Barrichello: Massa Geri Dönmek için Acele Etmemeli

yazar:

kategori:

Kendisini sürekli ziyaret eden yakın arkadaşı Rubens Barrichello’ya göre Felipe Massa Formula 1’de yarışmak için biraz daha beklemeli.

Maassa şu anda antrenman yapamıyor ve önümüzdeki günlerde durumunun ne olduğununun anlaşılması için bir taramadan geçecek. Ardından Miami’deki nörolojiste gidilecek ve daha fazla bilgi edinilecek.

Barrichello, “Kendi gözünde yarışmaya hazır. Kafasında dikişler var ama yarışmaya hazır. Tıbbi açıdansa biraz bekleyip gelecek cevabı görmeli. İyileşmesi hızla devam ediyor. Henüz antrenman yapamıyor ve bunu yapması biraz zaman alacak. Ardından eminim go-kart aracına binecek F1’e dönmeden önce ancak bunu yapacak yeterli zamanı olacak mı bilmiyorum. Umarım Brezilya’da geri döner ama ben olsam dönmek için acele etmezdim. Ferrari’deki yeri güvende ve ben dönğünde aynı Felipe’yi görmek istiyorum.” diyor.

Barrichello kazanın ardıdnan Massa ile ilk görüşmelerinin de oldukça duygusal olduğunu söylüyor.

“Orlando’daydım. Telefonum çaldı ama yetişemedim. Ekranda Massinha yazıyordu, yani Küçük Massa. Belki kardeşidir diye düşündüm. Numarayı geri aradım ve o cevap verdi. Benim için duygusal bir andı. O yay benim aracımdan fırladığından onun için bir şeyler yapmam gerektiğini hissettiğimden değil bu.”

“Ona çarpan o şey yüzünden üzgünüm ama bunun bir arkadaşıma olmasından da üzgünüm. Hastanedeki günlerde birileri içeri girer ve farklı cevaplarla gelirdi hep ve ne olacağını bilemezdiniz. Bu yüzden endişeliydim ve beni aradığında çok iyi hissettim rahatladım.”


Yorumlar

  1. Rubens iyi ayrı dönemide görmüş grid'deki sayılı pilottan biri. Bazen sözleriyle kendini küçültse bile biz onu yüceltmeye çalışıyoruz daima. Barrichello bir kaç defa bir çok pilotun başına gelmeyen çok büyük kazalardan çıktı. Yaşamların da bunun etkisi mutlaka oluyordur.
    Massa biraz da olsa ecele iyileşmeli, Ferrari'nin karar değiştirmesinden de korkmuyor değiliz. Kimsenin yeri mutlak garanti değildir. O da bunu iyi biliyor.

  2. Barichello pek sevilmez çoğu kişi tarafından. Ama kendisinin oldukça iyi bir kişiliğe sahip, hassas biri olduğunu düşünmekteyim. Sonuçta 1994 İmola'da o da kaza yapmıştı, o günlerden kalma tecrübesi ile sözlerini söylemiş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir