Hamilton "Button'un Kazanmasına Yardım Edecek Değilim"

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, 2009 Formula 1 sezonunun son bölümünde vatandaşı ve şampiyona lideri Jenson Button’a şampiyonluk yolunda yardım etmesi gibi bir düşüncesinin olmadığını söyledi.

Hamilton, arka bölümde geçen yarışların ardından Macaristan’da Mclaren’in artan hızıyla bu sene hem ilk kez podyuma çıkmış hem de galibiyet kazanmıştı.

Button’un Brawn GP aracı ise son birkaç yarıştır oldukça vasat kaldı ve İngiliz pilot performans olarak şampiyonluk mücadelesi verdiği Red Bull pilotlarının gerisine düştü.

Valencia padoğunda çıkan söylentiler Hamilton’un Button’a yardımcı olabileceği yönündeydi ancak Hamilton bu düşünceyi reddetti.

Hamilton “Bunu planlamıyorum. Ben mümkün olduğu kadar başarılı olabilmemiz için takımım ve kendim adına yarışlar kazanmak istiyorum.”

“Eğer Jenson’a şampiyonada yardımcı olabilirsem bu hem kendim hem de Britanyalı taraftarlar için fantastik olur.”

“Umarım o başarır ancak kendisi benim takım arkadaşım değil ve ben burada onun kazanmasına yardımcı olmak için bulunmuyorum. Burada kendimiz adına kazanmak için varız.”

“En harika şey son yarışlarda rekabetçi olmamız olur. İnsanların hâlâ buralarda olduğumuzu ve benim hâlâ değerli bir şampiyon olduğumu görmeleri harika.” dedi.

Hamilton, Macaristan’daki galibiyetten önceki 12,13,16 ve 18. sıralarda yarışları tamamlayabilmişti. Hamilton bu U dönüşünün takdiri hak ettiğini düşünüyor.

Hamilton “Bu çok özel. Ben sonlarda mücadele eden birisinin bir anda herkesi geçtiğini hiç görmedim. Galibiyetten sonraki hafta sonu mükemmeldi. Bir başka galibiyet daha kazandığımızı bilmek harikaydı.”

“Gelişim ve analiz konusunda takım olarak çok şey öğrendik. Umarım gelecek seneki araç daha başlangıçtan itibaren iyi olur.”

“Şüphesiz biz en iyi takımız ve her sene kazanma şansına sahibiz ancak bazen durumlar değişebiliyor. Ben her yarışa rekabetçi olmak ve önlerde mücadele etmek için geliyorum.Arkamda zorlayan takımım olursa bunu başarabiliyorum. Ve arkamdaki takımın bunu başarabileceğini biliyorum.” dedi.

Valencia’daki galibiyet şansı konusunda konuşan Hamilton “Umarım olur. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız.” dedi.


Yorumlar

  1.  Marlboro  Project  avatarı
    Marlboro Project

    "Burada kendimiz adına kazanmak için varız." Sonuna kadar haklı lewis

  2. Haklı konuşmus Lewis bizi ne ilgilendirir Buttonın şampiyon olması herkes anlının hakıyla kazansın şampiyonlugunu.

  3. tipik lewis hamılton :)))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir