıksızdı.

    MP4-30 en hızlı araç olabilir mi? Elbette bu soruya cevap vermek şuan için çok zor ancak, ERS olmadan ve motorun tam performansla çalışmadığı bir günde McLaren’in sadece 1,3 saniye geride olması insanı bir şekilde heyecanlandırıyor.

    Testlere göre karar vermek çok doğru değil ama takım ilk günden MP4-30’un potansiyeline işaret ettiğine göre bu araç öyle çöp bir araç değil. Önemli olan potansiyelini ortaya çıkarabilmek.

    1. FerrariFanTR avatarı

      O zaman ers + tam motor gücü= 2.5 saniye.

  3. Desene durum vahim umutsuz vaka. Sandığımızdan daha da kötü mü olacaklar acaba. Mclaren son senelerde ki gerilere düşüşünü dahi mumla aramaz inş. Bahtsız Alonso desene 2. Mclaren macerası da 2. Renault gibi olacak buna sabır mı dayanır. Olsun napalım bir daha ki Ferrari macerasına artık…..
    Mclaren sezon ortasına doğru Redbull gibi Honda’ya çatlayıp höykürmez inş.
    Honda 2-3 sene sonra bu işi tam kıvamında başarsa bile milletin aklında bu hali kalacak çoluk çocuk beceremediler diyecek.
    🙂
    Şimdiden sağda solda forumlara konu oldu zaten.

  4. Konu dışı, Alonsonun kaskı, buttonun hondadaki kaskına çok benziyor, acaba o da farkında mı

    1. Alonso yıllardan beri aynı kaskı kullanıyor.Sadece bu sene takım adı değişti ))

  5. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
    Alonso.ElNano #ForzaJules

    Zaferlere olan inancimiz tam. Iyi sonuclara mutlaka ulasilacak. Umarim takim ve Alonso bu yolda cok yipranmaz.

  6. McLarenist® avatarı

    Test planlarında diğer takımlara göre %50 geride olmak, önemli parça problemleri yaşamak, kısıtlanmış motor gücü ile sürmek, sürücülerin ilk yarışa karşı olan temkinli tutumları ve buna rağmen sorunlu bir araçla 60 tur atıp en iyinin 1.3 sn. gerisinde olmak takım adına umut verici şeyler. Takımın soğukkanlı ve gerçekçi tutumu Alonso üzerine de sinmiş anlaşılan, açıklamalarından çok memnun oldum ben açıkçası. Bu tutumu olumsuzlukların süregitmesi ile değişir mi bilmem, ancak şu ana kadar görünen ve bundan sonrası hakkındaki inancım odur ki: Button derecesinde olmasa da takıma entegre olmuş bir Alonso izleyeceğimiz muhtemel.

  7. “Alonso kısıtlanmış motor gücüne rağmen bugün en hızlı tur zamanından sadece 1.3 sn yavaştı.”

    Alonsonun cebindeki 1.5 saniyeyi de hesaba katmak lazım, bu durumda araç aslında 2.8 saniye yavaş.

    Doğru hesap budur.

    1. Yok 5 Sn hatta 10 sn

      1. McLarenist® avatarı

        😀 😀

        1. 😀

    2. Alonsoya geçen bizim şahini verdim (4 silindir) 1dk nın altında turlar attı 😀

    3. McLarenHonda avatarı

      yok kardeş 40 sn yavaşız naptın sen ya 1.5 sn Alonso’nun neresinde o zaman geçen seneki Ferrari 10-15 sn gerideydi demekki tamam adam iyi pilot ama 1.5 sn nerden çıkardın sen adamada mı motor takmışlar:/

      1. Yok be dostum, makara yapıyorum, belli bir kitle dışında hepimiz biliyoruz bu adamın cebinde bir şey olmadığını 🙂

        1. F_Alonso Diaz avatarı

          O belli dediğin kitle %99 oluyor yanlız 🙂 Tabiki kimse 1.5 saniye fark yaratacak kadar cebinde bişey taşımaz ama illaki diğerlerinden bir fazlası vardır. Yoksa eski/yeni pilot, takım patronu, basın vs. vs. gibi yarışan en iyi pilot Alonso diyen pek olmazdı, ama işe bak ki yine belli bir kitle sürekli bunu söylüyor 🙂

          Komik polemik ve sataşmalara gerek yok. Kimse bu adamın gerçekten iyi bür sürücü olduğu gerçeğini değiştiremez. Geri kalan hal ve hareketleri özel hayatı vs. de hiç birimizi ilgilendirmez. O kısma girersek Alo’ya gelene kadar milletin neleri çıkar..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir