Badoer Ferrari Koltuğunu Kaybetmekten Korkmuyor

yazar:

kategori:

Luca Badoer, zamanı gelince Ferrari koltuğunun Felipe Massa’ya devredilcek olmasından endişe duymuyor.

38 yaşındaki Badoer takımın kendisini daha hızlı bir pilot bulana kadar alternatif olarak seçtiğini de kabul etmiyor ve 3 numaralı araçtaki görevinin belirli bir süresinin henüz olmadığını söylüyor.

“Kararlaştırılmış bir tarih yok. Massa geri dönebilecek duruma geldiği zaman bırakacağım ve bu olduğu zaman Felipe için çok mutlu olacağım. Ama o zaman kadar Ferrari aracı benim, başkasının değil”

60 yaşındaki niki Lauda daha önce Ferrari patronlarının Badoer’i Massa’nın yerine geçirmektense emekli etmeleri gerektiğini söylemişti.

Bu sözlere cevap veren Badoer de, “Ne dediği beni ilgilendirmiyor. Lauda herkes hakkında böyle konuşur.” dedi.


Yorumlar

  1. marc gene daha formda bir pilottu en doğru tercih gibiydi ama umarım badoer de iyi bir iş cıkarır

  2. Ben olsam Marc Gene'yi yarıştırırdım…

  3. hem kendisi normalde test pilotu. yaris pilotlugu ile test pilotlugu arasinda dunya kadar fark var. ama her ikisini de yapabilen pilotlar da yok mu? elbet vardir, benim aklima ilk de la rosa geliyor. her ikisinde de iyi. daha vardir ama ben pek bilmiyorum. belki wurz icin de ayni seyi soyleyebiliriz.

    hem luca kendince cok iyi bir sans yakalamis. f1 kariyerinde minardi ile surunmus ve bazen puan toplama sansi oldugunda da araci ona dayanamamis. onun icin cok iyi bir firsat. ama yine de cogu kisi icin beklenti yuksek. buna ragmen sadece amacinin yaris bitirmek oldugunu soylemis. iki nedeni olabilir. ya gerceken hedeflerini buyuk tutmamistir, gercekci oluyordur ya da beklentilerin dusuk olmasini saglayip beklendiginden daha basarili olmak. iki durumda da elinden geleni yapacagina eminim.

    "laude herkes hakkinda boyle konusur." buna lafim yok iste 🙂 lauda bazen dogru seyler soyluyor ama burada kotu niyet sezdim. psikolojik baski yapmak icin belki, bilemiyorum.

    "massa geri donene kadar buradayim." demesi de schumi'nin saglik sorunlarinin ciddi oldugu ihtimalini aklima getiriyor. ya da bir sekilde tekrar yarismayacagi ihtimali.. ama marc gene de denenebilir. performansina gore onun yerine. donusumlu bir sey olabilirdi ancak o da biraz sacma olurdu.

  4. lauda bazen mantılı konuşuyor bezande çok saçmalıyor

  5. o halde altında f.india varmış gibi hedefim yarış tamamlamak diye salak salak açıklamalar yapma luca. önce kendin inan ki, sonra başkalarının inanabilmesi için sebep olsun.

  6. Badoer, hayalini gerçekleştiriyor… Neden korksun ki koltuğunu kaybetmekten? 1999'dan beri Ferrari test pilotluğu yapmış, takımın başarılarında da mutlaka bir emeği bulunmuş (arka planda da kalsa da). Bence Badoer kadar mutlusu olamaz şu an.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir