Raikkonen: “Ferrari Her Alanda Gelişti”

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, Barcelona testlerindeki iki günlük görevini tamamladıktan sonra yaptığı açıklamalarda Ferrari SF15-T’nin her alanda gelişmiş bir araç olduğunu söyledi.

Geçen sene zor zamanlar geçiren Ferrari, bu seneki kış testlerinde hem hızlı hem de istikrarlı olmasıyla dikkatleri üzerine çekiyor.

Raikkonen “Aracın her alanı – motor, paketleme – her şey gelişti. Doğru yolda ilerliyoruz.”

“Her zaman geliştirebileceğiniz şeyler vardır ve bu yüzden testleri yapıyoruz, yeni şeyleri deniyoruz ve öğrenmeye çalışıyoruz.”

“Umarım son testlerde her şeyin detayına bakarız ve araca doğru şeyleri koyarız. Ardından nerede olduğumuzu görebiliriz. Ancak oldukça iyiydik.” dedi.

Ferrari şu ana kadar rakiplerine kıyasla daha kısa sürüşlere odaklandı. Raikkonen bundan endişe duymadıklarını söyledi.

Raikkonen “Dediğim gibi bunlar sadece test ve konuşmak için çok erken. Biz kendi işimizi yapıyoruz ve şu ana kadar olanlardan mutluyuz. Açıkçası geliştirmemiz gereken şeyler var ancak şu ana kadar fena değildi.” dedi.


Yorumlar

“Raikkonen: “Ferrari Her Alanda Gelişti”” için 4 yanıt

  1. Yarış performansında kilit noktalardan biri lastik kullanımı olacak. Geçen seneki araçta her iki sürücü de araçla boğuşurken lastikleri bitiriyorlardı. Özellikle Kimi Alonso’ya göre çok daha zorluk yaşıyordu ve Alonso’ya göre lastikleri daha çabuk bitiriyordu. Ayrıca geçen sene öndeki araçları takip ederken de araç çok dengesizdi diğerlerine göre . Eğer araç gerçekten geliştiyse bu sorunlar azalacağından lastik kullanımı da daha iyi olacaktır.

    Ama Allison’dan en büyük beklentim viraj çıkışındaki çekiş problemini çözmesi. Bu halledilirse max hızdaki dezavantaj da önemli ölçüde kaybolacaktır ve öndeki araçları geçmekte daha az zorluk yaşarız. Daha keyifli ve çekişmeli yarışlar izleriz.

    1. allison motor mu yapıyor

      1. yapmıyor ama arka taraftaki downforce da bunun bir parçası

  2. Öyle diyorsun da Kimi, burada senden daha iyi anlayanlar var F1’den…onlara sormak lazım, araç gelişti mi, geri mi gitti, puan farkları bile belirlendi şimdiden.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir