Campos'un Önceliği de la Rosa, Kubica ve Piquet Seçenekler Arasında

yazar:

kategori:

Yeni Formula 1 takımı patronu Adrian Campos, McLaren’in üçüncü pilotu Pedro de la Rosa’nın gelecek yıl İspanyol takımın pilot listesinin başında olduğunu söyledi.

Radio Marca’ya konuşan Campos, “Hedefimiz Pedro ancak şimdiye kadarki görüşmeler biraz karışık. Hâlâ karar verilmiş değil. Kubica ve Piquet gibi pilotları da düşünmek gerek. ” dedi.

Rus GP2 pilotu Vitalı Petrov’un da seçenekler arasında yer aldığını söyleyen Campos, F2 pilotu Natacha Gachang ile ilgili de niyetinin takımda bir kadın pilot olmsı yönünde olduğunu da söyledi.


Yorumlar

  1. Kısaca geçelim; Bunlar sporun içindeki insanlar hamlaşma yaşamazlar. Spordan uzak kalan, pist üzerinde bulunmayan insanlarda bu yaşanır. Ayrıca fabrika test pilotu her zaman tur sayısı düşük bile olsa lemans da veya diğer (açık tekerlek olmayan)serilerde yarışanlardan F1 'e daha uygun durumdadır.

    Pedro'yu gelecek sene bir şekilde görmek istiyorum. Campos uygun bir seçenek sanırım. Kubica'nın da böyle takımlarda yazık olmasını istemem Nelson daha hoş olur biz taraftarlar için en azından.

  2. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    De La Rosa ve Kubica iyi seçenek olur.

  3. O zaman ben yanlış anladım, pardon diyelim. 🙂 Uzun süre aktif pilotluktan uzak kalan ve yarışmayan gerçekten hamlaşıyor o konuda çok haklısın ve katılıyorum. Luca Badoer örneği gibi.

    Ben Marc Gene'nin yarışması taraftarıydım mesela. Çünkü bu arkadaşımız daha yeni LeMans2009 zaferi kazanmış yani aktif pilotluğu devam eden biri. Ama Luca'yı yarıştırmayı tercih etti Ferrari ve Luca aktif pilotluğunu en son 1999'da göstermiş. Sonuç ortada, yarın ne olacak acaba?

  4. elif çivici avatarı

    vega arkadaşım
    ikisini karşılaştırmadım,sadece uzun süre koltuga oturmamış test pilotlarının başarılı olamayacaıgını söylemeye çalıştım..yoksa pilotluklarına laf söyledigim yok..test pilotunun yerine daha hamlaşmamış bir pilot alabileceklerini söyledim yoksa tabikide ikisni karşılaştıramam..

  5. elif çivici, sanırm Pedro de La Rosa'yı Badoer ile karşılaştırmışsın, anladığıma göre. Ama şu yanlışın var: Pedro 2006 yılında McLaren aracı ile yarıştı en son, Badoer 1999 yılında Minardi aracı ile. Ve istatistiklere bakacak olursak Pedro 2006 yılında yarış başına 2,3 puan ortalaması tutturmuş durumda.

    Sonuç: Pedro test pilotu olmasına rağmen, yarış performansında da iyidir. Mutlaka koltuk bulup yarışmalıdır. Bu araç Campos mu olur, McLaren mi olur bilmem ama yarışmasını isterim.

  6. elif çivici avatarı

    badoer i de gördük be kardeşim..yıllardır test pilotu kalmış,piste çıkmamış pilotların performansı yarışta iyi olmuyor..çünkü adam yıllar boyunca veri toplamak için tur atmış,yanlış anlaşılmasın saygım büyük,işleri çok zor test pilotlarının da tabi.. ama yeni bir takıma puan kazandıracak bir pilot lazım..ne aşırı yaşlı ne çok genç..kubica tam bu kıvamda ama kubica nın daha iyi seçenekleri olacaktır zaten..

  7. yine de la rosa en mantiklisi. daha dogrusu de la rosa bircok takim icin makul bir secenek 😉

  8. kubica'nin bu takima gitmesini istemem. force india tarzi bir takim olursa bu da, kubica'nin durumu sutil'inki gibi olacak. hem de sampiyonluga o kadar yaklasmisken. kahrolur be adam. gerci bu durumda massa'nin intihar falan etmesi lazim heralde.

  9. kubicayı unutunda piquet olablr 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir