Renault’nun Hedefinde Force India, Lotus, Sauber ve Toro Rosso Var

yazar:

kategori:

Auto Motor und Sport’tan Michael Schmidt, Formula 1’e fabrika takımı olarak dönmeyi değerlendiren Renault’nun hedefinde Sauber, Force India, Lotus ve Toro Rosso takımları olduğunu söyledi.

Dün çıkan haberlerde Red Bull ile istediği reklamı yapamayan Renault’nun Formula 1’e fabrika takımı olarak geri dönmeyi değerlendirdiği söylenmişti.

Renault’nun dönmesi halinde tamamen yeni bir takım kurmaktansa mevcut takımlardan birisini satın alması bekleniyor. Schmidt’e göre Renault’nun listesinde Lotus, Force India, Sauber ve Toro Rosso var.

Bu liste içerisinde en mantıklı seçimin Toro Rosso olacağı çünkü onların içerisinde sadece Toro Rosso’nun borcu olmadığı söyleniyor.

Bunun dışında İtalya Faenza’da Toro Rosso için yeni bir yerin hazırlandığı belirtiliyor. Helmut Marko’ya göre o zaman Toro Rosso çok modern bir yarış takımı fabrikasına sahip olacak.

 


Yorumlar

“Renault’nun Hedefinde Force India, Lotus, Sauber ve Toro Rosso Var” için 8 yanıt

  1. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
    Alonso.ElNano #ForzaJules

    Bence F1’e giricek her takim sıfırdan oluşan bir yapılanmaya sahip olmalı. Daha önceden kurulmuş bir takimi satın alıp, o sekilde yarışmaya başlayan takımlar olayın saflığını bozuyor sanki veya bana öyle geliyor.

  2. Renault icin uygun takim Lotus`tur, olmazsa Force India olabilir..

  3. FAster Inside avatarı

    Enstone’a Renault gelecek dertler bitecek! Tekrar takım taraftarı olacak olmaktan heyecan duyuyorum. Briatore de gelirse benden mutlusu olamaz herhalde..

  4. Kim i alirlarsa alsinlar donsunler yeter baska bir sey istemiorum

  5. yagmurdenizsolmaz avatarı
    yagmurdenizsolmaz

    Marussia ya da Catherham’ı niye düşünmediler acep. Borçları yüzünden mi? Halbuki geçen senelerde bu iki takımdan biriyle anlaşsalardı daha iyi olacaktı bana kalırsa. Şimdiki durumda Torro Rosso daha uygun olabilir belki de Lotus. Hayırlısı diyelim Renault’a.

  6. Ben de Lotus’u geri almalarının daha iyi olacağını düşünüyorum bir F1 sever olarak sonuçta 10 yıldan daha uzun bir süre Enstone kendi merkezleri oldu, ama tabi işin ticari boyutunda neler yaşanıyordur, neler dönüyordur detaylıca bilemem. Kendilerine göre en mantıklı seçim ne ise onu yapacaklardır. Toro Rosso borçsuz olabilir ama bu seçenekte beni düşündüren şey İtalya merkezli olması onların. Ne kadar modern bir fabrika ve tesisler hazırlanıyor olursa olsun Ferrari’nin bile büyük bütçelerle ve geniş imkanlarla kaliteli mühendisleri İngiltere’den İtalya’ya getirmekte bu kadar zorlandığı göz önüne alındığında Renault’un İngiltere dışına çıkması pek olası gelmiyor bana. Yine de bekleyip görmekte fayda var. Renault’un en baştan çekilmesi bile bir hataydı bence. O dönemin şartlarında çekilmek ekonomik olarak mantıklı görünse de, Lotus’un Raikkonen’le tekrar yükseliş gösterdiği o iki yılı Red Bull şampiyonluklarının arkasında kalmaktansa kendi ismini taşıyan bir takım olarak geçirseydi çok daha fazla ismini duyurmuş olacaktı elbette Renault.

  7. Lotus süper olur,.

  8. Muammer UYAR avatarı

    Bence en güzeli Lotus u geri almaları olur

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir